Baloni Gastrik

Baloni Gastrik procedura jokirurgjikale per dobesim

Një trup elegant ka qëne dhe është dhe në ditët e sotme simbol i bukurisë dhe shëndetit tek njeriu. Pesha ideale është ajo që përputh në mënyrë harmonioze dhe perfekte lidhjen mes gjatësise dhe sasisë së dhjamit të depozituar nëpër organizmin tonë. Kur personi është mbipeshë, kjo bie në dukje nga krijimi i inestetizmave të formës trupore, madhësisë dhe daljes së masave disproporcionale me gjatësinë dhe elementet natyrale trupore. Personat mbipeshë dhe ata obezë, përvec anës estetike, kanë problem dhe pjesën psikologjike dhe emocionale pasi ndihen të përjashtuar nga shoqëria në shumë raste, kjo më shumë për shkak të imazhit të deformuar që kanë për veten. Një rënie në peshë e shëndetshme dhe me efekte afatgjata do të ishte zgjidhja ideale për të përmirësuar si anën shëndetësore, estetike, dhe atë emocionale dhe psikologjike të kësaj pjese të popullatës.
Baloni gastrik është një metodë trajtimi bashkëkohore i cili lejon të kemi një rënie në peshë pa qenë nevoja t’i drejtohemi kirurgjisë.
BIB (Bioenterics Intragastric Balloon), është një dispozitiv i butë dhe elastik, i cili vendoset brenda në stomakun e pacientit përmes proçedurës endoskopike. Aty mbushet me serum fiziologjik steril. Pozicionimi i balonit, zakonisht, kryhet me pacientin nën sedacion, ndaj nuk është e nevojshme për këtë proçedurë anestezia gjenerale.
Baloni intragastrik mbush në mënyrë të pjesshme stomakun duke induktuar një ndjenjë ngopjeje premature. Në këtë mënyrë, BIB ndihmon në uljen dhe kontrollin e porcioneve alimentare që konsumohen, e lidhur dhe me modifikimet e nevojshme të sjelljes dietike, personifikon një metodë efikase, jokirurgjikale, të luftës kundër obezitetit. Principi bazë i BIB konsiston në stimulimin e fundusit gastrik, pjesës superiore të stomakut e cila është vecanërisht e pasur në receptorë, të cilët kur stimulohen nga balloni ( ose nga dilatacioni fiziologjik gastrik i induktuar nga ushqimi), dërgojnë sinjalin e “ngopjes” tek sistemi nervor qëndror. Gjithashtu, okupimi parcial i volumit gastrik bën uljen e sasisë së ushqimit që pacienti arrin të hajë në një vakt.
Mjeshtëria e kirurgëve të DERMOLIFE® bazuar në dije të thelluara, eksperiencë shumëvjecare, teknika të fjalës së fundit në fushën e kirurgjisë estetike dhe trajtimeve bariartrike, kombinuar këto me ndjeshmërinë e spikatur ndaj të bukurës, lejojnë kirurgët tanë italianë të realizojnë Balonin Gastrik me rezultate maksimale, duke vënë në dukjë më të bukurën te ju, sepse KUSH KERKON PER ME TE MIREN ZGJEDH DERMOLIFE®.

Kirurgët estetikë të DERMOLIFE® ju këshillojnë Balonin Gastrik në rastet kur:

► Nuk keni arritur të bini në peshë edhe pas shumë tentativave me mjetet konvecionale si dieta, aktiviteti fizik apo medikamente të ndryshme.
► Keni një BMI shumë të lartë, prezantoni obezitet.
► Keni patologji të tjera të lidhura me obezitetin.
► Përpara ndërhyrjeve kirurgjikale bariartrike për zgjidhje të obezitetit në pacientë me BMI në nivele të skajshme.

