Kuptimi i Çekuilibrit Hormonal

epilimi me laser

Hormonet janë lajmëtarët kimikë të trupit tuaj. Të prodhuara në gjëndrat endokrine, këto kimikate të fuqishme udhëtojnë rreth qarkullimit të gjakut duke u thënë indeve dhe organeve se çfarë të bëjnë. Hormonet tuaja janë të rëndësishme për rregullimin e shumë proceseve të ndryshme në trup, duke përfshirë oreksin dhe metabolizmin, ciklet e gjumit, ciklet riprodhuese dhe funksionin seksual, temperaturën e trupit dhe disponimin. Gjumi optimal është gjithashtu vendimtar për ekuilibrin hormonal.


Kur keni një çekuilibër hormonal, keni shumë ose shumë pak nga një hormon i caktuar.
Edhe ndryshimet e vogla mund të kenë efekte serioze në të gjithë trupin tuaj. Mendoni për hormonet si një recetë keku. Shumë ose shumë pak nga çdo përbërës ndikon në produktin përfundimtar. Nuk ka asnjë test të vetëm për të diagnostikuar një çekuilibër hormonal, por një kontroll shëndetësor mund të ndihmojë në parandalimin ose diagnostikimin e një çekuilibri nëse është i pranishëm.


Ka një sërë testesh gjaku që mjekët tanë sugjerojnë duke përfshirë nivelet e tiroides, estrogjenit, testoteronit, kortizolit, madje edhe vitaminave dhe mineraleve, në mënyrë që të identifikojnë shkaqet kryesore të çekuilibrit. Shenjat dhe simptomat që duhet t'i kushtoni vëmendje: Lodhja është një nga shenjat më të zakonshme të një çekuilibri hormonal. Ju pushoni dhe flini mjaftueshëm, por ende ndiheni gjithmonë të lodhur, mirë kjo është një shenjë që duhet t'i drejtoheni.


Së bashku me:

- Gjumi me cilësi të dobët
- Luhatje në peshë
- Ulje e dëshirës seksuale
- Dhimbje dhe dobësi të muskujve
- Shqetësime të lëkurës (akne)
- Rënia e flokëve ose rrallimi i flokëve
- Ndjeshmëri ndaj të ftohtit ose nxehtësisë
- Urinim i shpeshtë