Trajtim Anti Age

Trajtimet anti-age janë të ndryshme dhe shërbejnë për të parandaluar, ngadalësuar dhe penguar proçesin e plakjes dhe për të lejuar individin që të ketë një jetë të gjatë dhe të shëndetshme, por pa shenjat e bezdisshme të moshës. Trajtimet janë shkencërisht të studiuara dhe të testuara, të cilat e bëjnë të sigurtë çdo proçedurë, për të gjithë ata që dëshirojnë që të mbeten të rinj. Gjatë jetës ne ekspozohemi në ambiente të ndotura, me efekte të dëmshme si dhe ndaj rrezeve të diellit. Këto substanca ndotëse në bashkëpunim me rrezet UV përshpejtojnë proçesin e plakjes së lëkurës. Një tjetër faktor që të plak është stresi, ose stili i jetës kur nuk është i shëndetshëm, përfshirë këtu edhe një mënyrë të ushqyeri jo korrekte. Përveç kësaj, të ri të mban edhe aktiv iteti fizik si dhe marrja me rregull e vitaminave dhe e integratorëve ushqimorë. Ndërkohë edhe trajtimet estetike bëhen një aleat i rëndësishëm për t’i shpallur luftë rrudhave dhe plakjes. Tek Klinika Dermo Life bëhen disa tratime antiage të cilat do t’i rendisim më poshtë:

1) TRATIM ME ACID FRUTASH

Trajtimi me acid frutash si acidi malik, glikolic, saliciik etj, përdoret për aftësitë antioksiduese dhe esfoliuese që ata kanë. Ky trajtim promovon rinovimin e epidermës, duke stimuluar në të njëjtën kohë prodhimin e kolagenit dhe elastinës. Kjo realizohet duke pastruar lëkurën nga qelizat e vdekura dhe duke i dhënë asaj një pamje uniforme dhe me shkëlqim.

2) RINIMI ME LAZER FRAZZIONATO FRAXEL

Ky është një trajtim mjekësor i cili lejon në mënyrë jo evazive që të largohen shenjat e moshës me disa seanca trajtimi. Lazeri FRAXEL mund të përdoret në fytyre, qafë dhe dekolte, duke larguar njollat, shenjat dhe rrudhat. Mund të trajtohen edhe duart. Trajtimi termik penetron në lëkurë duke eleminuar qelizat e vjetra nga epiderma, deri në thellësi të saj. Trajtimi i fraksionuar lejon lëkurën që të shërohet më shpejt, sepse arrin të trajtojë çdo zonë për aq nevojë sa ç’ka. Zona e lëkurës me probleme mbushet me inde të reja të shëndetshme. Çdo trajtim lazer përfshin 20 deri në 25% të sipërfaqes së trupit. Programi i trajtimit parashikon 3 deri në 5 seanca, me interval njëra nga tjetra rreth 4 javë. Rezultati i plotë i këtij trajtimi do të shihet pas 2-3 muajsh. Trajtimi bëhet në një studio mjeku dhe zgjat pak minuta kur kemi të bëjmë me zona të veçanta dhe jo për të gjithë fytyrën. Për këtë të fundit bëhet një orë trajtim. Pas trajtimit ndjehet një lloj djegieje dhe lëkura rri e kuqe për pak ditë. Fryrja rri për 2 ose 3 ditë. Shtresa e re e epidermës fillon të zhvillohet brenda 24 orësh nga trajtimi.
– Proçesi i ristrukturimit të lëkurës ka të bëjë me:
1) Lëkura duket e errët dhe e tillë do jetë për 3-14 ditë sipas intensitetit të trajtimit të zgjedhur.
2) Esfolimi: Lëkura rripet në mënyrë natyrale duke zëvendësuar qelizat e vjetra me të rejat.
– Benefitet e lazerit Fraxel
1) Përmirëson indet e lëkurës dhe dimensionet e poreve.
2) Heq njollat e errëta
3) Shtrin rrudhat rreth syve
4) Redukton shenjat dhe aknet
5) Rinon lëkurën e qafës, dekoltesë dhe duarve.
6) Redukton smaliaturat (strijat).

3) DERMOROLLER

Kjo është një teknikë inovative mjeksore e cila lejon korrigjimin e inestetizmave të lëkurës dhe stimulon zëvendësimin fizilogjik të qelizave, një proces shumë i domosdoshëm kur një lëkurë ka akne. Gjatë seancës, lëkura shpohet nëpërmjet dermarroler (një rul me disa age shumë të holla 1,5 mm të gjata). Mikrotraumat e krijuara nga shpimet, nxisin mekanizmin e riparimit të lëkurës, stimulojnë prodhimin e kolagenit, acidit ailuronik dhe elastinën nga ana e fibroplasteve. Trajtimi lejon që të kemi një përmirësim dhe ndriçim të lëkurës, duke e bërë atë kompakte, duke reduktuar njollat, duke shtrirë rrudhat e vogla dhe larguar shenjat e akneve.
Needling parashikon 3-4 seanca me distancë 45-60 ditë për largimin e shenjave të akneve dhe të shenjave apo njollave të ndryshme.