Abdominoplastika : Dëshiron një bark të sheshtë?

Barku luan një rol kyç në përmirësimin e siluetës trupore. Një bark i sheshtë dhe i tonifikuar nuk është vëtëm simbol bukurie, por edhe simbol i mirëqënies fizike si për femrat ashtu edhe për meshkujt ku barku i sheshtë dhe muskuloz ushtron gjithmonë edhe një tërheqje të fortë seksuale. Një bark i dhjamosur, i varur, i qullët dhe jo proporcional me përmasat trupore është jo vetëm inestetik në pamje por shkakton edhe një gjëndje diskomforti fizik dhe psikologjik. Lëkura gëzon elasticitet natyral, i nevojshëm për të shoqëruar ndryshimet trupore gjatë fazave të ndryshme të zhvillimit. Lëshimi i lëkurës mund të ndodhë për arsye të kalimit të viteve, të shtimit dhe humbjeve të mëdha në peshë, gravidancave, jetës sedentare, proceseve fiziologjike ose patologjike të lëkurës dhe muskujve. Femrat më këtë inestetizëm kanë shpesh një imazh të deformuar për veten. Abdominoplastika (rimodelimi i barku) është ndërhyrja e kirurgjisë plastike që konsiston në heqjen e sasisë së tepërt të dhjamit të depozituar në bark, të lëkurës së tepërt të plakur e të vjetëruar si dhe bën rikonstruksionin e muskujve të barkut duke garantuar bark të bukur, të sheshtë e të tonifikuar. Rekomandohet që femrat me obezitet të theksuar që kanë vendosur të humbasin edhe peshë t’i nënshtrohen një diete hipokalorike përpara se t’i nënshtrohen kirurgjisë plastike për rezultat maksimal dhe jetëgjatë. Abdominoplastika është një ndërhyrje delikate që kërkon profesionalizëm të lartë.
Mjeshtëria e kirurgëve të DERMOLIFE® bazuar në dije të thelluara, eksperiencë shumëvjecare, teknika të fjalës së fundit në fushën e kirurgjisë estetike, kombinuar këto me ndjeshmërinë e spikatur ndaj të bukurës, lejojnë kirurgët tanë italianë të realizojnë Abdominoplastikën me rezultate maksimale, që do të thotë bark i sheshtë dhe i tonifikuar, në harmoni të plotë me trupin dhe siluetë që ju bën të ndihenë rrëzëllitëse si fizikisht ashtu edhe emocionalisht, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

► Kirurgët estetikë të DERMOLIFE® ju këshillojnë Abdominoplastikën në rastet kur keni:
► Bark të mbushur me komponent dhjami dhe me strije të lëkurës.
► Bark të rënë dhe pa ton.
► Deshirë për bark të sheshtë dhe të tonifikuar pas shtatëzanive.
► Rënie dhe qullosje e strukturës muskulo-lëkurore të barkut si pasojë e nje stili jete jo korrekt dhe sedentar.

