Blog

Çfarë sjell mungesa e vitaminës D!

Vitamina D ose ndryshe e njohur si vitamina e diellit, është vitamina esenciale për mirëqënien e kockave tona, pasi ajo ndihmon organizmin që të perdorë kalciumin që marrim nga dieta ushqimore. Nese ndjeni dhimbje të kockave apo dobësi muskulare, ju mund të keni deficit te vitamines D.

Simptomat

Simptomat e dhimbjes së kockave janë në thelb një ndjenë bezdie e vazhdueshme, që mund të bëhet akute, duke u transformuar në dhimbje të fortë, e cila zakonisht prek kyçet. Në shumë raste, kjo dhimbje shoqërohet me lodhje: ndihemi të dobët dhe rrimë me vështirësi në këmbë. Gjithashtu, mund të shoqërohen me dhimbje muskulare apo vështirësi në lëvizje.Çfarë sjell mungesa e vitaminës D ne trupMegjithatë nivelet e ulta të kësaj vitamine jo gjithmonë manifestohen me simptoma. Shpeshherë deficiti i vitaminës D është asimptomatik, por nga ana tjetër ky deficit rrit ndjeshem riskun per: 1. Sëmundje kardio-vaskulare

2. Dëmtime konjitive; demence tek adultet

3. Asthma bronkiale

4. Kancer

5. Skleroze multiple në të ardhmen

6. Depresion

7. Diabet tip 1 dhe tip 2

8. ObezitetNe klinikën Dermolife ju mund te kontrolloni nivelin e vitaminës D nepermjet testit te 25- hidroxi vitamin D.