Vlerat mjekesore te kafese

Cili jane benefitet e kafes

Kafja është një element gati i pandashëm në jetën e shumicës së njerëzve sot. Shumë njerëz, ashtu si unë, nuk e nisin dot ditën pa pirë atë filxhanin e vogël, po kaq të rëndësishëm. A nuk ju duket dhe ju sikur është një lëng cudibërës i cili menjëherë të hap sytë, të jep fuqinë për të përballuar ditë. Sapo pi kafen jam gati të them: “Fillojmë”!
Po të hënën? Sa e urrejmë të hënën! Duket sikur është dita më e keqe, dita më e zymtë. A përballohet ajo e shkretë pa një kafe?
Po cfarë e bën kaq të vecantë këtë kafen tonë?

🤩Mbase fakti që është e pasur në acid Linoleik, antioksidant i fuqishëm me efekt antikancerogjen dhe stimulues i sistemit imunitar. Pengon plakjen e lëkurës dhe ka veti antiinflamatore, apo se mbron ndaj Diabetit tip 2. Po që është një Anticelulit, për masazhe falë efektit të saj stimulues dhe diuretik në kapilarët e lëkurës. Sa të mira kemi nga kafja!
🤩Ul rrezikun për kancerin e mitrës, Ul rrezikun për kancerin e prostatës, Ul rrezikun për sëmundjen e Parkinsonit tek meshkujt,Ul probabilitetin për Depresion tek femrat.
☕☕ 2-3 filxhane kafe në ditë janë të mjaftueshme për të marrë gjithë këto përfitime në shëndetin tonë!
☕☕ Shpejt,... një KAFE!!