Trajtimi i Hemorroideve Nga Mjeke Italian 🇮🇹

Trajtimi i hemorroideve nga mjeke italianRegjioni anal eshte nje nder zonat anatomike me delikate dhe te ndjeshme te trupit tone, duke qene shume I vaskularizuar dhe inervuar me mbaresa nervore qe shtojne ndjeshmerine tone ne zone. Nje nder patologjite me te shpeshta te kesaj zone jane Hemorroidet qe ne gjuhen popullore njihen ndryshe si “Majaselli”. Hemorroidet nuk janë gjë tjetër vecse vena (enë gjaku) te zmadhuara në anusin dhe rektumin e poshtëm, te ngjashme me venat varikoze, te cilat mund të zhvillohen në brendësi të rektumit (hemorroide interne) ose poshtë lëkurës, rreth anusit (hemorroide eksterne). Rreth ¾ e adultëve shfaqin hemorroide. Fatmirësisht ka mjaft opsione efektive për të trajtuar hemorroidet.


Një hemorroide është jo vetëm inestetike në pamje por shkakton edhe një gjëndje diskomforti fizik dhe psikologjik. Venat rreth regjionit anal zgjaten apo tendosen nga presioni i ushtruar nën to duke u bere edematoze dhe shfaqur keshtu Hemorroidet. Shkaqet e formimit te tyre perfshijne:

* Qëndrimi ulur ne menyre te zgjatur si psh shoferet
* Diarrea ose konstipacioni(kapslleku) kronik
* Obeziteti
* Gravidanca ( shtatëzania)
* Marrëdhëniet seksuale anale
* Dieta e varfër me fibra
* Ngritja e peshave të rënda


Meshkujt dhe femrat me këtë inestetizëm mund të kenë një imazh të deformuar për veten pervecse problemit shendetesor. Me kalimin e moshës, rritet risku për të patur hemorroide sepse indi ku mbështeten venat mund të dobësohet, gje qe mund të ndodhë gjithashtu gjatë shtatëzanisë, sepse pasha e bebit ushtron presion në regjonin anal. Hemorroidet mund te shoqerohen me dhimbje shume te forte, anemi nga gjakrrjedhja ne disa raste dhe dobesi trupore. Ne baze te vleresimit mjekesor te llojit dhe gjendjes se hemorroideve si dhe vleresimit te gjendjes shendetesore te pacientit, mjeku jone specialist zgjedh trajtimin me te pershtatshem per rastin.Hemorroidektomia( heqja kirurgjikale e hemorroideve) është një ndërhyrje delikate që kërkon profesionalizëm të lartë.

Mjeshtëria e kirurgëve të DERMOLIFE® bazuar në dije të thelluara, eksperiencë shumëvjecare, teknika të fjalës së fundit në fushën e kirurgjisë estetike,kolorectale dhe vaskulare, kombinuar këto me ndjeshmërinë e spikatur ndaj të bukurës, lejojnë kirurgët tanë italianë të realizojnë Hemorroidektomine me rezultate maksimale, në harmoni të plotë me trupin dheshendetin që ju bën të ndiheni në formë të mirë fizike dhe emocionale, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Kirurgët kolorectalë dhe vaskularë të DERMOLIFE® ju këshillojnë Hemorroidektominë në rastet kur keni:

► Hemorroidet eksterne ose interne që kanë prolabuar duke shkaktuar probleme që nuk arrijnë të dominohen me trajtim jokirurgjikal.
► Anemi të theksuar nga gjakrrjedhja prej hemorroideve
► Hemorroide simptomatike të gradës së III ose IV ose hemorroide mikse interne ose eksterne
► Hemorroide interne të stranguluara
► Hemorroide eksterne të trombozuara

