Eleminimi i variçeve

Eleminimi i variçeve

Koncepti më i zakonshëm është që varicet shëmtojnë këmbët tona, por nuk duhet shmangur as efekti i tyre në shëndet. Shumica e personave, 70-80% janë femra, por edhe meshkujt vuajnë nga ky çrregullim. Venat varikoze janë vena të zgjeruara, të fryra ose të përdredhura. Në përgjithësi termi variçe i referohet venave të këmbëve, por ato mund të ndodhin kudo tjetër, si në venat e ezofagut, stomakut, pelviske, venat ovariane te femrat ose venat e skrotumit te meshkujt etj. Një pjesë e venave janë të pajisura me valvula për të penguar fluksin retrograd të gjakut. Muskujt e venave të këmbëve nëpërmjet kontraktimit bëjnë qarkullimin e gjakut nga periferia drejt zemrës. Kur valvulat ose muskujt nuk funksionojnë sic duhet, një pjesë e gjakut kthehet prapa drejt këmbëve, duke bërë që venat të zgjerohen. Krahas të qënurit një problem estetik venat varikoze mund të shkaktojnë dhembje të këmbëve, krampe, enjtje, ekzemë, inflamacion të lëkurës ose ulcera. Mund të shoqërohen gjithashtu me teleangiektazi apo sic quhet ndryshet “venat merimangë ” që janë kapilarë të vegjël të kuq në sipërfaqe të lëkures së kembes së prekur. Venat varikoze kanë kryesisht prejardhje gjenetike, pra trashëgohen familjarisht,por mund të ndodhin edhe për shkaqe si shtatëzania, obeziteti, menopauza, mosha, qëndrimet e zgjatura në këmbë. Trajtimi është jo-kirurgjikal dhe kirurgjikal në rastet kur trajtimi medikamentoz nuk jep rezultat. Trajtimi jo kirurgjikal përfshin: skleroterapi që përdoret kryesisht në trajtimin e teleangiektazisë dhe në venat varikoze që përsistojnë ose shfaqen pas stripping, aktivitet fizik, përdorimi i çorapeve elastike, dietë e pasur me vitaminë C dhe fibra si dhe trajtim farmakologjik në formë tabletash ose xheli në varësi të rekomandimit të mjekut. Teknikat kirurgjikale që përdoren më së shumti janë dy: Trajtimi me Lazer ose Eleminimi me metoden Stripping. Mjeku kirurg pas një konsulte të detajuar dhe ekzamineve përkatëse programon trajtimin më efikas për rastin tuaj.
Mjeshtëria e kirurgëve italianë të DERMOLIFE® bazuar në dije të thelluara, eksperiencë shumëvjecare, teknika të fjalës së fundit në fushën e kirurgjisë estetike, kombinuar këto me ndjeshmërine e spikatur ndaj të bukurës, lejojnë kirurgët tanë të realizojnë eleminimin e venave varikoze me rezultate maksimale dhe afatgjata, duke vënë në dukje më të bukurën te ju sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Kirurgët estetikë të DERMOLIFE® ju këshillojnë të kryeni trajtim në rastet kur keni:

► Vena të zgjeruara,të fryra ose të përdredhura në sipërfaqe të lëkurës së këmbëve ose komplikacione të venave varikoze si tromboza,dhembje,ekzema,ulcera,kapilare të vegjël të kuq në sipërfaqe të lekurës etj.

PROCEDURA

Gjatë konsultës së parë kirurgu i DERMOLIFE® do të zhvillojë me ju një bashkëbisedim të hapur mjaft të detajuar dhe do të programojë e do t’ju ilustrojë mbi të gjitha objektivat dhe rezultatet estetike që është e mundur të arrihen që ju të keni pritshmëri konkrete dhe reale. Do të vlerësojë stilin tuaj të jetesës, aktivitetin fizik, dietën, peshën, moshën. Do të bëjë ekzaminimin klinik dhe ekografik të venave, ku Echo-Doppler me ngjyra luan rol kryesor në evidentimin e variçeve dhe programimin e trajtimit. Kirurgu i DERMOLIFE® vlerëson gjithashtu gjëndjen tuaj shëndetësore, për të përjashtuar sëmundje të ndryshme, probleme të koagulimit të gjakut apo cikatrizim të lëkurës, të cilat mund të influencojnë rezultatet finale të ndërhyrjes. Para ndërhyrjes kirurgu ynë do ju japë instruksione precize rreth ushqyerjes para dhe pas operacionit, administrimit të medikamenteve si dhe konsumimit të alkoolit dhe duhanit. Duhet të kryeni paraprakisht edhe disa ekzaminime si një vizitë kardiologjike, një radiografi të mushkërive si dhe disa analiza standart të gjakut dhe urinës. Pasi të kemi përmbledhur të gjitha përgjigjet e këtyre ekzaminimeve, është radha e një konsulte me anestezistin e stafit tonë,për të vendosur mbi gjëndjen e përgjithshme shëndetësore dhe oportunitetin e kryerjes së ndërhyrjes estetike në fjalë.Në cdo rast stafi ynë i kirurgëve italianë ju garanton rezultate befasuese dhe ju do të ndiheni më të bukura se kurrë, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Eleminimi i variçeve mund të realizohet me anestezi spinale, me anestezi lokale dhe sedacion ose me anestezi gjenerale. Në këtë rast stafi i DERMOLIFE® preferon të zgjedh anestezinë lokale me sedacion dhe të shmang anestezinë gjenerale, duke garantuar një rekuperim të menjëhershëm të personit pas interventit krahasuar me anestezinë gjenerale. Mundëson gjithashtu përdorimin e një sasie shumë të vogël barnash gjatë operacionit. Anestezia lokale kryhet me disa injeksione të vogla në zonën e ndërhyrjes kirurgjikale duke siguruar mungesën e dhimbjes. Ndërsa sedacioni konsiston në injektimin endovenoz të medikamenteve që reduktojne ankthin dhe provokojnë një gjëndje gjumi të lehtë ose disi më të thellë. Personi eshte i relaksuar. Vlen të theksohet që në anestezinë lokale nuk përdoret intubimi duke mbajtur frymëmarrjen spontane të personit, duke shmangur përdorimin e aparaturave që garantojnë frymëmarrjen gjatë anestezisë gjenerale.

