Trajtim Anti Akne

Trajtimet anti-age janë të ndryshme dhe shërbejnë për të parandaluar, ngadalësuar dhe penguar proçesin e plakjes dhe për të lejuar individin që të ketë një jetë të gjatë dhe të shëndetshme, por pa shenjat e bezdisshme të moshës. Trajtimet janë shkencërisht të studiuara dhe të testuara, të cilat e bëjnë të sigurtë çdo proçedurë, për të gjithë ata që dëshirojnë që të mbeten të rinj. Gjatë jetës ne ekspozohemi në ambiente të ndotura, me efekte të dëmshme si dhe ndaj rrezeve të diellit. Këto substanca ndotëse në bashkëpunim me rrezet UV përshpejtojnë proçesin e plakjes së lëkurës. Një tjetër faktor që të plak është stresi, ose stili i jetës kur nuk është i shëndetshëm, përfshirë këtu edhe një mënyrë të ushqyeri jo korrekte. Përveç kësaj, të ri të mban edhe aktiv iteti fizik si dhe marrja me rregull e vitaminave dhe e integratorëve ushqimorë. Ndërkohë edhe trajtimet estetike bëhen një aleat i rëndësishëm për t’i shpallur luftë rrudhave dhe plakjes. Tek Klinika Dermo Life bëhen disa tratime antiage të cilat do t’i rendisim më poshtë:

1) TRATIM ME ACID FRUTASH

Trajtimi me acid frutash si acidi malik, glikolic, saliciik etj, përdoret për aftësitë antioksiduese dhe esfoliuese që ata kanë. Ky trajtim promovon rinovimin e epidermës, duke stimuluar në të njëjtën kohë prodhimin e kolagenit dhe elastinës. Kjo realizohet duke pastruar lëkurën nga qelizat e vdekura dhe duke i dhënë asaj një pamje uniforme dhe me shkëlqim.

2) PLAZMA

PRP është një procedurë jo-invazive kozmetike e përdorur për të përmirësuar tonin e lëkurës, cilësinë dhe elasticitetin, duke rezultuar në një pamje më rinore. Trajtimi është ideal për individë në kërkim të përtëritjes graduale të lëkurës. PRP është një alternativë e shkëlqyer natyrale ndryshe nga trajtimet kozmetike tradicionale dhe shpesh bëhet edhe e kombinuar me Botox dhe injeksione filler për një rigjenerim total të lëkurës.
– Si funksionon?Merret një sasi gjaku nga pacienti (aq sa ç’merret për të bërë analizë të thjeshtë), centrifugohet për të krijuar një “serum” me trombocitet e koncentruara, njohur ndryshe si Rich Plasma. Këto trombocite përmbajnë shumë faktorë rigjenerues dhe rritjeje. Kur injektohen në trup, faktorët e rritjes stimulojnë përhapjen e fibroblastës, qelizave pararendëse të kolagjenit dhe elastinë. Administrimi i PRP në shtresat sipërfaqësore të lëkurës, rezulton në rritjen e kolagjenit dhe depozitimit të elastinës, duke ndihmuar për të korrigjuar rrudhat, lëkurën që ka humbur elasticitetin dhe lëkurën që kanë plagë.
Kjo është një metodë inovative teknologjike që ju ofron grave atë që asnjë trajtim tjetër nuk mund ta ofrojë në një mënyrë kaq të thjeshtë: një fytyrë e tonifikuar, volumi i duhur, dhe reduktim të rrudhave falë një trajtimi prej vetëm 30 minutash, në një studio mjeksore dhe rezutati zgjat për 18 muaj! Kjo është një metodë që vjen nga Amerika, pas 6 vitesh eksperiencë të suksesshme, është bërë pjesë e pandarë e klinikave kudo në botë.
– SILHOUETTE SOFTArrin dy rezultate shumë të rëndësishme estetike: Një, efeket lifting i realizuar menjëherë pas trajtimit pasi në zonën e varur vendoset një fije e cila e ngre atë zonë. Fija vendoset poshtë lëkurës. Dy, një efekt regjenerues për rezultate progresive dhe natyrale, sepse komponenti kryesor i Silhouette Soft është acidi polilattice. Ky acid reagon mbi shtresat e lëkurës deri në thellësi, duke ndihmuar në rritjen e vëllimit dhe duke bërë uniformizimin e fytyrës në mënyrë graduale dhe natyralë.
– Proçedura vetëm 30 minutaAplikimi i kësaj metode kërkon vetëm 30 minuta në një studio mjeku dhe përdoret anestezi lokale në sasi të vogël. Mjeku fut nën lëkurë, në një thellësi 3-5 mm një fill. Nuk ka nevojë për asnjë prerje pasi filli përshkohet me një age shumë të hollë. Pas kësaj arrihet efekti lifting i dëshiruar. Ky trajtim mund të shqërohet edhe me trajtime të tjera antiage si filler dhe botox.
– Çfarë kujdesi duhet pasur pacienti pas trajtimit me Silhouette SoftPas këtij trajtimi mund të vihet re një fryrje e lehtë, skuqje të cilat largohen për pak ditë. Mjeku këshillon që gjatë javës menjëherë pas trajtimit, nuk duhet shkuar tek dentisti ose të bëhet ndonjë trjatim që ka të bëjë me pjesën e fytyrës. Të evitohen sportet në javët e para. Duhet të flihet në shpinë. Në raste dhimbjesh duhet të pihet një antidolorifik sipas këshillës së mjekut.
– Çfarë materiali përdor Silhouettë Soft dhe sa zgjat rezultati?Komponentët e Silhouettë Soft janë natyrale dhe komplet të absorbueshme. Acidi polilattik është përdorur për shumë vite në farmaceutikë dhe mjekësi kështu që është e testuar me kohë si një material kompatibël me trupin e njeriut. Rezultati zgjat deri në 18 muaj dhe mund të përdoret në faqe dhe mollëza, në kontorno dhe mandibola. Trajtimi është pa dhimbje.