PROCEDURA

Hemorroidectomia është një ndërhyrje delikate dhe e personalizuar dhe si e tillë kërkon një konsultë të specializuar mjaft të kujdesshme. Gjatë konsultës së parë kirurgu i DERMOLIFE® do vlerësojë gjëndjen tuaj shëndetësore, karakteristikat e muskujve, lëkurës, masës dhjamore. Do të vlerësoje karakteristikat e regjionit ano-rectal, si nga ana e jashtme për të ruajtur dhe vlerat estetike, si dhe ne anën e brëndshme për të ruajtur funksionet fiziologjike normale. Gjatë konsultës së pare kirurgu i DERMOLIFE® do të zhvillojë me ju një bashkëbisedim të hapur mjaft të detajuar dhe do t’ju ilustrojë mbi të gjitha objektivat dhe rezultatet shëndetësore dhe ato estetike që është e mundur të arrihen, që ju të keni pritshmëri konkrete dhe reale. Kirurgu i DERMOLIFE® vlerëson gjithashtu gjëndjen tuaj shëndetësore, për të përjashtuar sëmundje të ndryshme,probleme të koagulimit të gjakut apo cikatrizim të lëkurës, të cilat mund të influencojnë rezultatet finale të ndërhyrjes. Para ndërhyrjes kirurgu ynë do ju japë instruksione precize rreth ushqyerjes para dhe pas operacionit, administrimit të medikamenteve si dhe konsumimit të alkoolit dhe duhanit. Duhet të kryeni paraprakisht edhe disa ekzaminime si një vizitë kardiologjike, një radiografi të mushkërive si dhe disa analiza standart të gjakut dhe urinës. Pasi të kemi përmbledhur të gjitha përgjigjet e këtyre ekzaminimeve, është radha e një konsulte me anestezistin e stafit tonë, për të vendosur mbi gjëndjen e përgjithshme shëndetësore dhe oportunitetin e kryerjes së ndërhyrjes kirurgjikale në fjalë. Në përfundim të konsultës kirurgu,së bashku me ju, do të zgjedhë procedurën më të përshtatshme për rastin tuaj. Në çdo rast stafi ynë i kirurgëve ju garanton rezultate befasuese dhe ju do të ndiheni më në formë se kurrë, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Kur i nështrohesh një operacioni kirurgjikal një nga preokupimet më të zakonshme është anestezia. Në çdo rast stafi i DERMOLIFE® preferon të zgjedh,kur është e mundur, anestezinë lokale me sedacion dhe të shmang anestezinë gjenerale, duke garantuar një rekuperim të menjëhershëm të personit pas interventit krahasuar me anestezine gjenerale. Anestezia lokale kryhet me disa injeksione të vogla në zonën e ndërhyrjes kirurgjikale duke siguruar mungesën e dhimbjes. Ndërsa sedacioni konsiston në injektimin endovenoz të medikamenteve që reduktojne ankthin dhe provokojnë një gjëndje gjumi të lehtë ose disi më të thellë. Personi është i relaksuar dhe pjesërisht koshient. Gjithashtu ne rastet e hemorroidectomisë së hapur mund të preferohet anestezia spinale e cila konsiston ne injektimin e lëndës anestetike permes nje ageje te hollë të posatshme ne palcën kurrizore, procedure e cila kryhet lehtësisht dhe pa dhimbje. Vlen të theksohet që në anestezinë lokale dhe spinale nuk përdoret intubimi duke mbajtur frymëmarrjen spontane të personit, duke shmangur përdorimin e aparaturave që garantojnë frymëmarrjen gjatë anestezisë gjenerale.

