Blog

Cilat jane tipet e lekures qe kane nevoje me shume per perkujdesje?

Te kuptosh lekuren!Llojet dhe gjendjes e lekures. Ekzistojne kater lloje themelore te lekures: lekure normale, e thate, e yndyrshme dhe kombinim. Lloji i lekures percaktohet nga gjenetika. Megjithate, gjendja e lekures sone mund te ndryshoje shume ne varesi te faktoreve te ndryshem te brendshem dhe te jashtem qe ai i nenshtrohet.Nese keni nevoje per ndihme me identifikimin e tipit te lekures, provimi i lekures mund te jete nje mjet i dobishem. Nese keni nevoje per keshilla te metejshme se si te kujdeseni per te, Dermolife rekomandon qe te kontaktoni dermatologun ose nje mjek specialist.

1.Lekura normale

'Normale' eshte nje term i perdorur gjeresisht per t'iu referuar lekures se balancuar mire. Termi shkencor per lekure te shendetshme eshte eudermik. Lekura normale eshte e balancuar mire: as shume me vaj dhe as shume e thate.

2.Lekure te thate

'E thate' eshte perdorur per te pershkruar nje lloj te lekures qe prodhon me pak sebum se lekura normale. Si rezultat i mungeses sebumit, lekura e thate i mungojne lipidet qe ajo ka nevoje per te mbajtur lageshti dhe per te ndertuar nje mburoje mbrojtese kunder ndikimeve te jashtme.


3.Lekure e yndyrshme

'E yndyrshme ' eshte perdorur per te pershkruar nje lloj te lekures me prodhim te rritur te sebumit. Kjo mbi prodhimin njihet si seborrhea. Lekura e yndyrshme ka shkelqim dhe poret e dukshme.


4.Lekura e kombinuar ose mikse

Lekura e kombinuar eshte, siç sugjeron emri, lekura qe perbehet nga nje perzierje e llojeve te lekures. Llojet e lekures ndryshojne ndermjet zones T dhe faqeve ne lekuren e kombinuar.
Por pyetja eshte: Cila prej tipeve te lekures te lartpermendura kane nevoje per me teper vemendje?
Tipi 2,3,4 kane nevoje per kujdesje me te konsiderueshme sesa tipi 1, POR nese nuk deshironi qe lekura nga tipi 1, te shendrrohet ne tipin 2,3 ose 4 ka nevoje minimalisht per mbrojtje nga dielli dhe hidratues!
Kjo eshte nje nga keshillat me kryesore qe i duhet dhene klientit.