Cfare eshte gjinekomastia, cilet jane shkaktaret?

Cfare eshte gjinekomastia


Gjinekomastia eshte nje çrregullim i sistemit endokrin (kryesisht), me inbalancim nivelit te estrogjenit ne krahasim me nivelet e testosteronit.

Cfare e shkakton gjinekomastine?
Ne rastin me te madhe shfaqet gjate pubertetit, por jo vetem, disa raste te gjinekomastise jane te trashegueshme. Abuzimi me alkoolin mund te sjelle probleme me melçine, duke ndryshuar menyren sesi trupi metabolizon hormonet, te cilat sjellin zgjerimin e gjirit. Rastet e tjera te gjinekomastise mund te ndodhin edhe nga zhvillimi i kancerit. Nje pjese e madhe e ilaçeve pa recete, perfshire amfetaminat, ilacet kunder depresionit, ilaçet per presionin e gjakut, antibiotiket, ilaçet e ulçerave etj mund te shkaktojne gjinekomastine. Ndersa shpesh kjo simptome ngaterrohet me mbipeshen, eshte fakt qe te fituarit nje peshe te madhe trupore stimulon prodhimin e estrogjenit ne trup, e cila mund te shkaktoje semundje. Abuzimi me steroidet gjithashtu mund te shkaktoje gjinekomastine dhe madje mund te shfaqet ne jeten e mevonshme kur trupi kalon permes me shume ndryshimeve hormonale.

Por cila eshte menyra me efektive per te shmangur nje here e mire kete problem?

Kirurgjia estetike eshte menyra me e thjeshte, me e rendesishme dhe me efektive per te zvogeluar formen dhe konturin e gjoksit mashkullor. Metoda e perdorur eshte nje procedure e quajtur liposuction (thithje e dhjamit), e cila konsiston ne heqjen e dhjamit te tepert dhe indet e gjendrave per te rikthyer nje kontur me te bute, me te forte dhe nje gjoks me mashkullor. Gjinekomastia eshte nje semundje e zakonshme ne vitet e fundit per arsyet e listuara me lart dhe numri i burrave qe i jane nenshtruar procedurave estetike per ta eleminuar eshte me i madh sesa mendoni, gjithashtu. Duke iu nenshtruar nje procedure shume te thjeshte, por me nje rezultat tej mase efektiv, mbi te gjitha koha qe kerkon kjo nderhyrje per t’u realizuar eshte minimaliste duke krahasuar me mendimet, pakenaqesite, dhe ndjenjen e parehatise qe te jep kjo simptome gjate nje dite rutine.

Gjithmone e me shume verehet nje ndergjegjesim nga gjinia mashkullore per te trajtuar kete problem (jo pak shqetesues) dhe pas nderhyrjes rezultatet kane qene edhe me te kenaqshme se pritshmerite e pacienteve shpeshhere.