Rimodelimi i kraheve
Bukuri, Simetri, Ekuiliber, Proporcion

Pavaresisht se nuk marrin “veshtrimet e para” krahet luajne nje rol te rendesishem ne bukurine e trupit. Linjat e tyre te zgjatura kornizojne trupin dhe zbukurojne silueten. Krahet e holle, te tonifikuar, me rrumbullakime fine te muskulatures jane jo vetem simbol sensualiteti dhe feminiliteti, por edhe simbol i rinise dhe gjallerise. Per te patur krahe te holle, te tonifikuar, pa adipozitet te lokalizuar nje faktor i rendesishem qe duhet marre parasysh eshte pa dyshim toniciteti i indeve, ne veçanti i pjeses se brendshme, shume lehtesisht subjekt i relaksimit. Kjo eshte nje zone veçanerisht kritike e destinuar edhe ne moshe te re per ate qe mjeket percaktojne me termin “ptosis”. Leshimi i kesaj zone mund te ndodhe per nje sere arsyesh: faktoret gjenetike, nje reduktim i papritur dhe i ndjeshem ne peshe,pak ose aspak aktivitet fizik, nga proceset fiziologjike (plakjes), forcat gravitacionale. Cilido qofte shkaku, rezultati mbetet i njejte: krahe te buta, te rrudhura, te varura, te destinuara per te patur strie dhe per te provokuar ne çdo levizje bezdisje, kruarje, skuqje dhe shpesh plage nga ferkimi ne zonen e sqetullave. Perpjekja e perditshme,vecanerisht ne stinen e Veres,per zgjedhjen e veshjeve ne funksion te tyre shkakton stres psikologjik dhe nje imazh te deformuar per veten. Rimodelimi i kraheve eshte nderhyrja kirurgjikale qe mundeson “skulpturimin” e kraheve permes heqjes se depozitave dhjamore inestetike, heqjes se lekures se tepert e te leshuar si dhe ben tonifikimin e tyre
Mjeshteria e kirurgeve te DERMOLIFE® bazuar ne dije te thelluara, eksperience shumevjecare, teknika te fjales se fundit ne fushen e kirurgjise estetike, kombinuar keto me ndjeshmerine e spikatur ndaj te bukures, lejojne kirurget tane te realizojne Lifting te kraheve me rezultate maksimale duke vene ne dukje me te bukuren te ju, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Kirurget estetike te DERMOLIFE® ju keshillojne proceduren e Lifting i kraheve ne rastet kur keni:

► Pjese te brendshme te kraheve te rende e te dhjamosur.
► Krahe te qullet.
► Krahe me lekure te leshuar,te rrudhur e me strie.

PROCEDURA

Rimodelimi i kraheve eshte nje nderhyrje shume delikate dhe e personalizuar dhe si e tille kerkon nje konsulte te specializuar mjaft te kujdesshme. Gjate konsultes se pare kirurgu i dermolife® do vleresoje gjendjen tuaj shendetesore, karakteristikat e muskujve, lekures, mases dhjamore. Do te vleresoje karakteristikat e kraheve per te evidentuar shtrirjen e tepricave dhjamore, shkallen e varjes se lekures, ndryshimet midis dy kraheve si dhe do te analizoje me kujdes fizionomine e gjithe trupit ne teresi per nje rezultat sa me te kenaqshem dhe natyral ne harmoni te plote me gjithe trupin. Gjate konsultes se pare kirurgu i DERMOLIFE® do te zhvilloje me ju nje bashkebisedim te hapur mjaft te detajuar dhe do t’ju ilustroje mbi te gjitha objektivat dhe rezultatet estetike qe eshte e mundur te arrihen, qe ju te keni pritshmeri reale dhe konkrete. Kirurgu i DERMOLIFE® vlereson gjithashtu gjendjen tuaj shendetesore, per te perjashtuar semundje te ndryshme, probleme te koagulimit te gjakut apo cikatrizim te lekures, te cilat mund te influencojne rezultatet finale te nderhyrjes. Para nderhyrjes kirurgu yne do ju jape instruksione precize rreth ushqyerjes para dhe pas operacionit, administrimit te medikamenteve si dhe konsumimit te alkoolit dhe duhanit. Duhet te kryeni paraprakisht edhe disa ekzaminime si nje vizite kardiologjike, nje radiografi te mushkerive si dhe disa analiza standart te gjakut dhe urines. Pasi te kemi permbledhur te gjitha pergjigjet e ketyre ekzaminimeve, eshte radha e nje konsulte me anestezistin e stafit tone, per te vendosur mbi gjendjen e pergjithshme shendetesore dhe oportunitetin e kryerjes se nderhyrjes estetike ne fjale. Ne perfundim te konsultes kirurgu, se bashku me ju, do te zgjedhe proceduren me te pershtatshme per rastin tuaj.

