Rimodelimi i vitheve
Deshironi forma te rumbullakosura?

Rimodelimi i vitheve – Gluteoplastika

Lajmi i mire i Gluteoplastikes eshte rimodelimi i i vitheve ose rimodelimi i te ashtuquajtur e s “LATO B”. Ne vitet e fundit rezulton nje vemendje e shtuar ndaj kurave dhe trajtimeve te reja estetike ne raport me te ashtuquajturen “LATO B”. Pamja estetike e vitheve gjithmone e me shume po konsiderohet simbol i feminilitetit, bukurise dhe sensualitetit, simbol i formes fizike dhe rinore te persosur. Nje renie e madhe ne peshe, forca e rendeses, kalimi i viteve por dhe predispozita gjenetike ben qe te humbase tonifikimin fundshpina. Gluteoplastika realizohet nga kirurget e DERMOLIFE® me disa teknika. Duke filluar nga Liposukcioni, aspirimi i dhjamit ne zonen e kofsheve dhe hijeve duke theksuar ne kete menyre zonen e vitheve. Megjithate per te patur vithe ”braziliane” shpesh veten liposukcioni eshte i pamjaftueshem dhe shoqerohet me Lipofilling. Kirurget italiane te DERMOLIFE® e realizojne Liposkulpturen (Liposukscion dhe Lipofilling) e vitheve me nje nga teknikat me te sofistikuara te diteve te sotme ne nivel global, teknika Tumescente. Konsiston ne infiltrimin lokal (ne zonen qe do te aspirohet dhjami) te nje perzierje me solucion fiziologjik, preparat vazokonstriktor dhe preparat anestetik. Kjo teknike favorizon anestezine me te mire qe zgjat gjate nderhyrjes se Lipoaspiracionit, shmang demtimin e eneve te gjakut, minimizon gjakrrjedhjen dhe mundeson aspirimin e nje sasie me te madhe indi dhjamore ne menyre me te lehtesuar. Minimizimi i hemorragjise ndihmon edhe ne rekuperimin me te shpejte post-operator. Pasi aspirohet, dhjami autolog centrifugohet per tu ndare nga serumi dhe plazma dhe injektohet ne zonen e vitheve. Nese sasia e dhjamit qe nevojitet per rimodelimin eshte e mjaftueshme, gluteoplastika do te realizohet sic thame me lart me lipofilling ose lipostrukture. Ne rast se sasia e dhjamit te aspiruar eshte e pamjaftueshme dhe deshirohen vithe voluminoze, procedohet me aplikimin e protezave specifike te fjales se fundit,duke e kombinuar edhe me liposkulpture per te ridimensionuar, tonifikuar, ngritur dhe korrigjuar formen e vitheve.
Mjeshteria e kirurgeve te DERMOLIFE® bazuar ne dije te thelluara, eksperience shumevjecare, teknika te fjales se fundit ne fushen e kirurgjise estetike, kombinuar keto me ndjeshmerine e spikatur ndaj te bukures, lejojne kirurget tane te realizojne Rimodelimin e vitheve me rezultate maksimale duke vene ne dukje me te bukuren ne ju, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Kirurget estetike te DERMOLIFE® ju keshillojne proceduren e Gluteoplastikes ne rastet kur keni:

► Vithe te pa tonifikuara dhe te rena.
► Vithe te sheshta
► Lekure e vitheve e shtuar dhe me strie.

PROCEDURA

Gluteoplastika eshte nje nderhyrje shume e personalizuar dhe si e tille kerkon nje konsulte te specializuar mjaft te detajuar. Gjate konsultes se pare kirurgu i DERMOLIFE® do te zhvilloje me ju nje bashkebisedim te hapur mjaft te detajuar dhe do te programoje e do t’ju ilustroje mbi te gjitha objektivat dhe rezultatet estetike qe eshte e mundur te arrihen, qe ju te keni pritshmeri konkrete dhe reale. Do te studioje me imtesi gjendjen e lekures,te indeve nenlekurore dhe muskulore te zones se interesuar dhe te gjithe trupin ne teresi. Kirurgu i DERMOLIFE® vlereson gjithashtu gjendjen tuaj shendetesore, per te perjashtuar semundje te ndryshme, probleme te koagulimit te gjakut apo cikatrizim te lekures, te cilat mund te influencojne rezultatet finale te nderhyrjes. Para nderhyrjes kirurgu yne do ju jape instruksione precize rreth ushqyerjes para dhe pas operacionit, administrimit te medikamenteve si dhe konsumimit te alkoolit dhe duhanit. Duhet te kryeni paraprakisht edhe disa ekzaminime si nje vizite kardiologjike, nje radiografi te mushkerive si dhe disa analiza standart te gjakut dhe urines. Pasi te kemi permbledhur te gjitha pergjigjet e ketyre ekzaminimeve, eshte radha e nje konsulte me anestezistin e stafit tone,per te vendosur mbi gjendjen e pergjithshme shendetesore dhe oportunitetin e kryerjes se nderhyrjes estetike ne fjale.

