Liposuksioni i Gushës - Më shumë kontur..

Çfarë është Liposucioni i Gushës?

Kirurgjia e liposucionit të gushës eleminon depozitimet e tepërta të yndyrës për të krijuar një pamje më të përmirësuar në dukjen e pacientit. Ndërsa liposucioni njihet më së miri si një procedurë për heqjen e yndyrës së tepërt, mbetet gjithashtu një nga procedurat më të mira për të ndihmuar një pacient të përmirësojë formën e tij ose të saj. Në fakt, kirurgët estetikë shpesh përdorin ekskluzivisht liposucionin për zonën e qafes pasi asnjë teknikë tjetër nuk lejon përmirësime kaq të detajuara në konturin e trupit.


Pse Liposucioni konsiderohet si kirurgjia e konturimit të gushës?

Konturimi i gushës krijon një pamje më të mirë, më të lëmuar dhe më të rafinuar të kontureve të qafës dhe mjekrës. Edhe pa realizuar ndonjë ndryshim tjetër në fytyrë, përmirësimi i një qafe në dukje të trashë, me rrudha ose të varur mund të përmirësojë në mënyrë dramatike pamjen e pacientit, duke ndihmuar një pacient të duket vite më i ri apo edhe sikur të ketë humbur peshë. Konturimi i gushës mund të ndihmojë gjithashtu në rivendosjen e ekuilibrit në raport me tiparet e tjera të fytyrës.


Liposucioni i gushës, kur konsideroheni pacient ideal?!

Nëse mendoni se keni një gudhë tepër të plotë ose "të dyfishtë", pavarësisht se keni një peshë të shëndetshme, atëherë duhet të merrni në konsiderate realizimin e kësaj peocedure! Pacienti që i nënshtrohet liposucionit të qafës do të duket më i ri, sidomos pasi pacientët janë të rinj moshë zakonisht dhe kanë elasticitet të mirë të lëkurës, i cili është i nevojshëm që lëkura të kontraktohet pa probleme dhe në mënyrë të barabartë pas liposucionit.

Për shumicën e pacientëve, liposucioni i gushës është një procedurë mjaft e shpejtë dhe shpesh mund të kryhet duke përdorur anestezi lokale. Nëpërmjet 1 ose 2 prerjeve të vogla, të fshehura poshtë mjekrës ose pas veshëve, një kirurg kozmetik fut një kanulë të vogël liposucioni, duke hequr yndyrën e tepërt dhe duke realizuar një kontur natyral në zonën e gushës dhe qafës. Pas procedurës, pacientët zakonisht mbajnë një bandazh të posaçëm mbështetës të mjekrës dhe për rreth 3 ose 4 ditë kthehen në punë dhe janë gati për t'u kthyer në aktivitet të plotë.

Konsideratat dhe kanditatët e përshtatshëm për liposucionin e gushës:

* Përmirëson pamjen e një "gushe të dyfishtë"
* Përmirëson kontruret e nofullës , si edhe të gushës apo për të sjellë ekuilibrin në harmoninë e tipareve të fytyrës
* Pacientët me tonus të mirë të lëkurës zakonisht do të shohin rezultatet më të mira
* Mund të kombinohet me rimodelimin e mjekrës ose procedura të tjera për të përmirësuar më tej konturet e fytyrës
* Rezultatet janë të përhershme për sa kohë që pacienti mban një peshë të qëndrueshme

A është liposucioni i duhur për mua?

* Ju keni depozitime të tepërta dhjamore në zonën e gushës.
* Ndjeni sikur zona e gushës është jashtë proporcionit me pjesën tjetër të fytyrës.
* Keni elasticitet të mirë të lëkurës ndër të tjera.
* Jeni afër peshës së dëshiruar të trupit, me përjashtim të gushës.

