Vlerat mjekesore te kanelles

Cili jane benefitet e kanelles

Duke ngrëne atë sultjashin e famshëm, vajta të marr me vrap pak kanellë për ta pluhurosur. Sa më pëlqen kështu! Shija, aroma e kanellës, i japin kaq veçanti cdo gjëje! Dhe këtu më lindi kurioziteti, a ka vlera mjekësore kjo dashuria ime?
-Ka një rol pozitiv, si në presionin e ulët, ashtu dhe në presionin e lartë të gjakut.
-Ka veti antibakteriale dhe antifungale, aq shumë sa të pengojë rritjen e baktereve dhe kërpudhave.
-Zvogëlon dhimbjen e shkaktuar nga artriti sipas një studimi të kryer në Universitetin e Kopenhagenit.
- Mund të zvogëlojë përhapjen e qelizave të kancerit, sipas gjetjeve nga një studim i kryer në Universitetin e Teksasit. 
-Ndihmon në problemet më kapsllëkun nga pasuria në fibra, kalcium, hekur dhe magnez.
-Heq dhimbjen menstruale duke ngrëne atë sultjashin e famshëm, vajta të marr me vrap pak kanellë për ta pluhurosur. Sa më pëlqen kështu! Shija, aroma e kanellës, i japin kaq veçanti cdo gjëje! Dhe këtu më lindi kurioziteti, a ka vlera mjekësore kjo dashuria ime?
-Ka një rol pozitiv, si në presionin e ulët, ashtu dhe në presionin e lartë të gjakut.-Ka veti antibakteriale dhe antifungale, aq shumë sa të pengojë rritjen e baktereve dhe kërpudhave.
-Zvogëlon dhimbjen e shkaktuar nga artriti sipas një studimi të kryer në Universitetin e Kopenhagenit.
-Mund të zvogëlojë përhapjen e qelizave të kancerit, sipas gjetjeve nga një studim i kryer në Universitetin e Teksasit. 
-Ndihmon në problemet më kapsllëkun nga pasuria në fibra, kalcium, hekur dhe magnez.
-Heq dhimbjen menstruale