Blog

Gjashtë këshilla për të arritur qëllimin për humbjen e peshës për Vitin e Ri!

Gjashtë këshilla për të arritur qëllimin për humbjen e peshës për Vitin e Ri!

Viti i Ri është koha e përkryer për një fillim të ri. Një kohë për të kthyer një faqe të re dhe për të vendosur qëllime të reja dhe të përmirësuara në jetën tonë të përditshme. Një nga synimet më të zakonshme tw njeriut, është humbja e peshës, e cila shpesh përfundon të jetë një sfidë tepër e vështirë për shumicën e njerëzve. A ka disa gjëra specifike që mund të bëjmë për ndihmuar veten tonë të arrijmë qëllimet për Vitin e Ri? Po, dhe këtu janë disa!


Zgjidhni diçka realiste

Çdo vit, njerëzit priren të vendosin dëshira jo specifike apo të jenë të bindur në qëllimet e tyre. “Dua të humbas peshë! Sa më specifik të jemi kur vendosim qëllimin tonë, aq më të larta janë shanset për ta realizuar atë. Pra, këtë vit të ri provoni një qëllimt të tillë si: "Dua të humbas 15 kilogramë" ose "Dua të zhvilloj zakone më të mira të të ngrënit". Ndërsa ju i vendosni vetes një synim konkret , kjo do t'ju japë gjithashtu një shans për të filluar planifikimin në avancë!


Filloni të planifikoni përpara

Kur vendosni qëllimet tuaja për Vitin e Ri, nuk është kurrë një ide e mirë të prisni deri në minutën e fundit për të menduar se si saktësisht do t'i përmbushni ato. Filloni duke menduar se si dëshironi të veproni për të arritur qëllimin tuaj dhe ndoshta i vendosni vetes disa qëllime të tjera më të vogla rrugës! Duke filluar të planifikoni përpara, do të jeni në një pozicion më të mirë për të filluar të ndërmerrni hapa të vegjël drejt arritjes së qëllimit tuaj.

Veproni me hapa të vegjël fillimisht

Një nga arsyet kryesore që njerëzit mbeten prapa në vendimet e tyre të Vitit të Ri është sepse ata menjëherë synojnë të arrijnë rezultatin përfundimtar. Filloni me hapa të vegjël, pasi ata do të përfundojnë duke ju ndihmuar të përmbushni qëllimin tuaj! Duhet të filloni duke u përpjekur të hiqni një lloj ushqimi ose pije të caktuar, ose filloni duke provuar një rutinë të re stërvitjeje. Sido që të jetë, duke filluar me hapat e vegjël, ju do të krijoni besimin për të filluar të bëni hapa më të mëdhenj drejt arritjes së qëllimit tuaj.

Suporti është faktor kyç

Të kesh një sistem të fortë me njerëz që ju suportojnë , të ndërtuar nga familja dhe miqtë mund t'ju ndihmojë vërtet të arrini qëllimin tuaj. Duke folur me ata që keni afër për objektivat që po vendosni të arrini, mund të merrni ndihmën që ju nevojitet, ndërkohë që qëndroni të motivuar nga ata që ju duan më shumë. Provoni t'u kërkoni atyre që secili të zgjedhë një mënyrë të caktuar për t'ju ndihmuar të qëndroni të fokusuar.

Gjeni motivimin në gjërat e zakonshme

Gjatë javës së parë të Janarit, me siguri do të ndiheni shumë të motivuar për atë që po synoni të arrini. Por, në javën e dytë të Shkurtit, kur zgjoheni në orën 6 të mëngjesit për të shkuar në palestër, mund të mos ndiheni shumë të motivuar. Për këtë arsye, është e rëndësishme të gjeni motivimin në jetën e përditshme, të jeni në gjendje ti kujtoni vetes pse jeni në këtë udhëtim. Ecja mund të bëhet e vështirë, por nëse i mbani gjithmonë sytë tek qëllimi finali, nuk do të keni asnjë problem për të përmbushur qëllimin tuaj.


Nëse filloni të rrëzoni, ngrihuni përsëri

Shpesh, kur njerëzit ndeshen me një pengesë, ata vendosin të heqin dorë nga vendimi i tyre. Ajo që njerëzit shpesh nuk kuptojnë është se rruga drejt qëllimit tuaj nuk është gjithmonë e drejtë dhe e lehtë. Mund të hasni disa vështirësi gjatë rrugës, por mos e humbni besimin dhe motivimin për të arritur synimin tuaj. Kur përballeni me një dështim të vogël, përpiquni të kuptoni se çfarë ndodhi dhe pse keni dështuar. Duke mësuar nga gabimet tona, ne mund të sigurohemi që ato të mos ndodhin më.