Blefaroplastika – I ndjeni syte tuaj
me te lodhur gjate viteve te fundit?

Blefaroplastika është operacioni që “zbukuron shikimet tona”, duke mundësuar të shkëlqejmë dhe të jemi rrëzëllitëse si emocionalisht ashtu edhe estetikisht. Bukuria jonë shpesh identifikohet me bukurine e syve. Zona e syve është zona më delikate, sepse shtresa e fytyrës është e hollë dhe transparente dhe në pjesën më të madhe e ekspozuar ndaj agjentëve agresivë të brendshëm dhe të jashtëm. Dëmtimet nga dielli, pesha e viteve, predispozita gjenetike dhe stresi determinojnë për një aspekt jo të këndshëm të palpebrave që manifestohet me një rënie të lëkurës në regjionin palpebral superior dhe në pjesën inferiore, të ashuquajturat (qeska poshte syve), dhe ky fenomen ndodh tek të dy gjinitë. Pra në të dyja gjinitë mund të ketë ptos-palpebrale dhe akumulim të yndyrës në zona të caktuara të cilat prishin harmoninë e fytyrës. Krahas inestetizmit, rënia e qepallave mund të shkaktojë zvogëlim të fushëpamjes së syrit.Kjo pamje sysh me palpebra të rëna dhe me shikim të trishtuar krijon imazhin e një fytyre të lodhur dhe të vjetëruar. Kirurgjia estetike e qepallave ka të bëjë me një larmi të situatave, disa janë të lidhura vetëm me aspektin estetik të qepallave dhe janë në thelb për shkak të fenomeneve të plakjes së indeve të lëkurës dhe muskujve duke sjell shtim të lëkurës si në nivelin e qepallave të poshtme dhe në nivelin e qepallave të sipërme, apo edhe shfaqja e hernieve yndyrore. Në raste të tjera, kirurgjia estetike e qepallës ka për qellim korrigjimin e defekteve funksionale që gjithashtu kanë një ekuivalencë estetike:eshte rasti i rënies së qepallave (ptosis palpebral). Rënia e qepallave karakterizohet nga një ndryshim i mekanizmit të ngritjes së qepallës për shkak të problemeve neuromuskulare ose defekteve të njësisë anatomike të përberë nga muskujt ngritës të qepallës dhe tendinit të saj. Qëllimi i Blefaroplastikës është realizimi i Qepallave të reja në harmoni me fytyrën për t’i rikthyer asaj natyrshmërinë dhe bukurinë. Blefaroplastika i rikthen freskinë dhe tonifikimin qepallave duke përfituar një vështrim më të gjallë dhe rinor.Rezultatet e shkëlqyera përmirësojnë vetëvlerësimin dhe performancën në jetën e përditshme.
Mjeshtëria e kirurgëve të DERMOLIFE® bazuar në dije të thelluara, eksperiencë shumëvjecare, teknika të fjalës së fundit në fushën e kirurgjisë estetike, kombinuar këto me ndjeshmërine e spikatur ndaj të bukurës, lejojnë kirurgët tanë të arrijnë rezultate maksimale që do të thotë qepalla të reja,të tonifikuara dhe një vështrim më i gjallë dhe rinor, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Kirurgët estetikë të DERMOLIFE® ju këshillojnë procedurën e Blefaroplastikës në rastet kur keni:

► Qeska rreth syve si pasojë e grumbullimit të dhjamit
► Lëkurë të tepërt mbi sy dhe qepalla të rëna që rëndojnë pamjen dhe paraqesin vështrim të lodhur
► Lëshimi i qepallës së poshtme (lëkurës dhe muskulit) që vështirëson takimin midis qepallës së poshtme me globin okular duke shkaktuar lotim të syrit dhe skuqje të konjuktivave
► Enjtje të qepallave me kalimin e viteve apo edhe si pasojë e trashëgimisë familiare

PROCEDURA

Blefaroplastika është një ndërhyrje shumë e personalizuar dhe si e tillë kërkon një konsultë të specializuar mjaft të detajuar. Gjatë konsultës së parë kirurgu i DERMOLIFE® do të vlerësojë strukturën tuaj kockore, karakteristikat e lëkurës dhe muskujve përreth syve, prezencën e difekteve estetike ose funksionale dhe do t’ju ilustrojë mbi të gjitha objektivat dhe rezultatet estetike që është e mundur të arrihen që ju të keni pritshmëri konkrete dhe reale. Kirurgu i DERMOLIFE® vlerëson gjithashtu gjëndjen tuaj shëndetësore, për të përjashtuar sëmundje të ndryshme, probleme të koagulimit të gjakut apo cikatrizim të lëkurës, të cilat mund të influencojnë rezultatet finale të ndërhyrjes. Para ndërhyrjes kirurgu ynë do t’ju japë instruksione precize rreth ushqyerjes para dhe pas operacionit, administrimit të medikamenteve si dhe konsumimit të alkoolit dhe duhanit. Duhet të kryeni paraprakisht edhe disa ekzaminime si një vizitë kardiologjike, një radiografi të mushkërive si dhe disa analiza standard të gjakut dhe urinës. Pasi të kemi përmbledhur të gjitha përgjigjet e këtyre ekzaminimeve, është radha e një konsulte me anestezistin e stafit tonë, për të vendosur mbi gjëndjen e përgjithshme shëndetësore dhe oportunitetin e kryerjes së ndërhyrjes kirurgjikale në fjalë. Në përfundim të konsultës kirurgu,pas një bashkëbisedimi të hapur dhe mjaft informues, së bashku me ju, do të zgjedhë proçedurën kirurgjikale më të përshtatshme për rastin tuaj.
Objektivi i kirurgëve të DERMOLIFE® është realizimi i Qepallave të reja në harmoni me fytyrën për t’i rikthyer asaj natyrshmërinë dhe bukurinë. Blefaroplastika i rikthen freskinë dhe tonifikimin qepallave duke përfituar një vështrim më të gjallë dhe rinor. Rezultatet e shkëlqyera përmirësojnë vetëvlerësimin dhe performancën në jetën e përditshme.