PROCEDURA

Abdominoplastika është një ndërhyrje shumë delikate dhe e personalizuar dhe si e tillë kërkon një konsultë të specializuar mjaft të kujdesshme. Gjatë konsultës së parë kirurgu i DERMOLIFE® do vlerësojë gjëndjen tuaj shëndetësore, karakteristikat e muskujve, lëkurës, masës dhjamore. Do të vlerësoje karakteristikat e trungut të trupit për të evidentuar shtrirjen e tepricave dhjamore, do të vlerësojë gjithashtu inestetizmat e mundshme të kofshëve dhe vitheve si dhe do të analizojë me kujdes fizionominë e gjithë trupit në tërësi për një rezultat sa më të kënaqshëm dhe natyral në harmoni të plotë me gjithë trupin. Gjatë konsultës së pare kirurgu i DERMOLIFE® do të zhvillojë me ju një bashkëbisedim të hapur mjaft të detajuar dhe do tju ilustrojë mbi të gjitha objektivat dhe rezultatet estetike që është e mundur të arrihen, që ju të keni pritshmëri konkrete dhe reale. Kirurgu i DERMOLIFE® vlerëson gjithashtu gjëndjen tuaj shëndetësore, për të përjashtuar sëmundje të ndryshme, probleme të koagulimit të gjakut apo cikatrizim të lëkurës, të cilat mund të influencojnë rezultatet finale të ndërhyrjes. Para ndërhyrjes kirurgu ynë do ju japë instruksione precize rreth ushqyerjes para dhe pas operacionit, administrimit të medikamenteve si dhe konsumimit të alkoolit dhe duhanit. Duhet të kryeni paraprakisht edhe disa ekzaminime si një vizitë kardiologjike, një radiografi të mushkërive si dhe disa analiza standart të gjakut dhe urinës. Pasi të kemi përmbledhur të gjitha përgjigjet e këtyre ekzaminimeve, është radha e një konsulte me anestezistin e stafit tonë, për të vendosur mbi gjëndjen e përgjithshme shëndetësore dhe oportunitetin e kryerjes së ndërhyrjes estetike në fjalë. Në përfundim të konsultës kirurgu, së bashku me ju, do të zgjedhë procedurën më të përshtatshme për rastin tuaj.
Në çdo rast stafi ynë i kirurgëve ju garanton rezultate befasuese dhe ju do të ndiheni më të bukura se kurrë, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Kur i nështrohesh një operacioni kirurgjikal një nga preokupimet më të zakonshme është anestezia. Në çdo rast stafi i DERMOLIFE® preferon të zgjedh, kur është e mundur, anestezinë lokale me sedacion dhe të shmang anestezinë gjenerale, duke garantuar një rekuperim të menjëhershëm të personit pas interventit krahasuar me anestezine gjenerale. Anestezia lokale kryhet me disa injeksione të vogla në zonën e ndërhyrjes kirurgjikale duke siguruar mungesën e dhimbjes. Ndërsa sedacioni konsiston në injektimin endovenoz të medikamenteve që reduktojne ankthin dhe provokojnë një gjëndje gjumi të lehtë ose disi më të thellë. Personi është i relaksuar dhe pjesërisht koshient. Vlen të theksohet që në anestezinë lokale nuk përdoret intubimi duke mbajtur frymëmarrjen spontane të personit, duke shmangur përdorimin e aparaturave që garantojnë frymëmarrjen gjatë anestezisë gjenerale.