Liposkulptura mund te realizohet me anestezi spinale, me anestezi lokale dhe sedacion ose me anestezi gjenerale.Ne kete rast stafi i DERMOLIFE® preferon te zgjedh anestezine lokale me sedacion dhe te shmang anestezine gjenerale, duke garantuar nje rekuperim te menjehershem te personit pas interventit krahasuar me anestezine gjenerale. Mundeson gjithashtu perdorimin e nje sasie shume te vogel barnash gjate operacionit. Anestezia lokale kryhet me disa injeksione te vogla ne zonen e nderhyrjes kirurgjikale duke siguruar mungesen e dhimbjes. Ndersa sedacioni konsiston ne injektimin endovenoz te medikamenteve qe reduktojne ankthin dhe provokojne nje gjendje gjumi te lehte ose disi me te thelle. Personi eshte i relaksuar. Vlen te theksohet qe ne anestezine lokale nuk perdoret intubimi duke mbajtur frymemarrjen spontane te personit, duke shmangur perdorimin e aparaturave qe garantojne frymemarrjen gjate anestezise gjenerale.

Ne çdo rast Stafi i DERMOLIFE® ka si objektiv t’i garantoje personit nje eksperience kirurgjikale te qete dhe pa dhimbje. Operacioni realizohet duke ndjekur nje protokoll preçiz qe garanton cilesi dhe siguri maksimale. Nderhyrja e Gluteoplastikes zgjat 2-3 ore ne varesi te teknikave qe do te aplikohen. Duke filluar nga Liposukcioni, aspirimi i dhjamit ne zonen e kofsheve dhe hijeve duke theksuar ne kete menyre zonen e vitheve. Megjithate per te patur vithe ”braziliane” shpesh lipoaspiracioni eshte i pamjaftueshem dhe shoqerohet me Lipofilling. Ne rast se sasia e dhjamit te aspiruar eshte e pamjaftueshme dhe deshirohen vithe voluminoze, proçedohet me aplikimin e protezave specifike te fjales se fundit, duke e kombinuar edhe me liposkulpture per te ridimensionuar, tonifikuar, ngritur dhe korrigjuar formen e vitheve. Liposukscioni konsiston ne aspirimin e dhjamit te tepert me ane te nje mikro-kanjule dhe shiringe aspiruese permes nje incizioni 2 milimeter. Mikro-kanjulat mundesojne aspirimin tridimensional te dhjamit, pra te adipociteve ne cdo nivel, si ne siperfaqe ashtu edhe ne thellesi. Kirurget italiane te DERMOLIFE® operojne me nje nga teknikat me te sofistikuara te diteve te sotme ne nivel global, teknika Tumescente. Konsiston ne infiltrimin lokal (ne zonen qe do te rimodelohet) te nje perzierje me solucion fiziologjik, preparat vazokonstriktor dhe anestetik. Kjo teknike favorizon anestezine me te mire qe zgjat gjate nderhyrjes se Lipoaspiracionit, shmang demtimin e eneve te gjakut, minimizon gjakrrjedhjen dhe mundeson aspirimin e nje sasie me te madhe indi dhjamor e ne menyre me te lehtesuar. Minimizimi i hemorragjise ndihmon edhe ne rekuperimin me te shpejte post-operator. Pasi aspirohet, dhjami autolog centrifugohet per tu ndare nga serumi dhe plazma dhe injektohet ne zonen e vitheve. Disavantazhi ne kete rast eshte se nje pjese e dhjamit te injektuar absorbohet nga trupi, prandaj ka raste ku nevojitet vendosja e protezave specifike me xhel silikoni, te ngjashme me protezat e zmadhimit te gjoksit, por me konsistence forma dhe permasa te ndryshme. Protezat vendosen ne pjesen e siperme te regjionit gluteal duke siguruar vithe te ngritura, voluminoze e te tonifikuara. Nderhyrja nuk le shenja te dukshme.

Rekuperimi post operator i Gluteoplastikes eshte pergjithesisht i shpejte. Qendrimi ne klinike eshte ambulator. Mjeket kirurge te DERMOLIFE® do t’ju asistojne deri ne rekuperimin tuaj te plote. Mjekimi i plageve kryhet 2 – 5 dite pas operacionit, pas 7 – 14 ditesh hiqen penjte. Kush ben Gluteoplastiken duhet te bejekujdes ne mbajtjen e nje pozicioni te keshilluar nga kirurgu dhe te nderprese aktivitetin sportiv per te pakten 15 dite. Duhet te mbaje streçe qe janespecifike per Gluteoplastiken. Keshillohet te mos flini per 2 jave ne shpine por nderkohe mund te ecni normalisht qe ne diten e dyte pas operacionit. Aktiviteti seksual duhet te shmanget per nje kohe prej 2-3 javesh. Pas 3-5 ditesh mund t’i riktheheni punes, duke perjashtuar aktivitetet e lodhshme. Brenda 2-3 javesh do te mund t’i riktheheni aktiviteteve normale, perfshire edhe ushtrime fizike te lehta, dhe pak me vone atyre sportive. Mjekimet dhe vizitat e kontrollit me kirurgun estetik te DERMOLIFE® do te jene gjithmone falas.Objektivi i kirurgeve italiane te DERMOLIFE® eshte te realizojne Gluteoplastiken me rezultate maksimale, qe do te thote vithe sa me natyrale ne harmoni te plote me trupin dhe siluete qe ju ben te ndiheni rrezellitese si fizikisht ashtu edhe emocionalisht, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.