Blog

Plakja e lëkurës së fytyrës zgjidhet me trajtimin “A zone”

Dieta Kalibra, dobësohu në mënyrë të shëndetshme

Një gjë është e sigurtë, plakja e lëkurës është e pa evitueshme. Është një proçes natyral progresiv ku një rol të madh luan gjenetika, koha dhe stili i jetës. Ndërkohë mjeksia estetike ka strategjitë e saj për të minimizuar shenjat e plakjes si dhe për të parandaluar shfaqjen e tyre. Në fillim mjeku identifikon specifikat e pacientit dhe më pas bën një ndarje imagjinare të fytyrës në tre pjesë: pjesa e sipërme që i korrespondon ballit dhe syve: pjesa e mesme që janë faqet dhe mollëzat; dhe pjesa e poshtme, mjekra dhe nofullat.
Mjeku estetist fillon trajtimin nga pjesa lart duke zbritur më pas poshtë.

› Një e treta lart
Aty do gjejmë rrudhat e ballit që vijnë nga plakja por edhe e folura me mimikë. Rrudhat janë vertikalë, horizontale dhe diagonalë. Më pas kemi këmbët e pulës anash syve. Këto rrudha fillojnë të duken që 30 vjeç por bëhen shumë të dallueshme në të 40-ata. Zgjidhja është injeksioni i botoksit i cili bllokon lëvizjen dhe shtrin rrudhat duke mos i lejuar të thellohen sepse nuk arrin të flasësh me mimikë.
Në zonën rreth syve, duket sikur botoksi të bën një hapje më të mirë të syrit. Një zgjidhje tjetër janë edhe injeksionet e fillerit me acid ialuronik të cilat mbushin rrudhat sepse arrijnë të mbajnë ujin më shumë se 1000 herë më shumë se pesha e tyre, duke rritur kështu vëllimin.

› Një e treta e mesit
Është zona qendrore fytyrës, mollëzat dhe faqet të cilat me kalimin e moshës kanë tendencë të boshatisen. Gjithashtu edhe rrudhat afër hundës kanë tendencë të thellohen, pas të 40-ve. Zgjidhja është mbushja me acid ialuronik ose me lipofilling, përdorimi i dhjamit tënd për mbushje. Efektet janë estetikisht të bukura, por edhe ushqyese për indin. Në moshë shumë të madhe për këtë pjesë fytyre do të duhet një minilifting.

› Një e treta e poshtme
Është rregull i natyrës, çdo gjë tenton të bjerë poshtë. Forca e gravitetit është e pamëshirshme. Me kalimin e viteve faqet tentojnë të bien, ovalja bëhet U. Zgjidhja është me filler që japin vëllim si dhe me trajtimet“skintightening”, të cilat realizohen me radiofrekuencë apo lazer fraksel që nxisin prodhimin e kolagenit. Gjithatu konturet ngrihen me ane te fijeve silouette soft. Një zgjidhje tjetër për këtë pjesë është edhe minilifting.

Te gjitha keto trajtime realizohen me sukses tek Klinika Dermo Life e cila ka nje sta mjekesh dhe kirurgesh plastike me eksperience te gjate dhe shume te suksesshme. Ju mirepresim!