Kontrolli i Nishaneve

Kur duhet t’i kontrolloni nishanet tuaja?Kontrolli Nishaneve

Kanceri i lëkurës është forma më e zakonshme e kancerit. Lajmi i mirë është se shumica e tyre mund të kurohen nëse zbulohen herët. Kjo është arsyeja pse është jetike që të kontrolloni rregullisht nishanet dhe të dini se si të dalloni çdo shenjë paralajmëruese.

Është për t'u habitur se, ndërsa kanceri i lëkurës është kaq i zakonshëm, shumë njerëz nuk mendojnë të kontrollojnë nishanet e tyre ose mund të mos dinë se çfarë duhet të kenë kujdes.


Cila është lidhja midis nishaneve dhe kancerit të lëkurës?Shumica e nishaneve janë njolla me ngjyra të padëmshme në lëkurë që nuk janë shkak për shqetësim. Nishanet janë në fakt vetëm grupime melanocitesh, qelizat e pigmentit që i japin ngjyrën lëkurës sonë.

Nëse kaloni shumë kohë në diell, ose keni një histori familjare të kancerit të lëkurës, këto melanocite (qeliza pigmenti) mund të dëmtohen dhe mund të mos rriten dhe zhvillohen si normalisht. Ato mund të ndryshojnë ngjyrën ose formën, brenda pak javësh ose muajsh.

Për shumicën e njerëzve këto ndryshime janë të padëmshme, por ia vlen gjithmonë të flisni me mjekun tuaj të përgjithshëm nëse keni vënë re ndonjë ndryshim në nishanet tuaja.

Ndryshimet kryesore për t'u kujdesur janë:
* Një ndryshim në formë ose sipërfaqe dukshëm e pabarabartë në nishan
* Ngjyra - veçanërisht nëse nishani juaj bëhet më i errët ose ka më shumë se 2 ngjyra
* Çdo kruajtje, kore, rrëshqitje ose gjakderdhje
* Një rritje në përmasa ose pamje e ngritur nga lëkura


Të jeni të sigurt, edhe nëse vëreni ndonjë nga këto ndryshime, kjo nuk do të thotë që patjetër keni kancer të lëkurës!

Është e rëndësishme të kontrolloni nishanet nga dermatologu juaj në mënyrë që ata t'ju qetësojnë nëse nuk ka asgjë për t'u shqetësuar, ose të ndërmarrin veprime të shpejta nëse kanë ndonjë shqetësim.


Si të minimizoni rrezikun e kancerit të lëkurës?Mënyra më e mirë për të minimizuar rrezikun e kancerit të lëkurës është të shmangni kalimin e periudhave të gjata në diell. Mbani gjithmonë krem ​​kundër diellit, edhe në ditët me re, pasi rrezet UV të diellit ende mund t'ju arrijnë përmes reve. Mos harroni të ripërdorni kremin tuaj kundër diellit gjatë gjithë ditës, veçanërisht nëse angazhoheni në ndonjë sport të djersitur në natyrë!

Teknologjia e fundit të kontrollit të nishaneve në Klinikën Dermolife


kontrolli dermatoskopi


Dermatoskopi Gavimedica në klinikën Dermolife ju ofron mënyrën më të mirë për të parandaluar melanomën. Kjo aparaturë mundëson hartëzimin e nishaneve me një precizion dhe saktësi maksimale, gjë që çon në diagnozë të saktë të çdo rasti.

Teknologjia bashkëkohore ndërthuret bindshëm me profesionalizmin dhe eksperiencën e mjekëve dermatologë & kirurgë, të specializuar dhe të trajnuar në Qendrat e Melanomës më në zë të Italisë, duke ju siguruar të gjithë pacientëve diagnostikim dhe trajtim të cilësisë së lartë.