Blog

 VERA 

Cili jane benefitet e  veres

Vera është bërë një pije e pandashme në tavolinat tona, shoqëruese e sa e sa gostive, drekave familjare apo festave tona. Disave u pëlqen e ëmbël, ashtu si unë. Disave e athët. Ka të fortë, të lehtë, të kuqe, të bardhë, frizante, normale etj etj. Sa shumë variete ka në botë. Po cne ky interes dhe ky pëlqim kaq i madh për verën?
Bëra një ditë një kërkim të vogël, dhe shifni sa shumë efekte mjekësore zbulova tek një gotë verë:
🥂 Ul rrezikun e Sëmundjeve Kardiovaskulare. Sipas një studimi të vitit 2007 është zbuluar se disa përbërës të gjendur në lëkurën e rrushit ndihmojnë shumë në sistemin kardiovaskular, përmes efektit vazodilatator. Gjithashtu është zbuluar se njerëzit që pijnë përditë një gotë verë kane rrisk më të ulur për të pësuar infarkt.
🥂 Ul rrezikun e Kancerit falë përmbajtjes së Resveratrol, një proteinë e cila vret qelizat kanceroze dhe gjendet në lëkurën e rrushit që përdoret për përgatitjen e verës.
🥂 Promovon shëndetin e syve. Një studim islandez ka dalë në përfundimin se njerëzit që konsumojnë rregullisht verë kanë rreth 30% më pak mundësi për katarakt.
🥂 Përmirëson kujtesën falë efektit të Resveratrolit në kujtesën afatshkurtër, afatgjatë dhe atë emocionale
🥂 Përmirëson shëndetin e dhëmbeve falë antioksidanteve në përmbajtje të saj. Këta antioksidante ngadalësojnë zhvillimin bakterial dhe kavitetet në gojë.
🥂 Ul nivelin e kolesterolit, sidmos llojet e verës të pasura në fibra. Në një studim të bërë, u vu re se njerëzit që konsumonin verë kishin një ulje prej 10% tëkolesterolit dhe yndyrnave “të këqija” të cilat bllokojnë arteriet dhe zhvillojnë më pas arteriosklerozën.
🥂 Rrit jetëgjatësinë. Kjo falë efektit të një proteine të vecantë prezente në lëkurën e rrushit që përdoret për prodhimin e verës, e cila është zbuluar se ka veti antiplakje dhe ndihmon në mbrojtjen e trupit nga sëmundjet që vijnë me moshën.
Atëherë... Cfarë po presim?? !! À lá santé!!