Injektimet me Filler

Injektimet me Filler
A e dini se shumë shenja të dukshme të plakjes mund të gjurmohen në humbjen e vëllimit?. Lëkura mbahet e forte dhe e lëmuar nga tre komponentë kritikë: kolagjeni, acidi hialuronik dhe elastina. Këto komponente kombinohen për të krijuar një rrjetë të fortë, sfungjer nën sipërfaqen e lëkurës. Kjo strukturë elastike e mban sipërfaqen e lëkurës të lëmuar dhe të fortë. Me kalimin e moshës, kjo rrjetë ngadalë humbet forcën e saj. Duke u dobesuar struktura mbështetëse themelore, sipërfaqja e lëkurës nuk e ka më lëmimin e lëkurës normale. Fillerat e lëkurës mund të zëvendësojnë volumin e humbur për të ndihmuar në zvogelimin e rrudhave, për të rritur volumin e buzëve dhe për të rivendosur një pamje më rinore.


Çfarë janë fillerat e lëkurës me injeksion?

Fillerat e lëkurës janë substanca të ngjashme me xhel që injektohen nën lëkurë për të rikthyer volumin e humbur, linjat e lëmuara dhe trajtuar rrudhat, ose për të përmirësuar konturet e fytyrës. Si munden fillerat e lëkurës të përmirësojnë pamjen ?

Ndërsa fillerat e lëkurës njihen rastësisht si "mbushës rrudhash", ata mund të bëjnë shumë më tepër sesa thjesht të zbehin rrudhat, megjithëse kane nje perdorim te mire edhe në këtë.

Këtu janë disa nga problemet e zakonshme që fillerat e lëkurës mund të ndihmojnë:
• Fillerat per linjat rreth hundës dhe gojës (a.k.a. vijat e marionetës, linjat e buzëqeshjes dhe)
• Përmirëson dhe rivendos volumin në faqet
• Zvogëlon linjat vertikale të buzëve
• Plotëson dhe konturon buzët
• Zvogelon rrudhat ne zonen e mjekrës
• Përmirësoni simetrinë midis tipareve të fytyrës


SA TIPE FILLERASH EKZISTOJNË ?

Ka një shumëllojshmëri produktesh mbushëse të miratuara nga FDA që përdoren ne mjekesine estetike. Në përgjithësi, fillerat kategorizohen sipas substancës nga janë bërë. Acidi hialuronik i përdorur në mjeksinë estetike, është frut i një kompleksi sintezash laboratorike. Ai është në formën e një xheli steril, pa ngjyrë dhe transparent. Cilësia më e mirë dhe zgjatja në kohë e përthithjes së acidit hialuronik, varet nga sasia e molekulave hialuronato dhe e lidhjeve intTrajtimi juaj me mbushës me injeksion Acidi hialuronik Acidi ialuronik është një përbërës i cili gjendet në indet njerëzore, përfshirë edhe lëkurën. Kjo molekulë është esenciale për formimin e kolagjenit dhe të fibrave elastike dhe për të mbajtur të hidratuar lëkurën. Ndryshimet e acidit ialuronik prezente në lëkurë, kontribojnë në kohë për plakjen e saj. Acidi ialuronik ekziston në mënyrë natyrale tek të gjitha organizmat e gjalla dhe është një komponent universal për hapësirat mes qelizave dhe indeve të trupit (hapësira ekstraqelizore). Bëhet fjalë për një molekulë që ka strukturë kimike identike si ajo që gjendet në baktere të kafshëve ose të qënieve njerëzore. Duke qenë identike me të gjitha speciet dhe me të gjitha llojet e indeve, acidi ialuronik prezent është biokompatibël në tërësinë e saj. Përdorimi i acidit ialuronik është i dokumentuar në mjeksi, jo vetëm në kirurgjinë estetike, por edhe në sektorë të tjerë të mjeksisë si psh në ortopedi. Në 20 vitet e fundit, më shumë se 30 milionë njerëz janë trajtuar me sukses me produkte që kanë bazë acidi ialuronik. Hidroksilapatiti i kalciumit (CaHA)

