Si të ushqeheni nëse jeni me Tiroidit Hashimoto

Si të ushqeheni nëse jeni me Tiroidit Hashimoto

Mënyra e ushqyerjes është tepër e rëndësishme për personat me Tiroidit Hashimoto. Ja disa mënyra për ta përmirësuar këtë proçes:

Evitoni ushqimet inflamatore, që mund ta përkeqësojnë problemin autoimun, të tilla si domatja, speci, patëllxhani, veza, arrat dhe farat, qumështi, drithërat, soja dhe gluteni.

Konsumoni mish dhe peshk cilësor, perime me gjethe jeshile të gatuara me vaj kokosi, fruta (kryesisht fruta të pyllit) dhe lëngun e kockave në çdo vakt (për mineralet dhe gluteninën që përmbajnë).

Konsumoni të paktën 4 lugë vaj kokosi në ditë. Vaji i kokosit konsiderohet i dobishëm për tiroiden, për shkak të përmbajtjes së lartë të acideve yndyrore me zinxhir të mesëm dhe acidit laurik.

Konsumoni karbohidrate natyrale nëpërmjet perimeve dhe frutave, dhe jo në formën e sheqerit të bardhë dhe ëmbëlsirave.