Transplanti i vetullave

Ne kohet e hershme kishte nje tendence per te holluar vetullat per arsye estetike, ose duke i hequr qimet (p.sh. me piskatore) ose me teknika me te perhershme si epilimi me lazer. Vitet e fundit, ky trend eshte permbysur pasi gjithnje e meshume femra te reja dhe te moshes se mesme deshirojne te fitojne vetulla me te dendura dhe rinore. Ne disa raste, trashja e vetullave te rralla natyrale eshte ajo qe nevojitet. Ne raste te tjera, ne te cilat heqja e qimeve ka cuar perfundimisht ne nje hollim te perhershem te vetullave eshte i nevojshem restaurimi i pjesshem ose i plote i vetullave qe mungojne. Resturimi i vetullave mund te kryhet edhe ne rastet kur alopecial areata ka prekur vetullat, me kusht qe demtimi te jete i lokalizuar dhe te jete i qendrueshem per nje periudhe te pakte nje vjecare. Transplantimi i vetullave mund te sherbeje me tej si restaurim i perhershem i denistetit te vetullave ne kushte patologjike si p.sh. hipotiroidizmin.

Transplanti i vetullave me metoden e avancuar Micro FUE


Transplantimi I vetullave FUE mund te perdoret per te trajtuar burrat dhe grate e te gjitha moshave, megjithese shumica e restaurimeve te vetullave kane te bejne me grate e moshes 30-50 vjec. Transplantimi i vetullave, i kryer me tekniken Micro FUE, eshte metoda e zgjedhur ne keto raste: kjo metode minimalisht invasive mund te kryhet me mikromjete per te shmangur heqjen e indeve dhe cikatricet e mevonshme te lekures, ne krahasim me tekniken FUT ose Strip, nje teknike qe kerkon heqjen e nje rripi lekure nga vendi dhurues i lekures se kokes, duke krijuar keshtu nje mbrese te perheshme. Micro FUE eshte metoda me e pershtatshme sepse eshte praktikisht pa dhimbje dhe nuk le asnje shenje apo plage lineare. Qimet e reja fillojne te shfaqen menjehere pas perfundimt te seances se implantimt dhe rezultatet perfundimtarre shfaqen relativisht heret, Brenda 4-6 muajsh, fale furnizimt te pasur me gjak te zones. Rritja e qimeve te reja vazhdon edhe deri ne 12 muaj pas transplantimt te vetullave.
Pyetjet me te shpeshta:

Transplanti i vetullave me tekniken mund te kerkoje cdo numer folikulash nga disa dhjetera p.sh. per mbulimin e nje nishani te vogel, deri ne disa qindra per restaurimin e plote te vetullave ne rastet e alopecise areata ose djegieve te renda. Per transplantin e vetullave, folikujt e qimeve merren nga skalpi i kokes duke perdorur mjete me diameter shume te vogel (0,7 - 0,8 mm), per te perfituar folikula shume te imta qe imitojne sa me shume qimet natyrale te vetullave. E gjithe proceudra kryhet me anestezi lokale. Per shkak te natyres specifike te transplantimit te vetullave, e cila kryhet ne menyre te persosur, eshte e nevojshme te gjenden folikula me diameter te vogel nga nje vend dhurues me shtrirje te kufizuar. Teknikat e avancuara te transplantit te vetullave ne kliniken Dermolife nuk kerkojne qe zona te rruhet perpara procedures.

Procedura paraprihet nga dizajnimi i formes dhe percaktimi i gjatesise dhe gjeresise se seciles vetull, per perputhje me deshirat e secilit individ dhe tiparet anatomike te fytyres se pacientit. Implantimi i grafteve per tek vetullat eshte nje teknike vecanerisht sfiduese qe kerkon vendosje te kujdesshme nen te njejtin kend dhe drejtim si qimet ekzistuese te vetullave. Implantimi kryhet duke perdorur nje implantues te posacem i cili mundeson pozicionimin e cdo folikuli te qimeve ne thellesine dhe kendin e duhur, ne menyre qe te arrihet nje efekt natyral ne masen maksimale te mundshme.

Micro FUE dhe DHI jane metoda absolutisht te sigurta, me kusht qe te kryehen nga nje ekip me pervoje dhe te kualifikuar ekipi mjekesor i kualifikuar i klinikes Dermolife. Ecuria pas procedures eshte plotesisht e qete me diskomfort minimal. Pacienti mund te rifilloje punen ose cdo aktivitet normal pas disa ditesh deri ne nje jave.

Rezultatet e transplantit te vetullave jane te perhershme dhe behen te dukshme brenda pak muajsh. Zakonisht, qimet e reja qe kane origjinen nga skalpi i kokes fillimisht kane nevoje per shkurtime periodike per te ruajtur gjatesine e duhur, por gradualisht do te marrin te njejten sjellje dhe drejtim si qimet para-ekzistuese te vetullave.