Blog

Pergatituni për ndryshimet dhe sfidat pas humbjes në peshë me balonin gastrik!

baloni gastrik dobesim

Keni menduar ndonjehere se humbja në peshë përmes procedures se balonit gastrik do të ndikoje ne problemet emocionale, te humorit, apo edhe në aftësinë e tuaj për të vetë-menaxhuar ankthin apo stresin qe lidhet me kete situate?!


Megjithese studimet jane të kufizuara, ja tek i keni rezultatet me te fundit qe shkenca sjell mbi kete procedure:
• Pacientet humbasin rreth 30% të peshës së tyre të tepërt në 6 muajt e pare post-procedures.
• Shëndeti juaj do të përmirësohet, duke përfshirë përmirësimin e diabetit, sëmundjeve të kyçeve/kockave dhe çështjet e lidhura me zemrën, por jo vetem!
• Nuk do të keni shumë kufizime në dietën tuaj ushqimore.
• Baloni do t'ju ndihmojë të arrini zakone më të mira te dietes ushqimore dhe stilit te jeteses.A do te kete ndryshime ekstreme ne jeten e perditshme?!

Jeta me balonin gastrik do të jetë shumë e ngjashme me jetën e mëparshme, me disa përjashtime:

• Do të ndiheni të ngopur më shpejt ndërsa hani, duke bërë që të hani më pak dhe të humbisni ne peshë.
• Eshte e rendesishme te konsumoni ujë pasi të keni konsumuar vaktet ushqimore.
• Truri juaj: Kujdes ndaj varësisë ndaj ushqimit, mentaliteti i ri do të ndryshojë sjelljen dhe marrëdhëniet tuaj!
• Varësia nga ushqimi: Trupi ynë sekreton disa hormone që na tregojnë se kur jemi të uritur. Ushqimi i padëshiruar mund t'i kapërcejë këto sinjale hormonale.Kjo është njësoj si mënyra se si trupi dhe truri ynë reagojnë ndaj një substance që krijon varësi. • Ju mund të keni varësi ndaj ushqimit nëse dëshira juaj për ushqim ka përparësi ndaj pjesëve të tjera të rëndësishme të jetës suaj, si p.sh: shëndeti personal, familja, miqte, puna, pamja juaj. Si ndryshon jeta sociale pas humbjes në peshë me balonin gastrik?!

Të jesh sërish ne peshen e deshiruar mund të jetë një përvojë e jashtezakonshme!

Shumë pacientë shprehen te habitur për faktin se renia ne peshe i permireson marredheniet:
• Duke u trajtuar me më shumë respekt.
• Duke marrë më shumë interes nga të tjerët, perfshire dhe partneri.
• Ndërtuar marrëdhënie më të mira me miqtë dhe te afermit.
• Duke marre më shumë komplimente nga të tjerët.
• Duke rritur vetëbesimin.