Trajtimi është jo-kirurgjikal dhe kirurgjikal në rastet kur trajtimi medikamentoz nuk jep rezultat. Trajtimi jo kirurgjikal përfshin: skleroterapi, që përdoret kryesisht në trajtimin e teleangiektazisë dhe në venat varikoze që p ë rsistojnë ose shfaqen pas stripping, aktivitet fizik, përdorimi i çorapeve elastike, rënie në peshë, dietë e pasur me vitaminë C dhe fibra si dhe trajtim farmakologjik në formë tabletash ose xheli në varësi të rekomandimit të mjekut. Skleroterapia është trajtim jo kirurgjikal që konsiston në injektimin brenda enës varikoze të një preparati sklerotizant që bën mbylljen e enës nga brenda. Teknikat kirurgjikale që përdoren më së shumti janë dy: Trajtimi me Lazer ose Eleminimi me metodën Stripping. Metoda e Stripping konsiston në evidentimin dhe përgatitjen paraprake të venës varikoze (zakonisht safena) dhe futjen e një instrumenti të posaçëm në brendësi të saj. Më pas kjo e fundit tërhiqet (stripping) dhe eliminohet plotësisht.Në disa raste, pas këtij operacioni, mund të vërehet inflamacion i nervave periferike, që largohet gradualisht brenda disa javësh. Trajtimi me Lazer me anë të rrezatimit bën mbylljen e venës varikoze. Në disa raste për shkak të rihapjes së venës mund të kërkohet një ndërhyrje e dytë me metodën e Stripping. Në cdo rast Stafi i DERMOLIFE® ka si objektiv t’i garantojë personit një eksperiencë kirurgjikale të qetë dhe pa dhimbje. Operacioni realizohet duke ndjekur një protokoll preçiz që garanton cilësi dhe siguri maksimale.Në cdo rast stafi ynë i kirurgëve ju garanton rezultate maksimale dhe ju do të ndiheni më në formë se kurrë,sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Mjekët kirurgë të DERMOLIFE® do t’ju asistojnë deri në rekuperimin tuaj të plotë. Disa orë pas ndërhyrjes parashikohet të ktheheni në shtëpi. Mbas ndërhyrjes mjekët e DERMOLIFE® këshillojnë të ngriheni e të lëvizni 3-4 orë pas operacionit. Dhimbja përgjithësisht është modeste, lehtësisht e suportueshme. Mjekimi i plagëve kryhet 2-5 ditë pas operacionit, pas 7-14 ditësh hiqen penjtë. Mjekimet dhe vizitat e kontrollit me kirurgun estetik të DERMOLIFE®do të jenë gjithmonë falas. Pjesa më e madhe e edemës do të zhduket brenda 2 javëve. Pas 2-4 ditësh mund t’i riktheheni punës, duke përjashtuar aktivitetet e lodhshme. Ngarja e makinës dhe aktiviteti seksual këshillohet pas 3-4 ditësh. Brenda 2 javësh do të mund t’i riktheheni aktiviteteve normale, përfshirë edhe ushtrime fizike të lehta dhe pak më vone atyre sportive. Këshillohet të evitoni qëndrimin në këmbë për orë të zgjatura ashtu sikurse edhe qëndrimin ulur për një kohë të gjatë. Të ecni të paktën një orë në ditë, të shmangni banjot me ujë të nxehtë, të shmangni ekspozimin për kohë të gjatë në temperatura të larta. Të flini në një pozicion të këmbëve më të lartë në krahasim me kokën. Të ruani një peshë normale dhe të konsumoni dietë të pasur në vitaminë C.