Trajtime Anti Smaliature

Strijat jane ndryshime te siperfaqes se lekures ku paraqiten si çarje dhe shenja te saj. Ato krijohen si shkak i humbjes se elasticitetit te lekures dhe ne fillim ka ngjyre te kuqe nderkohe qe me kalimin e kohes behen te bardha.

1) ARSYET E KRIJIMIT Te STRIJAVE JANe:

Levizja me shume kile ne peshe, shtim ose humbje e saj, puberteti etj.

2) TRAJTIMI ESTETIK

Trajtimi me i rendesishem duhet te jete parandalimi. eshte e nevojshme qe te permiresohet stili i jetes permes nje ushqimi te pasur me proteina, vitamina dhe kripera minerale, duke bere aktivitet fizik dhe aplikuar kremra te posaçem.

3) TRAJTIMI PeR STRIJAT BeHET Ne DISA MeNYRA:

1) Peeling per te eleminuar qelizat e vdekura.
2) Ushqim me acid ialuronik, vitamina E, colagen, elastine etj.
3) Masazh emolinfatik me produktet e duhura (kremra me baze acid mandelik, acid glikolic) per te niveluar shtresen e lekures.
4) Ekspozimi ndaj rrezeve UVA per te uniformizuar ngjyren e lekures.
Sipas shtrirjes dhe thellesise se strijave mund te duhen 28 deri ne 40 seanca trajtim me metodat qe thame me lart.

4) CABOXYTERAPIA PER STRIJAT, CELULITIN, RRATHET RRETH SYVE, RRUDHAT ETJ

Carboxyterapia eshte nje trajtim i cili sherben per te luftuar celulitin, strijat ose çikatriçet. Funksionon fale veprimit te anhidritit karbonik i cili reagon ne lekure duke i dhene nje pamje me te shendetshme dhe duke luftuar dhjamin.
– Çfare eshte caboxyterapia?
Anhidriti karbonik eshte nje gaz natyral present ne trupin e çdo njeriu. Ai eshte nje nenprodhim I metabolizmit dhe rritet me rritjen e sforcos muskulare. Kjo do te thote qe kur kryhet aktivitet fizik, sasia e bioksidit te karbonin ne inde rritet. Roli i bioksidit te karbonit eshte te zgjeroje enet e gjakut dhe ne kete forme do çohet me shume oksigjen ne muskuj. Prandaj muskujt rriten pas aktivitetit fizik. Anhidriti karbonik (CO2) ka edhe nje rol tjeter te rendesishem; shkaterron qelizat e dhjamit qe ndodhen nen lekure. Per kete arsye carboksiterapia perdoret per trajtimin e celulitit dhe te strijave. Perveç efektit tek qelizat adipose, anhidriti karbonik rrit sasine e gjakut tek indet fibroze te lekures duke I dhene nje pamje me te shendetshme. Ajo nderhyn tek celuliti dhe dhjami duke i eleminuar ato.
– Si funksionon carboksiterapia?
Para se gjithash duhet nje ekzaminim i celulitit nga ana e mjekut per te vendosur mbi sasine e CO2 qe duhet te injektohet. Seanca zgjat 10-15 minuta ku CO2 injektohet nen lekure me nje age shume te holle. (me pas se 0,3 mm). Proçesi eshte shume i thjeshte dhe nuk ka nevoje per kohe rikuperimi si dhe nuk perdoret asnje anestezi. Trajtimi nuk jep asnje alergji apo efekt anesor. Karboksiterapia mund te behet nga 4-16 seanca. Seancat mund te behen çdo dite ose çdo 3-4 ose 7 dite.