Oksigjenoterapia

Oksigjenoterapia

Oksigjenoterapia DermolifeRëndësia e Oksigjenit për lëkurën Një nga nevojat kryesore për një lëkurë të shëndetshme, është sasia e duhur e e oksigjenit, për të ruajtur dhe për të rritur qelizat e saj. Me kalimin e viteve, me ekspozimin ndaj diellit dhe ndotjes, lëkura ka nevojë të riparojë veten, por për shkak të mungesës së oksigjenit, ajo nuk arrin ta kryejë. Në këtë mënyrë, ajo i le shteg të lirë plakjes, rrudhave, njollave të errëta dhe rënies së tonalitetit dhe gjallërisë së saj. Pa Oksigjen, qelizat e trupit, përfshirë këtu dhe të fytyrës, vdesin në mënyrë pothuajse të menjëhershme. Me kalimin e viteve, trupi ynë e humbet aftësinë t’i mirëmbajë, t’u japë jetë në mënyrë të përhershme këtyre qelizave. Oksigjeni është element jetësor për procesin normal të metabolizmit (formimin e qelizave të reja) në trupin e njeriut.


Ç'ËSHTË ESHTE OKSIGJENOTERAPIA ?
Eshte nje nga trajtimet më të avancuara dhe më të fundit të teknologjisë së sotme. Aparatura, me të cilin ofrohet ky trajtim, funksionon nëpërmjet daljes së oksigjenit të presuar dhe serumeve hidratuese mbi lëkurën e fytyrës. Pjesë përbërëse e këtij aparati është dhe koka pastruese. Depërtimi i oksigjenit arrihet duke lëshuar oksigjenin me përbërësit e tjerë, shoqëruar dhe me pastrimin e lëkurës në thellësi. Ky proces shoqërohet sipas rasteve dhe me një furnizues oksigjeni të pastër, në rrugët e frymëmarrjes (në hundë, sipas dëshirës).
• Një nga përfitimet e trajtimit të fytyrës me oksigjen, është gjallërimi i humbur i lëkurës së fytyrës.
• Një përfitim tjetër i rëndësishëm nga ky trajtim, është parandalimi dhe mbrojtja e trupit nga sulmet bakteriale dhe virale. Një lëkurë me oksigjen të mjaftueshëm, nuk i lejon bakteriet të mbijetojnë. Oksigjeni nxit prodhimin e kolagjenit dhe të elastinës. Të dy këta përbërës e bëjnë lëkurën të duket më e gjallëruar dhe i rikthejnë përsëri elasticitetin e humbur.
• Trajtimi me oksigjen klasifikohet si tepër i vlefshëm për lëkurën e fytyrës, si një trajtim që rikthen gjallërinë, freskinë dhe tonalitetin e humbur me kalimin e viteve.
• Ky aparat këshillohet gjithashtu dhe për trajtimin e akneve të rënduara, plagëve (dhe të pashëruara nga diabeti), njollave të shkaktuara nga dielli dhe të lëkurës së thatë apo të irrituar.


CILAT LLOJE TË LËKURËS REKOMANDOHET?
Të gjitha llojet e lëkurës përfitojnë ndjeshëm nga ky trajtim: i jep ndriçim lëkurës së errët, ndihmon në problemet e lëkurës të moshave të reja, pastron dhe ndihmon në lëkurën e yndyrshme. Ky trajtim është i vlefshëm si për meshkuj ashtu dhe për femra KESHILLOHET PER :
- Rinimin e lekures
- Stimulimin e prodhimit te kolagenit te ri
- Hidratimin
- Shkelqimin dhe terheqjen
- Permiresimin e rrudhave
- Sherimin dhe parandalimin e akneve
- Permiresimin e rosacea
- Mbylljen e poreve
- Permiresimin e pigmentimit dhe njollave


Procedura
Gjatë procedures, fillimisht behet pastrimi dhe eksfolimi i fytyrës tuaj. Çdo spa ka procesin e vet të administrimit të një fytyre me oksigjen, por zakonisht, një shkop përdoret për të dhënë një rrymë oksigjeni me presion të lartë në sipërfaqen e lëkurës. Serumet, zakonisht që përmbajnë acid hialuronik, i cili dihet se e mbush lëkurën, aplikohen gjithashtu në fytyrë me shkop ose pas pjesës së oksigjenit të fytyrës.
Koha e rikuperimit

Ndryshe nga trajtimet më invazive, nuk ka kohë rekuperimi pas trajtimit me oksigjenoterapi. Mund të aplikohet grim direkt pas trajtimit nëse dëshironi.

Sa shpesh ju duhet të bëni kete trajtim?
Shumë dermatologë rekomandojnë një herë në muaj kete trajtim, megjithëse pastrimi i fytyrës me oksigjen nuk është aq eksfolues sa llojet e tjera. Fytyrat me oksigjen janë një mënyrë e mirë për të mbajtur lëkurën tashmë të shëndetshme dhe rinore. Disa dermatologë rekomandojnë procedurën si mirëmbajtje për njerëzit në të 20-at e tyre. Natyrisht, ju mund ta kryeni oksigjenoterapine në çdo moshë, por me kalimin e moshës, mund të dëshironi të merrni në konsideratë kombinimin edhe me trajtime te tjera