Mezoterapia

Mezoterapia
Mezoterapia është një proçedurë mini-invazive gjatë së cilës injektohen në lëkurë vitamina, aminoacide apo acid hialuronik, produkte këto që administrohen në shtresën e mesme të lëkurës nëpërmjet injektimit me mikro gjilpëra. Kjo proçedurë vepron duke stimuluar lëkurën dhe rezulton në vetë-shërimin e zonave të trajtuara

Si funksionon?
Injektimi kryhet me anë të një ageje me gjatësi 4-6 mm e cila lejon injektimin e sasive të vogla të solucioneve farmakologjike në zonat brenda lëkurës. Mezoterapia mund të suportohet nga trajtime shtesë si karboksiterapia, radiofrekuenca, kriolipolisi, intralipoterapia. Specialistët rekomandojnë që pacienti të konsumojë disa ekstrakte bimore ose ilaçe bimore për të ndihmuar mezoterapinë. Proçedura:

Përpara trajtimit, do t’ju aplikohet një krem anestezik mbi lëkurë, pasi zona që do të trajtohet fillimisht do t’i nënshtrohet një pastrimi të thellë. Më pas proçedohet me injektimin e produktit specific në lëkurë, gjë që realizohet me ndihmën e mikro gjilpërave. Gjatë proçedurës do të përjetoni ndjesi djegie të lehtë cila konsiderohet mëse normale në të tilla proçedura. Produktet e injektuara kanë koncentrim të lartë dhe injektimi i dozave të vogla është mëse i mjaftueshëm për të na garantuar rezultatet e dëshiruara.

Pergatitja

Mezoterapia aplikohet për:

• Eliminimin e rrudhave
• Rigjenerimin e lëkurës
• Trajtimin e akneve
• Parandalimin e rënies së flokëve
• Trajtimin e strijave të krijuara nga shtatëzënia
• Reduktimin e celulititPas trajtimit: Pas trajtimit do të keni një skuqje ose enjtje të lehtë në lëkurë, efekte të cilat do të zhduken brenda ditëve në vijim.


Sa trajtime janë të nevojshme: Në parim, rekomandohen 8-10 seanca për të arritur rezultate të kënaqshme. Është mjeku dermatolog ai/ajo që përcakton një plan individual trajtimi për çdo pacient. Për të arritur rezultate optimale janë të nevojshme trajtime të përsëritura disa herë gjatë vitit. Zonat e aplikimit
• Fytyre
• Qafe
• Dekolte
• Koke
• Duar
Rekomandime pas trajtimit:

Është e këshillueshme të mos ekspozoni zonën e trajtuar ndaj rrezeve të diellit apo rrezeve X, evitoni saunat, si dhe mos mbani veshur rroba të ngushta në zonën e trajtuar.