Gjinekomastia - Reduktimi i gjoksit tek meshkujt

Zvogelimi i gjoksit konsiston ne reduktimin e permasave te nje gjoksi shume voluminoz dhe te varur dhe per korrigjimin e nje anomalie te gjinjve (psh. hipertrofi, gjigandomasti, etj)

1. PACIENTE ME INDIKACION PER NDERHYRJEN:

a) Paciente me gjoks voluminoz e te varur
b) Paciente me anomali te gjinjve
c) Paciente me asimetri te gjinjve
d) Paciente me dhimbje te shpines, te qafes, te shpatullave dhe supeve per shkak te rendeses se gjoksit
e) Paciente me dhimbje ne regjionin mamar
f) Paciente me problem ne frymemarrje
g) Paciente me probleme psikologjike e sociale per shkak te kufizimeve ne jeten e perditshme, ne aktivitetin fizik dhe seksual

2. NDERHYRJA:

a) Nderhyrja nen anestezi lokalesedacion
b) Kohezgjatja 1.5-3 ore
c) Nderhyrje ambulatore (pacienti qendron disa ore ne klinike pas nderhyrjes dhe me pas largohet ne shtepi)
d) Shenja te perkohshme te cilat ne muajt e pare mbulohen lehtesisht nga recipetat ose rrobat e banjes
e) Koha e rikuperimit 3 dite
f) Enjtje e lehte dhe dhimbje te lehta te qetesueshme nga sedativet orale
g) Rezultati shume i mire, i kenaqshem dhe i zgjatur ne kohe

3. KUJDESI POST-OPERATOR

Pacientja pas nderhyrjes ka nevoje per nje mjekim te thjeshte e te kujdesshem. Keshillohet qendrimi ne pushim mesatarisht per 3 dite dhe mbajtja veshur e recipetave te posacme deri ne 3 jave pas nderhyrjes.