IPL (Intense pulsed light)

IPL (Intense pulsed light)

IPL eshte nje nga metodat me efikase ne aesthetike dhe per qellime terapeutike,duke perfshire heqjen e njollave (nga dielli,shenjat post-akneve),njollat e moshes,hiperpigmentimet e ndryshme te lekures. Sistemet IPL zakonisht prodhojme gjatesi vale midis 400 nm dhe 1200 nm. IPL deperton poshte ne shtresen e dyte te lekures tuaj (dermis) pa demtuar shtresen e larte (epidermen). Qelizat pigmentuese ne lekuren tuaj perthithin energjine e drites ,e cila nuk bie pingul por ne menyre te shperndare duke shperbere pigmentin e melanines se grumbulluar ne nje vend.

Perfitimet:
- Kthimi ne aktivitet normal menjehere pas procedures
- Redukton rrudhat
- Redukton lekuren e vjeteruar dhe te demtuar nga dielli
- Redukton njollat kafe te moshes,diskolorimet
- Refukton skuqjen nga Rosacea
- Redukton shenjat e akneve
- Forcon lekuren dhe stimulon rritjen e re te kolagjenit duke permiresuar tonusin e lekures
- Heq kapilaret dhe skuqjen e lekures,qafes dhe gjoksit
- Redukton qimet e padeshiruara
- Redukton shenjat e moshes
Ne varesi te pjeses se trupit tuaj,e cila ka nevoje per trajtim dhe sa e gjere eshte fusha e trajtuar, kohezgjatja eshte 20 -30 minuta. Per te mare rezultatin qe deshironi,jane te nevojshme 5 deri 6 seanca trajtimi. Intervali midis dy seanca eshte 10 dite.