Qafa na dekonspiron moshën, është edhe faji i smartphonëve

Qafa na dekonspiron moshën, është edhe faji i smartphonëve por ne kemi zgjidhjet

Qafa me rrudha dhe pa tonifikim pa mbushur akoma 40 vjeç? Është edhe faji i teknologjisë. Ja çfarë duhet të bëjmë për të riparuar disa probleme që lindin me këtë pjesë kaq të rëndësishme dhe kaq në dukje të trupit tonë. Studimet e fundit tregojnë se një pjesë e madhe e rrudhave dhe humbjes së tonusit në qafë tek gratë nën 40 vjeç, është për shkak të kontrollit të herë pas hershëm të telefonit. Një ndër korrigjimet që mund të bëhen është një rutinë kozmetike korrekte dhe formula të reja bukurie specifike për zonën që shkon nga mjekra e deri tek dekolteja. Nëse rutina e përkujdesjes suaj limitohet tek fytyra, gaboni sepse struktura e lëkurës së qafës dhe të dekoltesë është shumë më e hollë dhe e brishtë se e fytyrës, sepse ka përqindje yndyre më të ulët. E njëjta gjë vlen edhe për melancitin; qelizat që prodhojnë nxirjen, pigmenti i cili mbron lëkurën nga dielli në mënyrë natyrale, janë më të pakta në zonën e mjekrës dhe të qafës në krahasim me fytyrën. Prandaj dhe kjo zonë ka një ndjeshmëri më të lartë nga dielli dhe agjentët atmosferikë, dhe si pasojë një predispozitë më të madhe për tu plakur.

› Tech Neck
Jo vetëm kaq, problemi i rrudhave të qafës është rritur 10 vitet e fundit si rezultat i përdorimit të madh të tableteve dhe smartphonëve, duke u kthyer kështu në një inestetizëm që prek gratë në moshë të re. Duke ulur kokën për të lexuar, një veprim që bëhet 150 herë në 24 orë, krijohen vizat në qafë. Madje është e çuditshme se si aktore të famshme dhe të reja në moshë, janë në superformë me përjashtim të qafës.
Një nga këshilla më të thjeshta që jepen në këtë rast është që produktet që përdorni për fytyrën, t’i përdorni në sasi të bollshme edhe për qafën, duke e masazhuar në mënyrë delikate nga poshtë lart, pra nga dekolteja drejt mjekrës. Për të rifituar elasticitetin dhe bukurinë e lëkurës së qafës, ne ju sugjerojmë produktet e linjës Filorga të cilat janë ekskluzivitet i Klinikës Dermolife.

› Fitness
Mos ngurroni të regjistroheni në një kurs joge për të rregulluar posturën tuaj dhe për t’i dhënë tonus indeve tuaja. Jo rastësisht shumë aktore të famshme dhe në formë fizike shumë të mirë, përdorin joga.

› Trajtime dhe ndërhyrje estetike
Së fundi, nëse dëmi tashmë është serioz, ju vjen në ndihmë estetika. Ka disa trajtime për qafën. Si fillim injektimi i plazmës është shumë efikas, sepse rigjeneron indet e lëkurës duke e ushqyer me gjakun e vetë trupit. Më pas këshillohet përdorimi i Silouette Soft, ose vendosja e disa fijeve poshtë lëkurës të cilat më pas bëjnë tendosjen e gjithë pjesës së qafës, me një rezultat shumë të mirë dhe që zgjat në kohë. Bëhen edhe trajtime të kombinuara sipas specifikës dhe nevojës së individit. Gjithashtu një trajtim tjetër shumë efikas është edhe ai me lazer Fraksel i cili bën shtrirjen e rrudhave të qafës. Dhe në fund, nëse pacienti ka problem serioz me qafën si dhe është rreth të 50-va apo më shumë, zgjidhja më e mirë është lifting i cili bën shtrirjen e plotë të lëkurës duke ju sjellë edhe me dekada prapa në kohë. Të gjitha këto trajtime që përmendem më lart realizohen tek Klinika Dermo Life.