Blog

Lamtumirë smagliaturave me lazer Fraxel

Lamtumirë smagliaturave me lazer Fraxel

Të zhdukësh smagliaturat apo strijat? Tani është e mundur!

Të heqësh smagliaturat ose strijat? Tani është e mundur. Mund të realizohet zhdukja e atyre shenjave të urryeshme me një instrument të gjeneratës së fundit, lazer fraksel. Drejtori shkencor i Villa Borghese i Institutiti të Romës, Marco Gasparotti spjegon: “Në këtë moment është teknika më efikase ai me laser Fraksel, një lazer i ri me fuqi të madhe.

Në praktikë lazeri bën një abrazion shumë preçiz i cili nuk provokon plagë. Përmes përdorimit të fibrave optike lazeri hyn nën shtresat më sipërfaqësore të epidermës duke mos shkaktuar as djegje dhe as skuqje.” – spjegon eksperti. Edhe pse rezultati varet shumë nga lloji i strijës dhe sa i thellë mund të jetë ai, gjithsesi kura jep rezultate të mira dhe nuk është invazive. “Në harkun e tre muajve bëhen maksimalisht dy seanca, por nëse strijat janë të cekëta dhe jo shumë të vjetra, edhe një seancë e vetme mund t’i bëjë të padukshme dhe rezultatet mund të shihen brenda një muaji nga trajtimi. Smagliaturat janë shumë të ndryshme njëra nga tjetra. Ato që janë të vjetra dhe më lëkurë të rënë, kanë nevojë për trajtime të veçanta për eleminimin e tyre. Specialisti thotë: “Në rastin kur lëkura është e rënë, përdorim dy trajtime të kombinuara, lazer fraksel dhe infrarose e cila ngroh në mënyrë delikate lëkurën dhe lejon riparimin e saj duke bërë që të çarat të afrohen më shumë me njëra tjetrën. Në fund përdoret dermoabrazioni dhe peeling me bazë acid glikolik dhe retinoik. Për smagliaturat të krijuara nga shtatzania nuk mund të bëhet edhe aq shumë menjëherë, përveç se të hidratohet lëkura rregullisht me kremra të posaçëm të pasur me përbërës ushqyes. Më pas ka shumë për të bërë, por i duhet dhënë kohë mamasë së re për tu rikthyer në formë pasi trupi të ketë fituar ekuilibrin e brendshëm dhe të jashtëm.