Teknikat e impiantit me bazë kolagenin ose acidit ialuronik

Teknikat e impiantit me bazë kolagenin ose derivatet e acidit ialuronik

Me kalimin e kohës ndodhin ndryshime në fytyrë. Lëkura hollohet dhe humbet elasticitetin. Kundër shenjave tipike të plakjes, rrudhat, ka sot teknika të mjeksisë estacido-ialuronietike, të cilat me impiante të thjeshta në nivelin e dermës dhe me disa substanca, reduktojnë dukshëm këto inestetizma. Një alternativë është kirurgjia plastike, si psh lifting, i cili lejon të ripozicionohen indet e dobësuara nga plakja dhe që kanë tendencë të bien poshtë.

› Rrudhat
Dallohen 2 kategori:
1. Rrudhat e mimikës së fytyrës (rrudhat e shprehjes). Këto rrudha krijohen nga varfërimi i lëkurës me përbërësit e rëndësishëm si: kolagen, elastinë dhe acid ialuronik. Jo vetëm plakja është përgjegjëse për këto lloj rrudhash, por këto krijohen edhe tek mosha e reja nga lëvizja e muskulaturës.

2. Rrudhat dhe shenjat që vijnë nga plakja shoqëruar me rënie të profilit. Këto vijnë nga rënia e elasticitetit dhe tonalitetit të lëkurës. Këto rrudha krijohen sidomos në zonën rreth syve, tek mollëzat, tek goja, tek profili.

› Teknikat e impiantit
Trajtimi i rrudhave bëhet me dy teknika:
– teknika lineare e tunelizacionit
– teknika e mikroponfit në seri
› Teknika lineare e tunelizacionit
Pasi dizinfektohet mirë lëkura, agia futet në gjithë gjatësinë e lëkurës në sipërfaqen e dermës. Kështu fillon injektimi i produktit ndërkohë që agia tërhiqet për jashtë.

› Teknika e mikroponfi në seri
Sipas kësaj teknike bëhet një seri injeksionesh me distancë 2 milimetra njëra nga tjetra përgjatë rrudhës, duke krijuar mikroponfi me diametër prej 1/2 e milimetrit.

› Produktet që injektohen
Kolageni
Kolageni i gjedhit merret nga lëkura e gjedhit i cili është rritur dhe ushqyer në mënyrë natyrale dhe të kontrolluar. Kolageni është disponibël në koncentrime të ndryshme. Kolageni normal penetron tek ai human, ndërsa kolageni me lidhje të kryqëzuara futet në brendësi të dermës. Para trajtimit është e nevojshme që të bëhen dy teste sensibiliteti në harkun e 3 javëve, sepse në raste shumë të rradha mund të shfaqen reaksione intolerance. Sidoqoftë kolageni përdoret tashmë prej 15 vitesh me një nivel efikasiteti dhe sigurie shumë të lartë.

› Derivati i acidit ialuronik
Prej vitesh përdoret një derivat i acidit ialuronik me origjinë shtazore në xhel (HylanB). Pacientët nuk manifestojnë efekte kolaterale si psh skuqje apo fryrje të zonave të trajtuara.

Ialuronano (Restylane)
Bëhet fjalë për acid ialuronik të gjeneratës së tretë. Ai ka dy karakteristika kryesore:1. Falë lidhjes së saj të kryqëzuar qëndron më gjatë në indet.
2. Nuk është një ekstrakt shtazor, por ka një biokompatibilitet shumë të lartë.

Sot ka materiale të ndryshme me të cilat mund të trajtohen rrudhat e fytyrës. Për të gjitha mund të themi që janë metoda të konsoliduara tashmë në mjeksi. Vetëm mjeku estetist mund të vlerësojë rast pas rasti se cilat janë teknikat që duhen përdorur sipas inestetizmave të pacientit, cilat produkte janë më të përshtatshme dhe nëse pacientit nuk i mjaftojnë këto por i duhet kirurgjia për t’ia zgjidhur problemet. Tek Klinika Dermolife mund të gjeni të gjitha teknikat për inimin e lëkurës tuaj.