PROCEDURA

liposucioni i Gushës është një ndërhyrje shumë e personalizuar dhe si e tillë kërkon një konsultë të specializuar mjaft të detajuar. Gjatë konsultës së parë kirurgu i DERMOLIFE® do të zhvillojë me ju një bashkëbisedim të hapur mjaft të detajuar dhe do të programojë e do t’ju ilustrojë mbi të gjitha objektivat dhe rezultatet estetike që është e mundur të arrihen që ju të keni pritshmëri konkrete dhe reale. Do të studiojë me imtësi gjëndjen e lëkurës, të indeve nënlëkurore dhe muskulore të zonës poshtë gushës. Kirurgu i DERMOLIFE ® vlerëson gjithashtu gjëndjen tuaj shëndetësore, për të përjashtuar sëmundje të ndryshme, probleme të koagulimit të gjakut apo cikatrizim të lëkurës, të cilat mund të influencojnë rezultatet finale të ndërhyrjes. Para ndërhyrjes kirurgu ynë do ju japë instruksione precize rreth ushqyerjes para dhe pas operacionit, administrimit të medikamenteve si dhe konsumimit të alkoolit dhe duhanit. Duhet të kryeni paraprakisht edhe disa ekzaminime si një vizitë kardiologjike si dhe disa analiza standart të gjakut dhe urinës. Pasi të kemi përmbledhur të gjitha përgjigjet e këtyre ekzaminimeve, është radha e një konsulte me anestezistin e stafit tonë, për të vendosur mbi gjëndjen e përgjithshme shëndetësore dhe oportunitetin e kryerjes së ndërhyrjes estetike në fjalë. Mjeshtëria e kirurgëve të DERMOLIFE® bazuar në dije të thelluara, eksperiencë shumëvjecare, teknika të fjalës së fundit në fushën e kirurgjisë estetike, kombinuar këto me ndjeshmërinë e spikatur ndaj të bukurës, lejojnë kirurgët tanë të realizojnë Liposkulpturën me rezultate maksimale duke vënë në dukje më të bukurën te ju, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Kur i nështrohesh një operacioni kirurgjikal një nga preokupimet më të zakonshme është anestezia. Në cdo rast stafi i DERMOLIFE® preferon të zgjedh, kur është e mundur, anestezinë lokale me sedacion dhe të shmang anestezinë gjenerale, duke garantuar një rekuperim të menjëhershëm të personit pas interventit krahasuar me anestezine gjenerale. Anestezia lokale kryhet me disa injeksione të vogla në zonën e ndërhyrjes kirurgjikale duke siguruar mungesën e dhimbjes. Ndërsa sedacioni konsiston në injektimin endovenoz të medikamenteve që reduktojne ankthin dhe provokojnë një gjëndje gjumi të lehtë ose disi më të thellë. Personi është i relaksuar dhe pjesërisht koshient. Vlen të theksohet që në anestezinë lokale nuk përdoret intubimi duke mbajtur frymëmarrjen spontane të personit, duke shmangur përdorimin e aparaturave që garantojnë frymëmarrjen gjatë anestezisë gjenerale.

Në çdo rast Stafi i DERMOLIFE® ka si objektiv t’i garantojë personit një eksperiencë kirurgjikale të qetë dhe pa dhimbje. Operacioni realizohet duke ndjekur një protokoll preçiz që garanton cilësi dhe siguri maksimale, duke arritur rezultate të shkëlqyera e pa lënë shenja. Liposucioni i Gushës mund të kryhet në pjesën e poshtme të gushës. Procedura kirurgjikale e liposucioni të gushës është relativisht e shkurtër dhe zgjat mesatarisht nga 40 minuta deri në 1 orë. Pothuajse gjithmonë kryhet me anestezi lokale dhe sedacion. Kjo ndërhyrje,e këshillueshme si për femrat ashtu edhe për meshkujt, tashmë realizohet në mënyrë mini-invazive. Metoda konsiston në aplikimin e një incizioni minimal në pjesën e poshtme të gushës, ku hiqen “jastëket” e dhjamit. Pasi hiqet dhjami, incizioni suturohet me fije kirurgjikale. Qepjet kryhen me delikatesë duke përdorur penjë shumë të hollë dhe shenjat janë plotësisht të padukshme, pasi dhe incizioni kryhet në pjesën e poshtme të gushës. Parashikohet të kheheni në shtëpi brenda ditës, zakonisht 2 – 3 orë pas operacionit.
Kirurgët me famë botërore të DERMOLIFE® ju garantojnë rezultate mahnitëse, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Mjekët kirurgë të DERMOLIFE® do t’ju asistojnë deri në rekuperimin tuaj të plotë. Këshillohet që duke filluar menjëherë pas operacionit dhe ditën e nesërme, mbi gushën nga jashtë të aplikohen qeska akulli për të ndihmuar largimin e edemave dhe hematomave. Kontrollet dhe mjekimet e para të plagëve parashikohen pas 2 – 3 dite. Eshtë e këshillueshme që të shmangen sforcimet e tepërta dhe të panevojshme gjatë periudhës postoperatore. Kjo do te thote se rekomandohet, per javen e pare sidomos. Mjeshtëria e kirurgëve të DERMOLIFE® bazuar ne dije të thelluara, eksperiencë shumëvjecare, teknika të fjalës së fundit në fushën e kirurgjisë estetike, kombinuar këto me ndjeshmërinë e spikatur ndaj të bukurës, lejojnë kirurgët tanë të arrijnë rezultate maksimale te secili individ, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.