Cili është trajtimi më i këshilluar për të eleminuar rrudhat

Cili është trajtimi më i këshilluar për të eleminuar apo shtrirë rrudhat e fytyrës?

Rrudhat e fytyrës mund të përmirësohen ose të eleminohen në mënyrë efikase me trajtime të ndryshme të mjeksisë estetike si psh peeling, fillers, dermoabrazion, laser, lipofillingdhe botoks. Por kur rrudhat janë të thella, eleminimi i tyre bëhet me anë të kirurgjisë etetike, me lifting.

› Peeling
Peeling realizohet me anë të një solucioni kimik i cili lejon përmirësimin dhe shtrirjen e lëkurës së fytyrës duke hequr shtresën sipërfaqësore të dëmtuar nga efektet e plakjes (rrudha, humbja e elsticitetit dhe humbja e tonifikimit etj).

› Fillers
Fillers janë materiale mbushëse që injektohen me age të holla në brendësi të rrudhave. Materialet mbushëse mund të jenë të përthithshme, gjysëm të përhershme ose të përhershme.

› Dermoabrazioni
Ky është një trajtimi që lejon përmirësimin e shenjave dhe rrudhave më sipërfaqësore duke larguar shtresën më sipërfaqësore të lëkurës dhe duke i dhënë asaj një pamje më të shtrirë.

› Laser
Lazeri përdoret për trajtimin e rrudhave, më efikasi është CO2 i cili përdoret më shumë për rrudhat rreth gojës dhe lazeri Herium i cili përdoret më shumë për rrudhat rreth syve.

› Botoks
Botoksi është një ilaç i cili bën paralizimin e muskujve në vendin ku injektohet duke eleminuar kështu edhe rrudhat e thella si dhe tepricat e dhjamrave. Kështu ajo shtrin lëkurën e fytyrës dhe të qafës. Botoks është një toksinë e padëmshme për trupin tonë, me masë molekulare të madhe, që do të thotë që mbetet aty ku injektohet duke bërë paralizmin e përkohshëm të muskujve në zonën ku injektohet.
Nëse bëhet një kombinim i mirë i metodave të shënuara më lart, rezultati do të jetë fantastik.