3) RINIMI ME LAZER FRAZZIONATO FRAXEL

Ky është një trajtim mjekësor i cili lejon në mënyrë jo evazive që të largohen shenjat e moshës me disa seanca trajtimi. Lazeri FRAXEL mund të përdoret në fytyre, qafë dhe dekolte, duke larguar njollat, shenjat dhe rrudhat. Mund të trajtohen edhe duart. Trajtimi termik penetron në lëkurë duke eleminuar qelizat e vjetra nga epiderma, deri në thellësi të saj. Trajtimi i fraksionuar lejon lëkurën që të shërohet më shpejt, sepse arrin të trajtojë çdo zonë për aq nevojë sa ç’ka. Zona e lëkurës me probleme mbushet me inde të reja të shëndetshme. Çdo trajtim lazer përfshin 20 deri në 25% të sipërfaqes së trupit. Programi i trajtimit parashikon 3 deri në 5 seanca, me interval njëra nga tjetra rreth 4 javë. Rezultati i plotë i këtij trajtimi do të shihet pas 2-3 muajsh. Trajtimi bëhet në një studio mjeku dhe zgjat pak minuta kur kemi të bëjmë me zona të veçanta dhe jo për të gjithë fytyrën. Për këtë të fundit bëhet një orë trajtim. Pas trajtimit ndjehet një lloj djegieje dhe lëkura rri e kuqe për pak ditë. Fryrja rri për 2 ose 3 ditë. Shtresa e re e epidermës fillon të zhvillohet brenda 24 orësh nga trajtimi.
– Proçesi i ristrukturimit të lëkurës ka të bëjë me:
1) Lëkura duket e errët dhe e tillë do jetë për 3-14 ditë sipas intensitetit të trajtimit të zgjedhur.
2) Esfolimi: Lëkura rripet në mënyrë natyrale duke zëvendësuar qelizat e vjetra me të rejat.
– Benefitet e lazerit Fraxel
1) Përmirëson indet e lëkurës dhe dimensionet e poreve.
2) Heq njollat e errëta
3) Shtrin rrudhat rreth syve
4) Redukton shenjat dhe aknet
5) Rinon lëkurën e qafës, dekoltesë dhe duarve.
6) Redukton smaliaturat (strijat).