PROCEDURA

Baloni Gastrik është një ndërhyrje delikate dhe e personalizuar dhe si i tillë kërkon një konsultë të specializuar mjaft të kujdesshme. Gjatë konsultës së parë kirurgu i DERMOLIFE® do vlerësojë gjëndjen tuaj shëndetësore, karakteristikat e muskujve, lëkurës, masës dhjamore, BMI. Do të vlerësojë karakteristikat e trungut të trupit, do të vlerësojë gjithashtu inestetizmat e mundshme si dhe do të analizojë me kujdes fizionominë e gjithë trupit në tërësi për një rezultat sa më të kënaqshëm dhe natyral në harmoni të plotë me gjithë trupin. Gjatë konsultës së pare kirurgu i DERMOLIFE® do të zhvillojë me ju një bashkëbisedim të hapur mjaft të detajuar dhe do t’ju ilustrojë mbi të gjitha objektivat dhe rezultatet estetike që është e mundur të arrihen, që ju të keni pritshmëri konkrete dhe reale. Kirurgu i DERMOLIFE® vlerëson gjithashtu gjëndjen tuaj shëndetësore, për të përjashtuar sëmundje të ndryshme, probleme të koagulimit të gjakut,kardiovaskulare apo pulmonare të cilat mund të influencojnë rezultatet finale të ndërhyrjes. Para ndërhyrjes kirurgu ynë do ju japë instruksione precize rreth ushqyerjes para dhe pas operacionit, administrimit të medikamenteve si dhe konsumimit të alkoolit dhe duhanit. Duhet të kryeni paraprakisht edhe disa ekzaminime si një vizitë kardiologjike, një radiografi të mushkërive si dhe disa analiza standart të gjakut dhe urinës. Pasi të kemi përmbledhur të gjitha përgjigjet e këtyre ekzaminimeve, është radha e një konsulte me anestezistin e stafit tonë, për të vendosur mbi gjëndjen e përgjithshme shëndetësore dhe oportunitetin e kryerjes së ndërhyrjes estetike në fjalë. Në përfundim të konsultës kirurgu, së bashku me ju, do të zgjedhë procedurën më të përshtatshme për rastin tuaj.
Në çdo rast stafi ynë i kirurgëve ju garanton rezultate befasuese dhe ju do të ndiheni më të bukura se kurrë, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Kur i nështrohesh një ndërhyrjeje një nga preokupimet më të zakonshme është anestezia. Në çdo rast stafi i DERMOLIFE® preferon të zgjedh, kur është e mundur, anestezinë lokale me sedacion duke garantuar një rekuperim të menjëhershëm të personit pas interventit krahasuar me anestezinë gjenerale. Anestezia lokale në rastin e BIB kryhet me Spray anestetik i cili sprucohet në zonën e grykës duke siguruar mungesën e dhimbjes. Ndërsa sedacioni konsiston në injektimin endovenoz të medikamenteve që reduktojne ankthin dhe provokojnë një gjëndje gjumi të lehtë ose disi më të thellë. Personi është i relaksuar dhe ne gjume. Vlen të theksohet që në anestezinë lokale nuk përdoret intubimi duke mbajtur frymëmarrjen spontane të personit, duke shmangur përdorimin e aparaturave që garantojnë frymëmarrjen gjatë anestezisë gjenerale.

