Cili është dallimi midis shenjave të akneve dhe poreve të mëdha?

dallimi midis shenjave të akneve


Kujdesi për lëkurën tonë është një pjesë thelbësore e të qëndruarit të shëndetshëm, dhe njerëzit e kanë ndjekur këtë zakon për shumë vite. Por, në shumicën e rasteve, ne nuk e kuptojmë saktësisht se cfarë dëshiron lëkura jonë, prandaj ndonjëherë zgjedhim produktet e gabuara të kujdesit të lëkurës. Shpesh ngatërrohemi për sëmundje të ndryshme të lëkurës dhe nuk marrim kurrë zgjidhjen e duhur për to. E njëjta gjë ndodh me njerëzit që kanë të bëjnë me pore te medha dhe shenja aknesh. Ata nuk e kuptojnë ndryshimin midis këtyre të dyjave dhe zhgënjehen pas trajtimit të gabuar.

Poret e mëdha dhe shkaqet e tyre:

Të gjithë ne kemi pore në lëkurën tonë që ndihmojnë në çlirimin e toksinave nga trupi ynë përmes djersitjes. Sipas vëzhgimeve të bëra nga shumë ekspertë, njerëzit me lëkurë të prirur ndaj akneve, të yndyrshme dhe të kombinuar përjetojnë pore më të mëdha. Disa nga shkaqet kryesore janë:

- Prodhimi I tepërt i sebumit
- Produkte komedogjene për kujdesin e lëkures
- Dëmtimi nga dielli
- Aplikimi I rëndë i grimit


Shenjat e akneve dhe shkaqet e tyre:

Shenjat e akneve jane gropëza të cekëta ose të thella në lëkurë të cilat shfaqen pas një shpërthimi të rëndë aknesh. Këto shenja shkaktohen kur derma, shtresa e thellë e lëkurës dëmtohet gjatë infeksionit të akneve.


Dallimi midis poreve të mëdha dhe shenjave të akneve:

Konfuzioni midis poreve të mëdha dhe shenjave të akneve është I zakonshëm sepse ato janë të ndërlidhura ngushtë. Dallimi kryesor midis këtyre dy problemeve të lëkurës është se poret e mëdha shkaktohen nga prodhimi I tepërt I sebumit. Aknet nuk mund të çojnë në pore të mëdha.


TRAJTIMI I TYRE

Trajtimi me Dermapen 4:

është një nga metodat më të mira per trajtimin e poreve dhe shenjave të akneve. është një process në të cilin mikrolëndime të vogla të kontrolluara aplikohen në lëkurë nëpermjet 16 mikro-gjilpërave sterile që përmirësojnë procesin e shërimit të brendshëm dhe prodhojnë më shumë kolagjen.

Trajtimi me Lazer Fraxel CO2:

Ky trajtim ndihmon në përmirësimin e strukturës dhe elasticitetit të lëkurës. trajtimi përmirëson dukshëm pamjen e poreve, plageve post-akne dhe papërsosmëritë e tjera të lëkurës.