Hidroksilapatiti i kalciumit është gjithashtu një substancë natyrale, që gjendet kryesisht në kockat tona. Kur përdoren në një mbushës, grimcat e kalciumit janë pothuajse mikroskopike dhe të pezulluara në një xhel të lëmuar. Konsistenca e një mbushësi CaHA është zakonisht më e trashë se ajo e një mbushësi të acidit hialuronik dhe zakonisht zgjat gjithashtu më gjatë, rreth 12 muaj për shumicën e pacientëve. Gjithashtu hidroksilapatiti i kalciumit ndihmon në stimulimin e prodhimit natyror të kolagjenit dhe zakonisht përdoret për linjat dhe rrudhat më të thella. Acid Poli-L-laktik

Acidi poli-L-laktik është një substancë sintetike e biokompatibile (që do të thotë se është e sigurt për t'u përdorur në trup). Produktet e acidit poli-L-laktik klasifikohen teknikisht si "stimulues të kolagjenit", pasi mekanizmi i tyre kryesor për të zbutur linjat e imëta është duke ndihmuar lëkurën tuaj të rindërtojë kolagjenin natyral—xheli mbushës vetë shpërndahet disa ditë pas trajtimit. Acidi poli-L-laktik zakonisht përdoret për të trajtuar rrudhat më të thella të fytyrës dhe rezultatet mund të zgjasin më shumë se 2 vjet. Mbushësit e acidit poli-L-laktik të miratuar nga FDA. Polimetilmetakrilat (PMMA)

Polimetilmetakrilat (PMMA) është një substancë sintetike, biokompatibile që është përdorur në mjekësi për pjesën më të madhe të shekullit të kaluar. Në fillerat e lëkurës, PMMA merr formën e një "mikrosfere" ose topi të vogël, që mbetet nën lëkurë për një kohë të pacaktuar për të ofruar mbështetje të vazhdueshme. Mbushësit PMMA do të përmbajnë gjithashtu kolagjen, një substancë natyrale në lëkurë që siguron strukturë dhe qëndrueshmëri. Mbushësit PMMA të miratuara nga FDA . Procedura e aplikimit te acidit hialuronik

Pak para trajtimit, zona do të pastrohet dhe aplikohet një krem anestetik lokal për të mpirë zonën përpara injektimit. Shumë produkte te fillerave përmbajnë gjithashtu lidokainë, një anestetik i lehtë, i cili synon të ndihmojë në minimizimin e shqetësimit gjatë dhe pas trajtimit tuaj. Në varësi të produktit dhe zonave të trajtuara, jeni në gjendje të vini re rezultatet menjëherë pas marrjes së injeksioneve mbushëse. Disa pacientë përjetojnë mavijosje dhe ënjtje të lehta, por këto janë të përkohshme dhe zhduken gjatë ditëve pas trajtimit. Ju do të jeni në gjendje t'i ktheheni aktiviteteve tuaja normale menjëherë pas trajtimit. Sa kohë zgjasin rezultatet?

Acidi hialuronik nuk është një filler (mbushës) i përhershëm. Kur injektohet ai metabolizohet gradualisht nga organizmi me kohë të ndryshme sipas zonës së trajtuar dhe tipit të produktit që përdoret. Efekti i mbushjes dhe i zmadhimit ose dhe i shtrimit të rrudhave, është i menjëhershëm dhe zgjat nga 2 deri në 12 muaj. Në përgjithësi, sa më i perqendruar të jetë produkti dhe sa më thellë të injektohet, aq më gjatë do të zgjasë, megjithëse ky nuk është një rregull i vështirë dhe i shpejtë. Fillerat me acid hialuronik priren të jenë opsioni më i përkohshëm dhe për këtë arsye rekomandohen shpesh për pacientët qe e kryejne si procedure për herë të parë.