Terapia PRP

Plazma e pasur me trombocide perbehet nga dy elemente: plazma, ose pjesa e lengshme e gjakut, dhe trombocidet, nje lloj qelize gjaku e cila luan nje rol te rendesishem ne procesin e sherimit ne te gjithe trupin. Trombocitet jane te njohura per aftesine e tyre te koagulimit, por ato permbajne gjithashtu faktore rrites qe mund te nxisin riprodhimin e qelizave dhe te stimulojne rigjenerimin ose sherimin e indeve ne zonen e trajtuar.

Perse PRP?


Trajtimi PRP eshte nje nder procedurat me te kerkuara, sepse eshte e sigurt, nuk shkakton dhimbje dhe eshte efektive per eliminimin e rrudhave te lekures , gropezaave te syve , por jo vetem. Kjo teknike u zbulua ne vitin 1952 dhe qe atehere eshte perdorur per qellime te ndryshme duke perfshire zvogelimin e peshes trupore si dhe eliminimin e shtresave yndyrore dhe celulitin. Aplikohet ne mjekesine estetike me qellim te rigjenerimit te lekures, hidratimit intensiv, kthimin e elasticitetit, tonusit dhe shkelqimit. Realizohet ne kushte ambulatore dhe pa asnje lloj anestezie..Rezultatet te cilat arrihen jane optimale Gjate trajtimit PRP mund te injektohen perberesit, si: vitaminat, mineralet, aminoacidet, acidi hialuronik, antioksidante etj duke nxitur qarkullimin e gjakut dhe sistemin imunitar qe te krijojne efekt pozitiv biologjik dhe te eliminojne çrregullimet fiziologjike.

Si ndihmon PRP ne trajtimin e renies se flokeve?


Terapia PRP (plazma e pasur me trombocite) per renien e flokeve eshte nje trajtim mjekesor me tre hapa ne te cilin gjaku I pacientit perpunohet dhe me pas injektohet ne lekuren ku eshte kryer ose jo transplanti i flokeve. Terapia PRP nxit rritjen natyrale te flokeve dhe e ruajne ate duke rritur furnizimin me gjak ne gjendren e flokeve dhe duke rritur trashesine e bushtit te flokeve. Ndonjehere kjo terapi kombinohet me procedura ose medikamente te tjers per rezultate optimale.