Cilat janë shkaqet dhe trajtimi i njollave në fytyrë?

Trajtimi i njollave te fytyresHiperpigmentimi është një term mjekësor që përdoret për të përshkruar njollat më të errërta të lëkurës. Këto njolla rezultojnë nga prodhimi i tepërt i melaninës, i cili mund të shkaktohet nga shumë faktorë; nga shenjat e akneve dhe dëmtimi i diellit e deri te luhatjet e hormoneve. Hiperpigmentimi është një gjëndje e zakonshme e lëkurës dhe ka një sërë opsionesh të ndryshme trajtimi në dispozicion. Ndër më efektivet që japin rezultate te shpejta dhe optimale janë:

1. Peeling kimikPeeling kimik është i përshtatshëm dhe efektiv për korrigjimin e imperfeksioneve të lëkurës sic është rasti i hiperpigmentimit. Trajtimi konsiston në aplikimin në lëkurë të një lënde kimike që synon eleminimin e qelizave të vdekura të lëkurës duke stimuluar ripërtëritjen e qelizave të reja. Disponojmë lloje të ndryshme trajtimi në varësi të tipologjiseë së lëkurës.

2. DermapenMijëra mikro-kanale fraksionale krijohen në lëkurën tuaj duke përdorur Dermapen 4 për të promovuar një funksion qelizor më të normalizuar me prodhimin e rregulluar të melaninës. Meqënëse melanocitet (qelizat që prodhojnë pigment) synohen drejtpërdrejt, një process riparues dhe korrigjues inkurajon tonin e barabartë të lëkurës për një pamje të lëmuar dhe rrezatuese

3. Lazer Fraxel CO2Numri i seancave dhe koha në mes tyre varet nga patologjia e lëkurës suaj dhe aftësia e saj për tu rigjeneruar. Periudha kohore mes seancave është 2 deri në 4 javë. Rezultatet janë të menjëhershme dhe progresive, me përmirësim optimal dhe të dukshëm, zakonisht në 2-3 muajt e parë. Kjo periudhë kohore mundëson shërimin e plotë dhe prodhimin e kolagjenit të ri dhe elastinës për të zëvendësuar indet e dëmtuara.

Ekzistojnë një sërë trajtimesh mirëmbajtje ose kuruese për njollat kafe por kujdesi për të tilla problematika fillon që në rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës në shtëpi dhe gjatë ekspozimit në diell.

Shënim: Në klinikën Dermolife procedurat e mësipërme realizohen nga mjekët dermatologë duke ofruar kështu procedurë jo vetëm të sigurtë por edhe efektive. Trajtimet ofrohen me produkte tepër cilësore dhe protokolle të personalizuara për cdo pacient.