Në çdo rast Stafi i DERMOLIFE® ka si objektiv t’i garantojë personit një eksperiencë kirurgjikale të qetë dhe pa dhimbje. Operacioni realizohet duke ndjekur një protokoll preçiz që garanton cilësi dhe siguri maksimale. Abdominoplastika në varësi të rastit mund të realizohet me anë të teknikave të ndryshme si: Mini-abdominoplastika, Lipo-abdominoplastika dhe Torsoplastika. Mini-abdominoplastika është teknika ideale për defektet e vogla estetike të barkut, si në rastet e lëshimit të barkut pas shtatëzanisë. Ndërhyrja konsiston në një incizion të vetëm në zonën pubike, pra shenja do të jetë lehtësisht e mbulueshme nga intimo dhe nga rrobat e banjës në plazh. Abdominoplastika apo Lipo-abdominoplastika konsiston në dy incizione, një incizon horizontal në zonën pubike që zgjatet lehtësisht në drejtim të kreshtave iliake në të majtë dhe në të djathtë dhe nga një incizion në zonën e kërthizës që gjithsesi do të mbetet i padukshëm. Nëpërmjet këtij operacioni hiqet lëkura e tepër dhe indi i tepërt dhjamor, bëhet tërheqja e lëkurës nga pjesa e sipërme drejt pjesës së poshtme të barkut, ku kryhet dhe qepja(në zonën pubike), bëhet gjithashtu rikonstruksioni i muskujve rectus të barkut duke i bashkuar dhe qepur përmes një sistemi të vecantë suturash. Torsoplastika është teknika ideale në persona që kanë përjetuar humbje drastike në peshë dhe tepricat dhjamore nuk janë të pranishme vetëm në zonën e barkut, por edhe përreth trungut dhe hijeve. Cikatricja në këtë rast është cirkumferenciale, shumë e hollë dhe që mbulohet nga intimo dhe nga rrobat e banjës në plazh. Shoqërohet shpesh edhe me rimodelimin e vitheve. Ndërhyrja zgjat 2-3orë dhe pak më gjatë nëse bashkëshoqërohet me ndërhyrje të tjera të kirurgjisë estetike. Të gjitha teknikat mund të shoqërohen me Liposukcion të barku, belit, Rimodelim të vitheve ose Lifting të kofshëve.
Objektivi i kirurgëve tanë italianë është të realizojnë Abdominoplastikën me rezultate maksimale, që do të thotë bark i sheshtë dhe i tonifikuar, në harmoni të plotë me trupin dhe siluetë që ju bën të ndiheni rrëzëllitëse si fizikisht ashtu edhe emocionalisht, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Pas operacionit parashikohet të qendroni një natë në klinikë. Mjekët kirurgë të DERMOLIFE® do t’ju asistojnë deri në rekuperimin tuaj të plotë. Mjekimi i plagëve kryhet 2 – 5 ditë pas operacionit. Mjekimet dhe vizitat e kontrollit me kirurgun estetik te DERMOLIFE® do të jenë gjithmonë falas. Dhembja është përgjithësisht modeste dhe e kontrollueshme me medikamente analgjezike. Pas ndërhyrjes kërkohet një pushim 24 deri në 48 orë i shoqëruar vetëm me lëvizje të vogla. Ditën pas operacionit rekomandohet të lëvizni nga shtrati për ecje të shkurtra për të nxitur qarkullimin e gjakut edhe pse nuk do të jeni në gjëndje të qëndroni drejt(plaga do të imponojë një qëndrim të përkulur përpara). Aktivitetet e sforcuara duhet të shmangen, pasi këto aktivitete mund të shkaktojnë rritje të edemës deri edhe gjakderdhje. Eshtë e këshillueshme, përreth dhjetë ditë, të flini në shpinë me një jastek nën gjunjë. Drenazhet do të hiqen një ose dy ditë më vonë ose më së shumti brenda një javë pas operacionit. Eshtë e këshillueshme që të mbani fashën abdominale për 4 javë. Penjtë do të hiqen pas 7-14 ditësh. Lëkura dhe pjesa më e madhe e edemës do të zhduket brenda 2-3 javëve. Çdo aktivitet seksual duhet të shmanget për një minimum prej dy javësh. Pas7-10 ditësh mund t’i riktheheni punës, duke përjashtuar aktivitetet e lodhshme. Brenda 2-3 javësh do të mund t’i riktheheni aktiviteteve normale, përfshirë edhe ushtrime fizike të lehta dhe pak më vonë atyre sportive. Një dietë e kontrolluar dhe ushtrime fizike të rregullta janë të rëndësishme për të mbajtur për një kohë të gjatë benefitet e ndërhyrjes. Mjeshtëria e kirurgëve të DERMOLIFE® bazuar në dije të thelluara, eksperiencë shumëvjecare, teknika të fjalës së fundit në fushën e kirurgjisë estetike, kombinuar këto me ndjeshmërinë e spikatur ndaj të bukurës, lejojnë kirurgët tanë italianë të realizojnë Abdominoplastikën me rezultate maksimale, duke vënë në dukjë më të bukurën te ju, sepse KUSH KERKON PER ME TE MIREN ZGJEDH DERMOLIFE®.