Blog

Rrugetimi i nje ylli me balonin gastrik

Benefitet qe ka Balonit Gastrik

Te gjithe e njohim gazetaren Kozeta Kurti te cilen gjithashtu e kemi pare te shkelqeje edhe ne fushen e redaktorise, si moderatore dhe autore, por patjeter qe kemi pare edhe shkrimet shume te sakta, qe kane paraqitur ne menyre fantastike subjektin ose situates se ciles i jane drejtuar.

Perpara nje viti Kozeta, vendosi te merrte nje hap te rendesishem per veten dhe te dobesohej, sigurisht qe per nje person i cili eshte i mireinformuar zgjedhja eshte akoma me e veshtire, ti besosh pamjen e jashtme dhe shendetin nje procedure te vetme dhe per kete arsye Kozeta vendosi te zgjidhte proceduren e balonit gastrik, ashtu si shume personazhe te tjere publike dhe jo vetem. Efektet e balonit gastrik, rrugetimin e pacienteve, benefitet shendetesore, fizike, psikologjike klinika Dermolife i ka deshmuar nder vite duke treguar hap pas hapi ecurine, per ta prekur me nga afer ate cfare ndjen apo kalon nje person mbipeshe.

Ne rrugetimin e gazetares Kozeta Kurti, u perfshi edhe periudha e karantinimit e cila rezultoi te ishte shume e veshtire per te gjithe boten, njerezit u gjenden ne nje situate te paprovuar me pare dhe ashtu sic deshmohet nga shumica e njerezve te mbyllur mes kater muresh shpetimin e gjenin vetem tek ushqimi dhe kjo do te thote kilograme me shume. Kjo gje nuk ndodhi me Kozeten, ky fenomen nuk ndodhi me pacientet qe kane vendosur balonin gastrik, jo vetem qe nuk moren kilograme por perkundrazi, humben akoma me shume.

I tille eshte baloni gastrik, ne cfaredo situate dhe momenti qe te ndodheni, edhe kur deshironi te konsumoni shume ushqim, nuk ju lejon, ju jep sinjalin qe porcioni vogel qe sapo konsumuat eshte mjaftueshem, por edhe nese zgjedh ushqimet te cilat ne i klasifikojme “te pashendetshme” mekanizmi veprues nuk lejon qe ju ti shijoni, ti pelqeni, por ju krijon ndjesine e parehatise dhe ju e shmangni ate duke ju dhuruar keshtu edhe zgjidhjen per nje ushqyerje te shendetshme, pervec pamjes se jashtme.

Te gjithe e kemi pare ndryshimin pozitiv te Kozetes, qe nga vendosja, ecuria, periudha e karantines e cila ishte nje deshmi e padiskutueshme suksesi ku frymezoi te gjithe njerezit qe mendonin qe nuk kishin shpresa per problemet me mbipeshen. Shume kilograme me pak, renie e dukshme ne perimeter, nje pamje ashtu sic vete pacientja deshironte dhe ne fund te rrugetimit te saj ja doli, pasi fotot jane ato qe flasin rreth te gjithe perjetimit te saj!

Baloni gastrik, ky tullumbac “egoist” ju dashuron ju me shume sesa vete ju ushqimin dhe ne nje vit eshte aleati dhe miku juaj me i mire. Ndryshimet qe klinika Dermolife ndan me te gjithe te interesuarit cdo dite, jane burimi frymezimit qe edhe ti qe ende nuk ke gjetur rrugen e duhur per t’u dobesuar dhe ende nuk di kujt t’ja besosh shendetin tashme te zgjedhesh balonin gastrik, ti besosh Kozetes dhe qindera rasteve te suksesit qe kane pasur te njejtat dilema si ju.