Transplanti i Flokeve

Dr. Gönül Kiracı

Mjeke me te mire Turq per transplantin e flokeve

Klinika Dermolife ofron sherbime te transplantit te flokeve sipas standardeve nderkombetare te cilesise me te larte ne Europe dhe mbare boten, qe nga viti 2002.

Rezultate
natyrale
Mjeket me te mire Turq per transplantin te flokeve
Ekip Suportues 5+
Standard i larte
sherbimi

METODA (DHI)

Cfare eshte implantimi i direkt i flokeve ose ndryshe metoda (DHI)?

Implantimi i drejtperdrejte i flokeve eshte nje teknike e transplantimit te flokeve, e kryer duke perdorur nje Pene speciale DHI, e quajtur edhe DHI Implanter, ose CHOI Pen. Ne tekniken DHI, graftet e nxjerra futen direkt ne zonen e marresit.

Avantazhet e teknikes DHI

Teknika e drejtperdrejte e Implantimit te Flokeve (DHI) ofron pamje me natyrale dhe dendesi me te madhe te flokeve. Nuk ka gjakderdhje ne fazen e implantimit. Rreziku i gervishtjes dhe postulimit eshte gjithashtu shume i ulet. Meqenese rikuperimi eshte shume i shpejte ne tekniken DHI, pacientet mund te kthehen rutines se tyre te perditshme shume shpejt. Pacientet qe i perkasin grupit me poshte jane kandidatet me te pershtatshem per Implantimin Direkt te Flokeve (DHI).

* Pacientet qe kane nevoje per transplantim te vijes se perparme te flokeve
* Implantimi i vetullave
* Implantimi i mjekres dhe mustaqeve
* Pacientet te cilet deshirojne te kene densitet me te madh ne zonen e tyre te recensionit dhe qetesimit (vetem nese zona e dhuruesit eshte e pershtatshme dhe zona e marresit nuk eshte e madhe)

Mbjellja e flokut me metoden Direct Hair Implantation, e cila mundeson implantimin nje nga nje te folikujve te flokut, ne drejtimin, kendin dhe thellesine e duhur. Rezultatet jane 100% natyrale dhe te perhershme. Floket e implantuar rriten gjate gjithe jetes dhe nuk bien me. Procedura eshte mini invazive, mund ti riktheheni rutines normale qe diten e neserme.


Dr. Gönül Kiracı


METODA MICRO-FUE

Micro FUE - FUE (Nxjerrja e njesise folikulare ’) eshte teknika me e perdorur per transplantin e flokeve sot ne Turqi. Nder avantazhet e tjera, konsiderohet si nje procedure minimale invazive me nje kohe te shkurter rikuperimi dhe dhembje minimale pas operacionit, si dhe lejon transplantimin e nje numri me te larte te njesive. Ne tekniken e transplantimit te flokeve MicroFUE, gjendrat e flokeve hiqen nga zona e dhuruesit si njesi folikulare te njohura edhe si mikrografi. Mikrografite permbajne nje, dy ose tre rrenje flokesh, ne varesi te struktures njesi te gjendres se dhene, dhe disa lekure dhe ind nenlekuror. Procedura eshte me pak invazive - nuk ka prerje, pa qepje dhe pa dhimbje. Koha e sherimit eshte brenda 2-3 diteve. Numri i pergjithshem i implantimeve eshte me i larte.

Fazat e kryerjes se transplantit konsistojne ne:

1) Faza e ekstraksionit ose e marrjes se folikujve nga zona dhenese merret nje nga nje me ane te ekstaktuesit qe ka nje diameter me te vogel se 1 mm . Ne kete menyre folikujt nuk demtohen dhe mbajtja e tyre ne nje temperature te veçante minimizon traumen dhe rrit efikasitetin e trajtimit.
2) Faza e mbjelljes: folikujt vendosen ne zonen e nevojshme me ane te nje pajisje te veçante ( implanter ) qe eleminon traumen e skalpit dhe siguron efikasitetin e trajtimit. Vendosja (mjellja) e folikujve behet direkt ne skalp , pa bere vrima paraprakisht ose prerje , pra behet direkt.
3) Drjetimi dhe dendesisa e flokeve te rinj vendoset nga specialistet duke siguruar nje rezultat natyral dhe rritje jetegjatesi 100 %.

Veçorite e metodes FUE:

• Ne zonen ku merren folikulat nuk kryhen prerje ose qepje. Ne kete zone shkaktohen vetem vrima me diameter teper te vogel psh. 0,6-0,7-0,8-0,9 mm te cilat mbyllen rreth tre dite pas operacionit.
• Graftet e marra nga zona dhuruese me kete metode mund te perdoren ne mbjelljen e flokut, mjekres si dhe vetulles.
• Ne nje seance, ne varesi te cilesise se zones dhuruese, mund te merren rreth 4000 – 6000 folikula.
• Ne nje graft gjenden 1-3 fije floku. Mesatarja e fijeve te flokut ne nje graft eshte rreth 2 fije floku.
• Ne baze te numrit te grafteve qe nxirren, mund te mbillen rreth 50-60 grafte per cm ne katror.
• Shkaku pse kjo metode eshte me e preferuar, eshte periudha e shkurter e rikuperimit si dhe mospasja e dhimbjeve post-operatore.

Sa kohe zgjat mbjellja e flokeve?

Procesi i mbjelljes se flokeve zgjat 4-5 ore.
PROCEDURA E TRANSPLANTIT TE FLOKEVE

Mosperdorimi i medikamenteve qe shkatojne hollimin e gjakut 10 dite para mbjelljes se flokeve. Eshte e rendesishme te pastrohet zona ku do te mbillet para proçedures qe te jete pamja sa me e qarte.
Preferohen veshjet e rehatshme, kemisha, veshje sportive te hapura qe ju lejojne ti hiqni dhe vishni lehte dhe te mos prekin koken.

Pas procesit mund te lahen floket 1 here ne dite qe te parandalohet zhveshja e lekures. Duke filluar nga 3 muajt e ardhshem, fillojne te shfaqen floket e rinj. Ndryshimet e medha do te shihen ne muajin 5-6 pas procedures. Pas muajit te 9-te ndryshimi do te jete 90%. Pra, me mbjelljen e flokeve, pacienti do te kete floke te reja pas 1 viti.

Kujdesi dhe ndjeshmeria e flokeve te rinj eshte me rendesi te madhe ne kete proces. Te nesermen pas intervenimit behet trajtimi ambulantor tek zona donatore dhe zona e mbjelljes. Fillimisht hiqet gaza sterile dhe me pas pastrohen te dy zonat ku eshte punuar. Kryhet larja e zones se mbjelle dhe zones donatore. Pacientit i shpjegohet me detaje procesi i larjes se flokeve. Pasi jane ndjekur me perpikmeri keshillat nga pacienti per rreth 15 dite me rradhe siç e kemi informuar, ne diten e 15-te, te gjitha rrjepjet e mundshme ne zonen e mbjelljes eliminohen dhe procesi i larjes perfundon. Me pas, pacienti mund te jete ne gjendje te vazhdoje jeten normale. Ju duhet te ndiqni me perpikmeri udhezimet dhe rekomandimet e dhena nga mjeku pas mbjelljes se flokeve.