Në çdo rast Stafi i DERMOLIFE® ka si objektiv t’i garantojë personit një eksperiencë kirurgjikale të qetë dhe pa dhimbje. Operacioni realizohet duke ndjekur një protokoll preciz që garanton cilësi dhe siguri maksimale. Hemorroidektomia në varësi të rastit mund të realizohet me anë të teknikave të ndryshme si: LONGO dhe THD. Hemorroidektomia LONGO është procedura më e shpeshtë që konsiton në ekscizionin(heqjen) e grumbullit të venave hemorroidale si dhe një nga procedurat kirurgjikale më të përdorura për trajtimin e hemorroideve interne. Zakonisht përdoret për pacientët me hemorroide simptomatike të gradës III ose IV në të cilët nuk ka patur efekt terapia jokirurgjikale. Në këtë procedurë, përmes përdorimit të një pajisjeje të quajtur Stappler e cila ben djegien dhe koagulimin perfekt te indeve, hiqet unaza hemorroidale duke i kthyer hemorroidet në pozicion normal brenda kanalit anal. Kjo procedurë jep më pak dhimbje post-operatore dhe ka një periudhë më të shkurtër rekuperimi post-operator. THD Transanal Hemorroidal Dearterialisation (Dearterializimi hemorroidal transanal) është një nga trajtimet më efektive për sëmundjen hemorroidale. Kjo procedurë konsiston në lidhjen kirurgjikale me ligaturë të arterieve hemorroidale në rrugë transanale, gjë që siguron reduktimin e fluksit të gjakut në vazat hemorroidale duke i shfryre´ato dhe më tej realizimin e Mucopexy, që nënkupton palosjen e mukozës (indit hemorroidal) të tepërt dhe vendosjen në vendin e saj anatomik. Duke bllokuar fluksin e gjakut, hemorroidet nuk “ushqehen” dot me gjak, gjë që realizon zvogelimin gradual të tyre, dhe duke realizuar më tej me lehtësi palosjen e hemorroides në vendin e saj anatomik normal në anus. Kjo teknikë përmirëson në mënyrë të ndjeshme shqetësimet e sëmundjes hemorroidale si dhe konsiderohet më pak invazive. Është një procedurë moderne, e sigurtë dhe madje mund të përdoret edhe në rastet kur sëmundja është ripërseritur shpesh. Ndërhyrja zgjat 1/2-1 orë dhe pak më gjatë nëse bashkëshoqërohet me ndërhyrje të tjera të kirurgjisë estetike. Në përfundim të të dyja teknikave, vendoset një tampon ne zonën anale për të bërë komprimimin e nevojshëm te zonës. Objektivi i kirurgëve tanë italianë është të realizojnë Hemorroidektominë me rezultate maksimale, që do të thotë një zonë anale pa defekte, si jashtë dhe brënda,në harmoni të plotë me trupin dhe shëndetin që ju bën të ndiheni në formë të mirë fizike dhe emocionale, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Pas operacionit parashikohet të qendroni një natë në klinikë. Mjekët kirurgë të DERMOLIFE® do t’ju asistojnë deri në rekuperimin tuaj të plotë. Mjekimi i plagëve kryhet 2 – 5 ditë pas operacionit. Mjekimet dhe vizitat e kontrollit me kirurgun kolorectal dhe vaskular te DERMOLIFE® do të jenë gjithmonë falas. Dhembja është përgjithësisht modeste dhe e kontrollueshme me medikamente analgjezike. Pas ndërhyrjes kërkohet një pushim 24 deri në 48 orë i shoqëruar vetëm me lëvizje të vogla. Ditën pas operacionit rekomandohet të lëvizni nga shtrati për ecje të shkurtra për të nxitur qarkullimin e gjakut . Aktivitetet e sforcuara duhet të shmangen, pasi këto aktivitete mund të shkaktojnë rritje të edemës deri edhe gjakderdhje. Tamponet do të hiqen një ose dy ditë më vonë pas operacionit. Çdo aktivitet seksual duhet të shmanget për një minimum prej dy javësh. Pas 7-10 ditësh mund t’i riktheheni punës, duke përjashtuar aktivitetet e lodhshme. Brenda 2-3 javësh do të mund t’i riktheheni aktiviteteve normale, përfshirë edhe ushtrime fizike të lehta dhe pak më vonë atyre sportive. Një dietë e kontrolluar dhe ushtrime fizike të rregullta janë të rëndësishme për të mbajtur për një kohë të gjatë benefitet e ndërhyrjes. Mjeshtëria e kirurgëve të DERMOLIFE® bazuar në dije të thelluara, eksperiencë shumëvjecare, teknika të fjalës së fundit në fushën e kirurgjisë estetike,kolorectale dhe vaskulare, kombinuar këto me ndjeshmërinë e spikatur ndaj të bukurës, lejojnë kirurgët tanë italianë të realizojnë Hemorroidektomine me rezultate maksimale, duke vënë në dukjë më të mirën te ju, sepse KUSH KERKON PER ME TE MIREN ZGJEDH DERMOLIFE®.