Mollëzat realizohen me filler soft për një efekt push-up

Mollëzat realizohen me filler soft për një efekt push-up, për t’i patur si Angelina Jolie

Ja sekretet e një trajtimi që vlen për dy efekte; më shumë volum dhe menjëherë dhe kolagen të ri për të rigjeneruar lëkurën ditë pas dite. Çdo grua ka mollëzat e saj por me kalimin e viteve të gjithë tentojmë të humbasim volumin e tyre. Dhe kjo ndikon në pamjen e fytyrës sepse mollëzat janë një pikë kyçe në fytyrë; nëse janë shumë të theksuara dhe propocionale ia shtojnë personalitetin fytyrës, nëse janë pak evidente, gjithë forma ovale e fytyrën e humbet forcën. Make-ui-i në këto raste mund të jetë një farë shpëtimi për të krijuar iluzionin e vëllimit. Por për ta zgjidhur këtë problem seriozisht duhet mjeksia estetike.

Cilat janë sot metodat më efikase për t’i ridhënë vëllim mollëzave? Ne pyetëm dermo estetisten Lida Hoxha, pranë Klinikës Estetike Dermo Life: “Zgjidhja e duhur për këtë problem quhet idrossiapatite kalciumi. Bëhet fjalë për një filler i përbërë në 30% nga mikrosfera sintetike të idrossiapatite të kalciumit dhe pjesa tjetër është një solucion ujor prej xheli. Formula është biokompatibël në 100%, prandaj nuk është e nevojshme për të bërë asnjë test alergjie para trajtimit”.

› Si reagon ky trajtim?
Ky filler është i absorbueshëm dhe jep shumë vëllim, gjithashtu dhe zgjat në kohë. Menjëherë pas injektimit xheli i përbërjes jep një efekt korrektiv dhe mbushës të menjëhershëm. Pas trajtimit, nëse shiheni në pasqyrë dallohet menjëherë përmirësimi i zonës së trajtuar, mollëzat do të jenë më të ngritura.

› Cili është ndryshimi në krahasim me fillerat tradicionalë?
E veçanta e këtij filleri është se sjell një mbushje të menjëhershme e cila riabsorbohet në harkun e disa muajve. Në të njëjtën kohë mikrosferat përcaktojnë një veprim stimulues dhe rigjenerues të qelizave, duke favorizuar formimin e kolagenit të ri në shtresat më të thella të dermës, aty ku vendoset kompozimi qelizor i indeve. Në praktikë mikrosferat ndihmojnë në formimin e kolagenit të ri i cili i jep stabilitet dhe tonifikim lëkurës. Pra rezultati është i dyfishtë; e para mollëzat janë të definuara por dhe shumë natyrale, ndërkohë që në kohëzgjatje mund të kuptoni dhe dalloni benefitet e kolagenit të ri. Mollëzat do të shfaqen jo vetëm të mbushura, por edhe shumë tonike dhe të buta në prekje.

› Sa zgjat ky efekt?
Ky efekt i trajtimit zgjat rreth 6-8 muaj kur mikrosferat fillojnë të degradojnë sepse metabolizohen nga organizmi. Ndërhyrja është jo invazive dhe pa dhimbje, mund të ketë veç ndonjë bezdi të lehtë gjatë momentit të injektimit.