Pse epilimi me lazer është mënyra më e mirë për të eleminuar qimet e rritura nën lëkurë?

epilimi me laser

Ata që janë përballur me qimet e rritura nën lëkurë janë të vetëdijshëm se mund të ketë dhimbje dhe irritime. Qimet e rrënjosura përkulen dhe rriten nën sipërfaqen e lëkurës, duke shkaktuar gunga jo-tërheqëse dhe të dhimbshme.


Ekziston një listë e gjatë e zgjidhjeve alternative për këtë problematikë si: eksfoliantët kimikë, steroidet (kortizoni), antibiotikët, brisqet speciale dhe lista vazhdon.. këto alternativa shpesh mund të shkaktojnë acarim të rëndë të lëkurës dhe mund të mos e zgjidhin plotësisht problemin.


Epilimi me lazer shkon në rrënjë të problemit. Energjia e lazerit godet gjëndrën e flokut për të prodhuar qime. Me çdo trajtim, gjëndra zvogëlohet në madhësi, kështu që flokët të cilët prodhohen më pas bëhen më të hollë dhe më të çelur në ngjyre. Gjatë këtij rrugëtimi pacienti do të vërejë 70% deri në 90% eleminim të qimeve në zonat e trajtuara.


Së bashku me heqjen e qimeve dhe gungave të rënjosura, epilimi me lazer ndihmon gjithashtu në çrregullimin e pigmentit të lëkurës. Trajtimet janë të shpejta dhe me diskomfort minimal.