Arritni rezultate pa operacion

Procedura e Balonit gastrik eshte nje zgjidhje jo kirurgjikale per t'ju ndihmuar te humbisni ne peshe, pa qene e nevojshme nderhyrja me kirurgji. Nese keni provuar dieten pa sukses afatgjate, dhe nuk deshironi te kryeni procedura kirurgjikale qe shpesh jane te rrezikshme per shendetin tuaj mund ti drejtoheni Baloni Gastrik. Baloni implantohet per 6 ose 12 muaj (ne varesi te zgjedhjes suaj per balonin ose peshes tuaj trupore) pas kesaj periudhe baloni hiqet, duke e lene te paprekur stomakun tuaj dhe sistemin tretes.
Procedura e Balonit gastrik eshte nje zgjidhje jo kirurgjikale

Ne dallim nga nje procedure kirurgjikale, procedura e Balonit Gastrik nuk ka asnje prerje apo plage per t’u sheruar. Stomaku juaj nuk eshte prere ose ndryshuar ne asnje menyre, keshtu qe nuk ka ndryshime te qendrueshme ne trupin tuaj dhe ndryshe nga operacionet, sherimi juaj eshte i shkurter.

Baloni gastrik ze nje siperfaqe te madhe ne stomakun tuaj qe do te thote se ka me pak hapesire ne dispozicion per ushqim. Ai vepron si nje kontroll i ndertuar ne pjese; duke kufizuar sasine e ushqimit qe hani dhe ju jep ndjenjen e ngopjes pasi te keni ngrene vellime te vogla te ushqimit. Ndersa baloni eshte ne stomak, ai ju ndihmon te pershtateni gradualisht ne menyren e ushqyerjes, ne menyre qe kur te hiqet, te mund te vazhdoni me keto zakone te reja te ngrenies.

Per sa kohe do te jete ne i vendosur Baloni Gastrik shpesh varet edhe nga sjellja e pacientit. Ne kombinojme vendosjen e Balonit Gastrik me paketen tone mbeshtetese per sukses afatgjate. Kjo mbeshtetje eshte thelbesore per suksesin tuaj.

Proçedura Balonit Gastrik

Konsulta: Paraprakisht do zhvilloni nje konsulte me mjekun specialist per te pare gjendjen aktuale

Sedacioni: Do te jeni gjysem i vetedijshem gjate gjithe procedures 20 minuteshe, por te qetesuar ne rehatine tuaj. Nuk eshte me anestezi te pergjithshme.

Procedura: Mjeku Italian do te kontrolloje shendetin e stomakut tuaj me nje aparat special. Pastaj duke perdorur nje endoskop (tub te gjate), do te vendos balonin ne stomakun tuaj. Pasi te mbushet me solucion fiziologjik i cili eshte i ngjyrosur me blu metilen, baloni eshte shkeputur dhe tubi i endoskopit hiqet.

Pas Procedures: Do te jeni ne gjendje te trazuar per 3-4 ore, nuk eshte e nevojshme qendrimi ne klinike. Ndersa jeni qetesuar, nuk do te keni mundesi ti jepni vet makines, keshtu qe do t'ju duhet dikush qe t'ju shoqeroje ne shtepi.

Periudha: Baloni qendron ne stomak deri ne 12 muaj, perpara se te hiqet me nje procedure te ngjashme prej 20 minutash. Perseri do te jeni nen efektin e sedacionit ndersa baloni do te hiqet me endoskop.

Konsulta: Paraprakisht do zhvilloni nje konsulte me mjekun specialist per te pare gjendjen aktuale

Sedacioni: Do te jeni gjysem i vetedijshem gjate gjithe procedures 20 minuteshe, por te qetesuar ne rehatine tuaj. Nuk eshte me anestezi te pergjithsheme.

Procedura: Mjeku Italian do te kontrolloje shendetin e stomakut tuaj me nje aparat special. Pastaj duke perdorur nje endoskop (tub te gjate), do te vendos balonin ne stomakun tuaj. Pasi te mbushet me (uje te kripur), baloni eshte shkeputur dhe tubi i endoskopit hiqet.

Pas Procedures: Do te jeni ne gjendje te trazuar per 3-4 ore, nuk eshte e nevojshme qendrimi ne klinike. Ndersa jeni qetesuar, nuk do te keni mundesi ti jepni vete makines, keshtu qe do t'ju duhet dikush qe t'ju çoje ne shtepi.

Periudha: Baloni qendron ne stomak deri ne 12 muaj, perpara se te hiqet me nje procedure te ngjashme prej 20 minutash. Perseri do te qetesoheni ndersa baloni do te hiqet me endoskop.