Blog

Pyetjet me te shpeshta rreth Rinoplastikes | Dermolife

1. A është post-ndërhyrja i një rinoplastike e dhimbshme? Cilat janë vështirësitë e hasura pas operacionit? Nga përvojat e pacientëve shfaqet në shumicën e rasteve rezultatet postoperative të jenë mjaft të gjata, por jo shumë të dhimbshme. Mund të ndodhë që ndjen disa dhimbje tek dhëmbët gjatë ditës së operacionit, por asgjë më shumë. Vështirësitë më të mëdha kanë të bëjnë me gjestet e përditshme, të tilla si fytyra dhe larja e flokëve, duke fjetur në bark, duke marrë frymë lirisht, për shkak të pranisë së tamponëve dhe veshjeve, si dhe vështirësive në lëvizjen e buzës së sipërme për shkak të anestezisë.
Natyrisht, pas 4 ditësh janë pastruar tamponat, çdo gjë është shumë më e thjeshtë.
Në përgjithësi post-ndërhyrje i një rinoplastike nuk ka dhimbje , një ndjenjë e përgjithshme e rëndesës dhe lodhjes në fytyrë.


2. Sa kohë mund të kem ënjtje pas ndërhyrjes?
Përgjithësisht ënjtja do të fillojë të zvogëlohet pas një jave dhe më në fund të zhduket pas rreth 6 javësh, ndërsa të nxirat do të zhduken rreth 5 ditë. Këtu janë disa këshilla të dobishme për të reduktuar ënjtjen postoperative:

Aplikoni një pako të ftohtë rreth zonës së prekur për 48 orët e ardhshme pas operacionit, por kini kujdes të mos e shtypni.
Flini me kokën tuaj të ngritur.
Shmangni përkuljen përpara dhe peshat.
Shmangni presionin në hundë.
Ndryshoni veshjet sipas udhëzimeve të kirurgut.


3.Rinoplastika dhe tamponat post-operative: kur hiqen?
Tamponat endonasale largohen përgjithësisht brenda 24-36 orë të para pas operacionit.Garzat dhe allçia, të aplikuara nga jashtë, mbrojnë hundën dhe ndihmojnë lëkurën që të përshtatet me strukturat themelore. Këto mbeten në vend për rreth 4 ditë dhe do të hiqen në klinikë gjatë një kontrolli postoperativ. Gjatë heqjes, që pacienti ndjen një siklet të vogël por fat të mirë, procesi është mjaft i shpejtë.


4. Deri kur duhet të jem i ekspozuar ndaj diellit?
Pas 3 javëve është e mundur që të ekspozoni veten në diell: gjëja më e rëndësishme është të bëni gradualisht dhe të përdorni një mbrojtje të plotë të mbrojtjes nga dielli për hundën. Ajo që absolutisht duhet të shmangni është heqja e hundës tuaj!


Pyetjet rreth Rinoplastikes

5. Sa shpejt mund të veshin syze?
Shmangni syzet për rreth 4 muaj. Nëse me të vërtetë nuk mund të bëni pa të, përdorni syzet ultra të lehta dhe mos i vendosni ato në hundë. Lentet e kontaktit mund të përdoren menjëherë.


6. Sa shpejt mund të ktheheni në punë?
Javën e parë ju duhet të qëndroni në shtëpi dhe të pushoni. Pas rreth 7-10 ditësh është e mundur të ktheheni në punë. Nëse bëni punë të rënda ju rekomandohet të prisni deri në 3 javë.


7. Sa shpejt mund të ktheheni në sport?
Për sportet, nga ana tjetër, nuk ka rregull të përgjithshëm dhe vendimi do të vlerësohet së bashku me kirurgun. Për shembull, stërvitja me një biçikletë mund të rifillojë disa ditë pas operacionit, ndërsa vrap dhe gjimnastikë të tjera ritmike, mund të rifillojnë pas periudhave më të gjata.


8. Sa kohë mund të vlerësohet rezultati?
Për të vlerësuar rezultatin përfundimtar është e nevojshme të presësh 6 muaj edhe një vit të tërë. Por kjo nuk duhet t'ju trembë. Në fakt, një ndryshim i madh në formën e hundës mund të shihet menjëherë pas operacionit të rinoplastikës. Mund të themi se do të duhet të presim dy ose tre muaj që 70-80% të ënjtjes të reduktohen, ndërsa pjesa e mbetur prej 20-30% do të zhduket brenda rreth 6 muaj-1 vit. Maja e hundës është veçanërisht pjesa e fundit që i zhduket ënjtja.