Blog

Italia sjell tendencat e reja në estetikë, vjen në modë lipofilling

Italia sjell tendencat e reja në estetikë, vjen në modë lipofilling

Italia njihet si vendi i bukur i cili ka një marrdhënie shumë të shëndetshme me kirurgjinë plastike, për tu marrë shembull madje, sepse italianët duan natyralizmin. Deri në vitin 2011 në Itali operacionet më të shumta që realizoheshin ishin ato të vendosjes së protezave në gjoks (62 mijë ndërhyrje), ndërkohë që sot vendin e parë e zë ndërhyrja e lipofilling që ka të bëjë me trapiantin e dhjamit të vetë pacientit për të rritur vëllimin e faqeve, mollëzave, buzëve dhe për të shtrirë rrudhat. Ndërkohë vendin e dytë në ndërhyrje e zë blefaroplastika, sidomos për pacientët mbi 40 jeç, dhe vendi i tretë është ndërhyrja në gjoks.

Fenomeni Kim Kardashian, kur dhjami të bën të bukur
Në fillim e heq nga vendet kritike dhe pastaj e vë aty ku e kërkon pacienti.
Mirëse vini pra në epokën e dhjamit. Armiku i përjetshëm i grave dhe burrave, i luftuar në çdo dietë, sot kthehet në një armë me fuqi eksplozive. Për ta kuptuar më mirë se çfarë po themi, mjafton që t’i hedhim një sy fundshpinës së Kim Kardashian, e cila është bërë simbol i liporevolucionit.
Lipoaspirimi dhe filleri me bazë dhjamin janë dy protagonistet e mëdha të këtyre kohëve në kirurgjinë estetike. Sot janë shtuar ndërhyrjet për rritjen e ijeve me dhjam të hequr nga ato që quhen pikat kritike.

Në SHBA në vitin 2014, lipoaspirimi u rrit me 5% duke arritur kuotën e 211 mijë ndërhyrjeve, por kjo është e kuptueshme për një popullsi ku obeziteti është problem ndërkohë që mbushja me dhjam bëhet në Itali, si një nga vendet e Europës me popullsi të dobët. Fenomeni Kim ka infektuar edhe italianët të cilët kërkojnë fundshpinë si e saja falë injektimit të dhjamit të tyre.