Blog

Rinofiller, hundë perfekte pa bisturi

Rinofiller, hundë perfekte pa bisturi

Hundë ideale?
E lehtë ta thuash: propocionale e rregullt, në harmoni perfekte me pjesën tjetër të fytyrës, por sa është e realizueshme? Dikush ankohet se e ka të madhe, dikush tjetër me majë të theksuar me gungë etj. E gjitha kjo krijon një siklet dhe shpesh i vë njerëzit në krizë dhe i komplekson. Sipas statistikave të fundit, 60 milionë amerikanë mendojnë keq për hundën e tyre. Për këtë arsye në Amerikë bëhen 370 mijë operacione rinoplastike në vit. Edhe në Shqipëri, operacioni i hundës, zë vendin e parë në ndërhyrjet estetike. Sot mjeksia estetike, ka propozuar një alternativë të rinoplastikës, shumë më e lehtë dhe që rregullon estetikisht formën në disa minuta dhe shumë lehtë. Kjo metodë quhet rinofiller dhe konsiston në injektimin e acidit ialuronik aty ku ka deformime. Filleri mbush zona që janë jo estetike, por nuk rekomandohet kur individi ka një hundë të madhe, sepse filleri mbush dhe nuk zvoglon. Filleri që injektohet është i trashë dhe mban nga 12-16 muaj, kohë kur trajtimi përsëritet. Ndërhyjra është pa dhimbje dhe ea shpejtë. Nuk lë asnjë shenjë apo fryrje dhe mund të rikthehesh menjëherë në jetën normale.