Blog

Kirurgjia estetike korrektuese: tendencat e sotme

Kirurgjia estetike korrektuese: tendencat e sotme

Si ka ndryshuar kirurgjia estetike në kohë? Nëse deri pak vite më parë kur flitej për kirurgjinë estetike kiheshin parasysh ndërhyrjet e rëndësishme dhe komplekse si rritja e gjoksit, e buzëve ose e mollëzave, ose reduktimi i dhjamit në ije, bark dhe këmbë me qëllim që të ndryshohej komplet, sot po përhapen gjithnjë më shumë operacionet korrektive, për të eleminuar difektet e vogla dhe inestetizmat estetike. Rritje e ndërhyrjeve soft, e realizuar falë një metodologjie jo invazive, si psh lazer, demonstrojnë që kirurgjia estetike po ndryshon drejt objektivave të lidhura më së shumti me mirëqënien fizike dhe në mënyrë të reduktuar është një vullnet për të modifikuar në mënyrë radikale disa pjesë të trupit.

Kjo tendencë justifikon edhe ndryshimet e steriotipeve të bukurisë femërore dhe mashkullore që po ndodh vitet e fundit.

›Po cilat janë ndërhyrjet korrektive aktualisht më të kërkuarat?
Sipas eksperiencës me pacientët tek Dermo Life por edhe duke parë statistika të venedve të zhvilluara, eleminimet e difekteve të lëkurës është më e kërkuara. Janë të shumtë pacientët që i drejtohen kirurgjisë estetike me qëllim që të eleminojnë në mënyrë definive shenjat, njollat e lëkurës, rrudhat dhe të tjera papërsosmëri jo estetike. Të tjera difekte të fytyrës që përbëjnë preokupim si për gratë ashtu edhe për burrat, janë qeskat poshtë syve dhe humbja e shkëlqimit dhe tonifikimit të lëkurës. Sot, të gjitha këto që u përmendën më lart, realizohen pa dhimbje, pa shenja dhe rezultati do të jetë natyral dhe harmonik.