Blog

Ndryshimi rrënjësor i shoqes Edonë: Sa kilogramë humbi në Dermolife?

Zvogelimi i stomakut Shoqja EdoneKohët e fundit vërehet gjithnjë e më shumë një kujdes i shtuar për shëndetin tek njerëzit. Duke u ndërgjegjësuar për të pasur një stil jetese sa më të shëndetshëm dhe larg zakoneve të dëmshme, përmirësohet mirëqënia e përgjithshme. Bashkë me të, edhe pamja fizike anon më shumë kah parametrave ideal. Kjo nuk do të thotë që lufta me obezitetin ka përfunduar, pasi problemet me të janë ende në shkallë të lartë në nivel global.

Por, njerëzit sot janë më të informuar, preferojnë të lexojnë më shumë, të pyesin, të bazohen në këmbimin e eksperiencave personale. Trendi kirurgjisë plastike dhe metodave alternative të rënies nga pesha janë gjithnjë e më në rritje. Sigurisht, ky trend nuk mund të bënte përjashtim edhe për Shqipërinë e cila prej vitesh është ndër destinacionet kryesore të turizmit estetik.

Ajo c’ka nuk mund t’i shpëtonte optikës së shumë prej jush, është ndryshimi shumë i dukshëm i një prej moderatoreve dhe gazetareve më të dashura të Kosovës, Shoqja Edonë. Më elegante se kurrë, me shumë kilogramë më pak, shtoi kuriozitetin e të gjithëve për ndryshimin e saj fantastik dhe në pak kohë.
Edona i është nënshtruar ndërhyrjes së Gastric Sleeve, një ndërhyrje e cila konsiston në prerjen e një pjese të konsiderueshme të stomakut duke mundësuar kështu një “stomak të ri” i cili pranon shumë herë më pak ushqim. Ajo u paraqit pranë klinikës sonë me një dëshirë shumë të madhe për të ndryshuar tërësisht pamjen e saj të jashtme. Optimizmi i saj na motivoi edhe më shume për të ndërmarr këtë hap.

Ajo c’ka befasoi të gjithë është rezultati Edonës, në një periudhë shumë të shkurtër, pavarësisht se efektet e Gastric Sleeve në humbjen e peshës janë shume eficente. Në vetëm 2 muaj, gazetarja ja ka dalë të humbasë plot 20 kilogramë! Pa ju nënshtruar palestrës dhe pas shumë tentativave të dështuara të mëparshme.

Klinika Dermolife, si lider në fushën e kirurgjisë plastike dhe e para që ka themeluar Qendrën e Obezitetit në Shqipëri, mori përsipër ndryshimin e shoqes Edonë. Kirurgjia bariatrike (e rënies nga pesha), ofrohet nga kirurgë Italianë, të cilët rankohen në rradhët e ekselencës botërore për kirurgjinë e obezitetit. Teknikat e përdorura për këtë ndërhyrje, janë ndër më inovatoret, duke ndikuar kështu pozitivisht në rezultate optimale në humbjen e kilogramëve, kohën më të shpejtë të rikuperimit dhe duke shmangur efektet anësore të kirurgjisë tradicionale.

Pranë klinikës sonë Dermolife, gjendet destinacioni I vetëm i secilit prej jush që lufton me kilogramët, me obezitetin dhe që dëshiron të ketë të njëjtin fat si Edona!