Cilat jane 3 trajtimet me efikase per minimizimin e poreve?

trajtimet poreve

1. Trajtimi me Dermapen

Kjo procedure perfshin kryerjen e mikro-shpimeve ne siperfaqen e lekures (epidremen) duke perdorur gjilpera shume te holla. Ky trajtim stimulon procesin e sherimit te lekues duke prodhuar kolagjen dhe elasine. Si rrjedhoje, prodhimi I kolagjenit dhe elastines redukton poret dhe e le lekuren tuaj te rigjeneruar, te forte dhe me nje teksture te permiresuar.


2. Trajtimi me laser Fraxel CO2

Kjo procedure eshte menyra me e mire per te minimizuar poret deri ne 80%. Ky trajtim ndihmon ne permiresimin e struktures se lekures, zbutjen e pigmentimit, zbutjen e rrudhave, zvogelimin e madhesise se poreve dhe zbutjen e plageve (perfshire dhe plaget e akneve). Diferenca verehet qe ne seancen e pare. Me nje trajtim me laser CO2, ju stimuloni kolagjenin per nje lekure me rinore dhe te shndritshme.


3. Peeling Kimik

Kz process perfshin heqjen e qelizave te vdekura te lekures nga siperfaqja e saj duke pastruar keshtu poret nga akumulimi i mbeturinave si dhe nga vaji dhe papastertite e mbledhura, kjo mund te arrihet nepermjet peeling kimike, te tille si peeling me acid glikolik, salicilik ose nepermjet pastrimeve te rregullta te lekures.