Kur i nështrohesh një operacioni kirurgjikal një nga preokupimet më të zakonshme është anestezia. Në cdo rast stafi i DERMOLIFE® preferon të zgjedh, kur është e mundur, anestezinë lokale me sedacion dhe të shmang anestezinë gjenerale, duke garantuar një rekuperim të menjëhershëm të personit pas interventit krahasuar me anestezine gjenerale. Anestezia lokale kryhet me disa injeksione të vogla në zonën e ndërhyrjes kirurgjikale duke siguruar mungesën e dhimbjes. Ndërsa sedacioni konsiston në injektimin endovenoz të medikamenteve që reduktojne ankthin dhe provokojnë një gjëndje gjumi të lehtë ose disi më të thellë. Personi është i relaksuar dhe pjesërisht koshient. Vlen të theksohet që në anestezinë lokale nuk përdoret intubimi duke mbajtur frymëmarrjen spontane të personit, duke shmangur përdorimin e aparaturave që garantojnë frymëmarrjen gjatë anestezisë gjenerale.

Në çdo rast Stafi i DERMOLIFE® ka si objektiv t’i garantojë personit një eksperiencë kirurgjikale të qetë dhe pa dhimbje. Operacioni realizohet duke ndjekur një protokoll preçiz që garanton cilësi dhe siguri maksimale, duke arritur rezultate të shkëlqyera e pa lënë shenja. Blefaroplastika mund të kryhet në qepallen e sipërme, të poshtme ose në të dyja njëkohësisht (blefaroplastikë e plotë). Procedura kirurgjikale e blefaroplastikës është relativisht e shkurtër dhe zgjat mesatarisht nga 20 minuta deri në 1 orë e 30 minuta. Pothuajse gjithmonë kryhet me anestezi lokale dhe sedacion. Kjo ndërhyrje,e këshillueshme si për femrat ashtu edhe për meshkujt, tashmë realizohet në mënyrë mini-invazive. Metoda klasike e blefaroplastikës, konsiston në heqjen e dy shiritave lëkurë, në formë gjysmëharku, së bashku me pak dhjam në zonën e interesuar, nëpërmjet një prerje në pjesën ku paloset normalisht qepalla (për qepallën e sipërme) dhe poshtë qerpikëve për qepallën e poshtme. Me anë të kësaj teknike, bëhet e mundur heqja e lëkurës dhe dhjamit të tepërt si dhe rimodelimi i muskulit. Qepjet kryhen me delikatesë duke përdorur penjë shumë të hollë dhe shenjat janë plotësisht të padukshme, pasi përputhen me palat natyrale të lëkurës së qepallës së sipërme dhe ndodhen në bordin e qerpikëve të qepallës së poshtme. Parashikohet të kheheni në shtëpi brenda ditës, zakonisht 2 – 3 orë pas operacionit.
Kirurgët me famë botërore të DERMOLIFE® ju garantojnë rezultate mahnitëse, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Mjekët kirurgë të DERMOLIFE® do t’ju asistojnë deri në rekuperimin tuaj të plotë. Pas operacionit aplikohen disa leukoplaste kirurgjikale të vegjël të cilët mbahen për disa ditë. Këshillohet që duke filluar menjëherë pas operacionit dhe ditën e nesërme, mbi sy të aplikohen qeska akulli për të ndihmuar largimin e edemave dhe hematomave. Më pas, kompresa garzash të lagura me çaj kamomili janë të nevojshme për të përshpejtuar shërimin e plagëve. Kontrollet dhe mjekimet e para të plagëve parashikohen pas 2 – 4 dite, heqja e penjve pas 7 – 10 ditësh. Syzet mund të përdoren 24 orë pas interventit, nderkohë që lentet e kontaktit mund të përdoren mbas 7 deri 10 ditësh. Niveli i fryrjes reduktohet dukshëm 2 – 3 javë më pas. Sytë mund të jenë përkohësisht të ndjeshëm ndaj dritës dhe mund të ketë lotim ose tharje të konjuktivave. Pikat e syve janë të rekomanduara për të lehtësuar ndjenjat bezdisëse. Eshtë e këshillueshme që të mbahen veshur syze dielli të errëta për disa javë për të mbrojtur sytë nga era dhe pluhuri. Eshtë e këshillueshme që të shmangen sforcimet e tepërta dhe të panevojshme gjatë periudhës postoperatore. Ekspozimi në diell me filtra mbrojtës këshillohet pas 4 javësh.
Mjeshtëria e kirurgëve të DERMOLIFE® bazuar ne dije të thelluara, eksperiencë shumëvjecare, teknika të fjalës së fundit në fushën e kirurgjisë estetike, kombinuar këto me ndjeshmërinë e spikatur ndaj të bukurës, lejojnë kirurgët tanë të arrijnë rezultate maksimale te secili individ, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.