Pyetje Pergjigje

Çfarë janë protezat e gjoksit me xhel?


Meqenese na pyesin shpesh se cfare protezash perdorim per rimodelimin e gjoksit, japim nje spjegim vetem por to. Ne Kliniken Dermo Life perdorim vetem protezat Allergan te cilat jane me te mirat sot per sot. Keto proteza nuk jane me silikon por me xhel dhe si te tilla duken shume natyrale dhe riprodhojne levizjet e nje gjoksi origjinal. Protezat Allergan gjithashtu te krijojne mundesine qe te besh nje prerje shume te vogel per ti futur sepse jane te buta. Kane garanci te perjetshme dhe nuk japin asnjehere asnje bezdi apo te krijojne ndonje problem. Pacienti mund te zgjedhe formen dhe masen qe ben per trupin dhe shijet e saj. Nderhyrja kryhet nga nje staf kirurgesh plastike me eksperience mbi 30-vjecare. Nese keni vendosur te beni ndryshime ne dekoltene tuaj, ne ju mirepresim!

Njolla në fytyrë dhe në duar? Ja të gjitha llojet e trajtimeve për t’i eleminuar


Ndodhin në çdo moshë, gjithnjë papritur. Njollat e lëkurës në termin teknik quhen iperpigmentim dhe janë një problem estetik edhe më serioz se rrudhat. Individët më të predispozuar janë ata me lëkurë të bardhë, me flokë dhe sy të çelët, por edhe gratë shtatzanë apo edhe ato që nuk janë më shumë të reja. Pse ndodh kjo? Kemi pyetur dermo-estetisten Lida Hoxha, presidenten e Klinikës Dermo Life dhe ja çfarë na sqaron ajo:

Fytyrë 10 vite më e re pa bisturi, lazeri fraksel, trajtimi që sfidon gjithçka


Është alternativa e lifting më e sigurta dhe më efikasja. Dermo – estetistja Lida Hoxha nga Klinika Dermo Life na spjegon për çfarë shërben dhe si funksionon, por edhe koha e trajtimit dhe efektet në kohë. Rinimi i fytyrës është padyshim një nga sfidat më emergjente të mjeksisë estetike, por edhe më të vështirat. Por sfidat bëhen të lehta po të mendosh mrekullinë që arrin të bëjë sot Lazeri CO2 fraksel i cili është konsideruar sot si standarti gold i trajtimit të plakjes së lëkurës. Për efikasitetin e saj nuk ka asnjë dyshim; eleminon rrudhat, njollat, poret e hapura etj. Lazeri fraksel jep rezultate të jashtëzakonshme. Por në çfarë konsiston ekzaktësisht ky trajtim? Dr. Lida Hoxha spjegon:

Nga se përbëhen protezat e gjoksit?


Ekzistojnë disa lloje protezash për gjoksin. Pothuajse të gjithë janë impiante silikoni, por ekzistojnë edhe mbushje me ujë ose të veshura me poliuretan. Për sa i përket formës, kemi proteza të rrumbullakosura dhe proteza anatomike, por në këtë rast duhet vlerësuar rast pas rasti se cilat janë më adapte. Pacienti që mban protezat e gjoksit, mund t’i nënet pa problem ekzaminimeve diagnostikuese si ekografi ose mamografi si dhe mund të ushqejë fëmijën me gji. Ndërhyrja kirurgjikale bëhet me anestezi të përgjithshme ose me sedacion dhe në spital mund të largoheni brenda ditës.

Sa kohë zgjat rezultati estetik i një lifting-u të fytyrës dhe qafës?


Zgjatja e rezultatit të përftuar nga një operacion lifting varet nga pacienti, çfarë lloj lëkure ka, madje edhe çfarë lloj jete bën. Proçesi i plajes natyrisht që do të vazhdojë edhe pas ndërhyrjes së lifting. Por në përgjithësi efekti i një lifting shkon nga 5 deri në 10 vjet. Në një ndërhyrje lifting prerjet janë të vogla dhe nuk duken sepse fshihen nga flokët si dhe pas veshëve. Nganjëherë mund të lindë nevoja për të bërë prerje edhe poshtë mjekrës për të përmirësuar qafën, por edhe kjo shenjë është shumë e zbehtë.

Cili është ndryshimi mes lipozucionit, liposkulpturës dhe lipoaspirimit?


Lipozucioni dhe lipoaspirimi janë sinonime të cilat lejojnë që të skulpturoni trupin duke larguar depozitat e dhjamrave të pa dëshiruara nga zona të caktuara si ije, bark, kofshë, gjunjë, në mjekër, faqe dhe qafë. Liposkulptura është një evolucion i lipozucionit pasi përdoren disa mikro kanula për të skulpturuar trupin në zonat e caktuara. Nganjëherë lipozucioni dhe liposkulptura mund të realizohen së bashku me teknikën e lipofilling e cila ka të bëjë me thithjen e dhjamit me age ose kanulë të vogël, në sasi gjithashtu të vogël dhe injektohet në zona ku është e nevojshme.

Kam probleme në zonën rreth syve, si mund ta rinoj vetëm atë pjesë?


Një vështrim më i ri, është një bashkësi e disa detajeve të vogla, por të influencuara nga një seri faktorësh që e përshpejtojnë plakjen: humbja e elasticitetit të lëkurës, dinamika e muskujve të fytyrës, shpërndarja e vëllimit dhe riabsorbimi i kockave të lëkurës. Në këtë mënyrë sytë duken të lodhur, me rrathë të zinj, gjë që i jep fytyrës disa vite më shumë. Një sondazh i bërë nga Consumer Insight per Allergan me titull Eye for Beauty Market Research Survey, i realizuar në 2300 persona mes 30 deri në 60 vjeç në Francë, Gjermani, Itali dhe Hollandë, zbulon se pjesa rreth syve është zona më kritike për ta, sidomos për 40 vjeçarët.