Në çdo rast Stafi i DERMOLIFE® ka si objektiv t’i garantojë personit një eksperiencë të qetë dhe pa dhimbje. Procedura realizohet duke ndjekur një protokoll preçiz që garanton cilësi dhe siguri maksimale.  Pas sedacionit të pacientit, baloni intragastrik i shfryrë futet përmes gojës dhe ezofagut direkt në stomak, me të njëjtën procedurë si një Gastroskopi normale. Kirurgu, fillimisht kontrollon në mënyrë të imtësishme stomakun dhe brendinë e tij përmes një telekamere endoskopike, për të vlerësuar nëse nuk ka prezencë të anomalive të cilat mund të influencojnë interventin, dhe më pas procedon me inserimin e dispozitivit. Proçesi i gëlltitjes lehtësohet falë anestetizë lokale me Spray që i bëhet pacientit para nisjes së proçedurës për të mpirë zonën e grykës në mënyrë që ai të mos ndjeje asnjë dhimbje. Kur mbaron vendosja në pozicionin korrekt të ballonit në brendësi të stomakut, ai mbushet menjëherë me solucion fiziologjik steril përmes një kateteri të vogël për mbushje që gjendet i ngjitur në balon. Kur baloni është fryrë në madhësinë e duhur, specifike sipas karakteristikave personale të cdo pacienti, kateteri tërhiqet me delikatesë nga ekstremiteti extern duke e nxjerrë jashtë. BIB-i mbyllet automatikisht falë valvulës autosigiluese që përmban. Balloni i mbushur është shumë i madh për të kaluar në zorrë dhe në këte mënyrë mundet të “notojë” lirshëm nëpër kavitetin gastrik.
Kohëzgjatja e procedurës është e variueshme, por në mënyrë gjenerale kërkon rreth 10-20 minuta. Qëllimi i kësaj mase është prodhimi i ndjenjës “artificiale” të ngopjes në stomak dhe ulja e kapacitetit të pacientit për të konsumuar sasi të mëdha ushqimi apo lëngjesh gjatë një vakti. Sistemi BIB është një intervent relativisht minor dhe pacienti është në gjëndje të kthehet në shtëpi menjëherë pas procedurës. Objektivi i kirurgëve tanë italianë është të realizojnë Balonin Gastrik me rezultate maksimale, që do të thotë rënie në peshë e shpejtë, efikase dhe afatgjatë, për një trup në harmoni të plotë që ju bën të ndiheni rrëzëllitëse si fizikisht ashtu edhe emocionalisht, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Menjëherë pas interventit duhet limituar sasia e likideve të marra me rrugë orale. Për këtë do të merrni serume intravenoze gjatë procedurës që më pas të mund të filloni gradualisht të pini lëngje, kjo pas 2 orëshit të parë nga përfundimi proçedurës. Ditët e para mund të asociohen me disa shqetësime të lehta si nauze, ndjenjë e fryrjes, të cilat pas ndjekjes së një diete të rregullt 1 javore të ofruar dhe shpjeguar imtësisht nga specialisti, do të zhduken. Kjo dietë ndihmon në akomodimin e shpejtë të stomakut me dispozitivin brenda tij në mënyrë që pacienti të mos ndjejë asnjë shqetësim në muajt në vijim. Falë dietës së javës së parë, gradualisht do të fillohet konsumimi i alimenteve solide, si mishi dhe zarzavatet të cilat janë gjithnjë shumë të rëndësishme në një procedurë të rregullt dhe të saktë të rënies në peshë.
Në rastet kur nauzeja e dites së parë prezanton shqetësim për pacientin, do të trajtohet me medikamente antiemetik nga goja.
Pas interventit, pacienti do të mund ti rikthehet aktivitetit lavorativ të përditshëm pas 7 ditësh, kurse ushtrimet fizike të rënda, si palestra, vrap apo sportet e ndryshme këshillohen të rinisin pas 8 javësh. Specialisti kompetent do të ofrojë gjithnjë suport dhe konsulencë pas proçedurës, përvec definimit të rrugës më të mirë të trajtimit, vlerësimit të kg të humbura dhe verifikimit të tolerancës së pacientit ndaj dietës së javës së parë.
Në përfundim të periudhës bëhet heqja e ballonit në të njëjtën metodë si vendosja e tij, pra me rrugë endoskopike nga kirurgu specialist i cili bëri vendosjen ditën e parë të interventit. Rizultati përfundimtar, në varësi të nevojës dhe dëshirës së pacientit, do të jetë një rënie në peshë prej 20- 30kg, në një trup të shëndetshëm.
Mjeshtëria e kirurgëve të DERMOLIFE® bazuar në dije të thelluara, eksperiencë shumëvjecare, teknika të fjalës së fundit në fushën e kirurgjisë estetike dhe trajtimeve bariartrike, kombinuar këto me ndjeshmërinë e spikatur ndaj të bukurës, lejojnë kirurgët tanë italianë të realizojnë Balonin Gastrik me rezultate maksimale, duke vënë në dukjë më të bukurën te ju, sepse KUSH KЁRKON PЁR MЁ TЁ MIRЁN ZGJEDH DERMOLIFE®.