Blog

Dermolife, aleati ideal per trajtimin e variceve.

aleati ideal per trajtimin e variceve


Venat varikoze janë venat e përdredhura, të zgjeruara. Venat që preken më shpesh janë në zonën e këmbëve. Kjo për shkak se qëndrimi dhe ecja drejt, rrit presionin në venat e trupit të poshtëm. Për shumë njerëz, venat me variçe dhe venat merimangë janë një variacion i zakonshëm, janë thjesht një shqetësim estetik. Për njerëzit e tjerë, venat me variçe mund të shkaktojnë dhimbje dhe parehati. Ndonjëherë venat me variçe çojnë në probleme më serioze.

Por cilat janë simptomat e venave varikoze?
Venat varikoze mund të mos shkaktojnë dhimbje. Shenjat që mund të keni venat me variçe përfshijnë:

1- Venat që kanë ngjyrë vjollcë të errët ose blu.
2- Venat që shfaqen të përdredhura dhe të fryra, ato shpesh janë si litarë në këmbët tuaja.

Kur shfaqen shenja dhe simptoma të dhimbshme, ato mund të përfshijnë:

1- Një ndjenjë të lehtë ose të rëndë në këmbët tuaja
2- Djegie, ngërçet e muskujve dhe enjtja në këmbët tuaja të poshtme.
3- Dhimbje të përkeqësuara pasi të uleni ose qëndroni për një kohë të gjatë në këmbë.
3- Kruarje rreth një ose më shumë venave.
4- Zbehja e lëkurës rreth një vene me variçe.

Venat merimangë janë të ngjashme me venat me variçe, por ato janë më të vogla. Venat merimangë gjenden më afër sipërfaqes së lëkurës dhe shpesh janë të kuqe ose blu.
Ato zakonisht shfaqen në këmbë, por mund të gjenden edhe në fytyrë. Ato ndryshojnë në madhësi dhe shpesh duken si rrjeta e merimange.

Cilët janë shkaktarët e venave varikoze?

Këta faktorë rrisin rrezikun tuaj për zhvillimin e venave me variçe:

MOSHA- Rreziku i venave me variçe rritet me moshën. Plakja shkakton konsum në valvulat në venat tuaja që ndihmojnë në rregullimin e rrjedhës së gjakut. Si rrjedhojë kjo bën që valvulat të lejojnë që një pjesë e gjakut të rrjedhë përsëri në venat tuaja, ku grumbullohen në vend që të rrjedhin në zemrën tuaj.

SEKSI OSE GJINIA- Gratë kanë më shumë gjasa të jenë të predispozuara. Ndryshimet hormonale gjatë shtatëzanisë, premenstruacionet ose menopauza mund të jenë një faktor sepse hormonet femërore kanë tendencë të relaksojnë muret e venave. Trajtimet e hormoneve, të tilla si pilulat e kontrollit të lindjes, mund të rrisin rrezikun tuaj për venat varikoze.

SHTATËZANIA- Gjatë shtatëzanisë, vëllimi i gjakut në trupin e femrës rritet. Ky ndryshim mbështet fetusin në rritje, por gjithashtu mund të prodhojë një efekt anësor, venat e zgjeruara në këmbët tuaja. Ndryshimet hormonale gjatë shtatëzanisë gjithashtu mund të luajnë një rol në këtë problem.

HISTORIKU FAMILJAR- Nëse anëtarët e tjerë të familjes kanë venat me variçe, ka një shans më të madh për të qenë të predispozuar.

OBEZITETI- Të qenurit mbipeshë, shton presion të shtuar në venat tuaja.

QËNDRIMI NË KËMBË OSE ULUR PËR NJË PERIUDHË TË GJATË- Gjaku juaj nuk rrjedh normalisht nëse ju qëndroni në të njëjtin pozicion për periudha të gjata.

Kujdesi vetjak, siç është stërvitja në natyrë ose palestra mund t’ju ​​ndihmojë të lehtësoni dhimbjen e venave me variçe dhe mund t’i parandaloni ato të përkeqësohen. Por nëse shqetësoheni se si venat tuaja duken dhe ndjehen dhe masat e përkujdesit nuk e kanë ndaluar gjendjen tuaj të përkeqësohet, patjetër që nevojitet vizita me mjekun angiolog.

Klinika Dermolife prej shumë vitesh ofron shërbimin e trajtimit të variçeve. Përveç anës shëndetësore sigurisht që edhe ana estetike është ajo çka shqetëson kryesisht gjininë femërore. Përse të zgjidhni klinikën tonë për zgjidhjen e këtij problemi? Sepse në Dermolife ky shërbim ofrohet mjeshtërisht nga kirurg Italian vaskular me eksperienca shumëvjeçare në këtë fushë të cilët e ushtrojnë në shumë shtete të botës. Pas vizitës, kryerjes së nje eko-je dopler, doktori personalizon sipas rastit edhe proçedurën që do të ndiqet me pacienten duke siguruar efikasitet, ndjekjen e teknikave të fundit, por më e rëndësishmja, garanci!