Blog

Caboxyterapia për strijat, celulitin, rrathët rreth syve, rrudhat etj

DCaboxyterapia për strijat, celulitin, rrathët rreth syve, rrudhat etj

› Çfarë është caboxyterapia?
Anhidriti karbonik është një gaz natyral present në trupin e çdo njeriu. Ai është një nënprodhim I metabolizmit dhe rritet me rritjen e sforcos muskulare. Kjo do të thotë që kur kryhet aktivitet fizik, sasia e bioksidit të karbonin në inde rritet. Roli i bioksidit të karbonit është të zgjerojë enët e gjakut dhe në këtë formë do çohet më shumë oksigjen në muskuj. Prandaj muskujt rriten pas aktivitetit fizik. Anhidriti karbonik (CO2) ka edhe një rol tjetër të rëndësishëm; shkatërron qelizat e dhjamit që ndodhen nën lëkurë. Për këtë arsye carboksiterapia përdoret për trajtimin e celulitit dhe të strijave. Përveç efektit tek qelizat adipose, anhidriti karbonik rrit sasinë e gjakut tek indet fibroze të lëkurës duke I dhënë një pamje më të shëndetshme. Ajo ndërhyn tek celuliti dhe dhjami duke i eleminuar ato.

› Si funksionon carboksiterapia?
Para së gjithash duhet një ekzaminim i celulitit nga ana e mjekut për të vendosur mbi sasinë e CO2 që duhet të injektohet. Seanca zgjat 10-15 minuta ku CO2 injektohet nën lëkurë me një age shumë të hollë. (më pas se 0,3 mm). Proçesi është shumë i thjeshtë dhe nuk ka nevojë për kohë rikuperimi si dhe nuk përdoret asnjë anestezi. Trajtimi nuk jep asnjë alergji apo efekt anësor. Karboksiterapia mund të bëhet nga 4-16 seanca. Seancat mund të bëhen çdo ditë ose çdo 3-4 ose 7 ditë.