Lifting i kraheve eshte nje ekspresion artistik i kirurgut plastik. Ne cdo rast stafi yne i kirurgeve ju garanton rezultate befasuese dhe ju do te ndiheni me te bukura se kurre, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Ne çdo rast Stafi i DERMOLIFE® ka si objektiv t’i garantoje personit nje eksperience kirurgjikale te qete dhe pa dhimbje. Operacioni realizohet duke ndjekur nje protokoll preçiz qe garanton cilesi dhe siguri maksimale. Transplanti i flokeve zhvillohet ne regjim ambulator dhe rekuperimi eshte i menjehershem. Transplanti i flokeve mund te realizohet ne dy menyra :1. Teknika FUT (transplanti i unitetit folikular) , e quajtur ndryshe heqja me shtresa eshte teknika me e perdorur. Nderhyrja zgjat 2-5 ore. Kirurgu heq nje shirit lekure me floke nga nje zone e kokes me floke te dendur dhe qe jane jashte ndikimit te hormoneve mashkullor. Zakonisht preferohet pjesa e pasme e poshtme (oksipitale) e skalpit. Shiriti eshte 1-1, 5cm i gjere me 15-30cm i gjate. Pas heqjes behet qepja e lekures se kokes e cila le nje cikatrice shume te holle, qe mbulohet lehtesisht nga floket. Me pas me ane te mikroskopit binokular shiriti i hequr pritet ne kuadrate te imta qe permbajne 1-2 folikuj (rrenje flokesh) dhe 3-4 folikuj. Gjate nje seance transplantohen 400 kuadrate me 1-2 rrenje dhe 700-800 kuadrate me 3-4 rrenje, ne total 3. 000-3. 500 rrenje. Kuadratet transplantohen me age 4-5mm te thelle, ne distance 2-3mm larg njeri-tjetrit. 2. Teknika FUE (ekstraktimi i unitetit folikular) zhvillohet ne nje sesion te vetem te gjate ose seanca te shumefishta. Procedura e FUE eshte me e gjate se teknika me shirit. Perdoren age 0, 6-1mm diameter per heqjen e folikujve individual duke shmangur prerjen lineare ne pjesen e pasme te kokes. Per shkak te heqjes individuale mbeten vetem plage te vogla, praktikisht te padukshme dhe dhimbja post-kirurgjikale minimizohet. Nuk nevojitet heqje e penjve dhe rekuperimi eshte me i shpejte. Rezultati eshte shume natyral. Me kete teknike mund te mbillen deri ne 2500 rrenje ne nje sesion. Objektivi i kirurgeve tane italiane eshte te realizojne Transplant te flokeve me rezultate maksimale, qe do te thote floke natyral dhe te perhershem, duke vene ne dukje me te miren te ju, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Mjeket kirurge te DERMOLIFE® do t’ju asistojne deri ne rekuperimin tuaj te plote. Disa ore pas nderhyrjes parashikohet te ktheheni ne shtepi,ne disa raste mund te duhet te qendroni nje nate ne klinike. Mbas nderhyrjes mjeket e DERMOLIFE® keshillojne pushim 24-48 ore si dhe te ngriheni e te levizni nga pak qe nga dita e pare pas operacionit. Dhimbja pergjithesisht eshte modeste dhe e kontrolluar nga barna analgjezike qe merren ne klinke dhe ne shtepi. Mjekimi i plageve kryhet 2 – 5 dite pas operacionit, pas 7 – 14 ditesh hiqen penjte. Mjekimet dhe vizitat e kontrollit me kirurgun estetik te DERMOLIFE® do te jene gjithmone falas. Pjesa me e madhe e edemes do te zhduket brenda 2-3 javeve. Nese do te nevojitet vendojse e drenave, do hiqen pas 1-2 ditesh. Pas nderhyrjes rekomandohet mbajtja e fashove kompresive per nje jave. Pas 3-5 ditesh mund t’i riktheheni punes, duke perjashtuar aktivitetet e lodhshme. Brenda 2-3 javesh do te mund ti riktheheni aktiviteteve normale, perfshire edhe ushtrime fizike te lehta qe nuk kerkojne impenjimin e gjymtyreve te siperme, dhe pak me vone atyre sportive. Nje diete e kontrolluar dhe ushtrime fizike te rregullta jane te rendesishme per te mbajtur per nje kohe te gjate benefitet e nderhyrjes.Objektivi i kirurgeve tane italiane eshte te realizojne Lifting te kraheve me rezultate maksimale, qe do te thote zona te rimodeluara sa me natyrale, krahe te bukur e te tonifikuar ne harmoni te plote me trupin dhe siluete qe ju ben te ndiheni rrezellitese si fizikisht ashtu edhe emocionalisht, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.